Kvartalslivskrisefænomenet og hvordan man håndterer det

”Når de kommer i 20'erne, oplever mange mennesker en kvart livskrise. Dette er faktisk en af ​​livets faser, hvor du føler dig forvirret og ængstelig over mange ting. Du kan dog klare det godt efter at have lyttet til følgende tips."

Jakarta – Du må have hørt om fænomenet kvart livskrise, nej? Dette er et fænomen, der normalt opstår i aldersgruppen 18-30 år, som er præget af angst og uro over mange ting i livet.

Folk der oplever kvart livskrise føler sig normalt retningsløs, forvirret og bekymret over usikkerheden i livet i fremtiden. Ikke sjældent også dem, der stiller spørgsmålstegn ved deres eksistens som mennesker, og føler, de ikke har noget formål med livet. Hvordan skal man håndtere dette fænomen?

Læs også: Midtlivskrise, her er tegnene

Tips til at klare en kvart livskrise

Også selvom alt kan føles umuligt, når man oplever kvart livskrise, er der nogle tips, der kan prøves for at håndtere det, nemlig:

  1. Sammenlign ikke

Den digitale æra får alle til at konkurrere om at dele øjeblikke i deres liv på sociale medier, herunder præstationer. Du ser måske en gammel ven, der har formået at besætte en bestemt stilling, holde ferie rundt om i verden eller blive gift og leve et lykkeligt liv.

Når man oplever kvart livskrise, at se andres præstationer kan være meget deprimerende og frustrerende. For uden at være klar over det, har du sammenlignet en vens liv (som ser ud til at være lykkelig) med dit eget liv.

Faktisk er det, der deles på sociale medier, normalt kun gode ting. Tro på, at alle har problemer i deres liv, og stop med at sammenligne dig selv med andre, for det vil kun spilde din tid.

  1. Forfølge, hvad der betyder for dig

I stedet for at fokusere på andres præstationer, så prøv at spørge dig selv. Hvad holder du mest af? Hvad vil du gøre for verden? Hvad er du rigtig god til? Når du har fået svarene fra det hele, skal du begynde at fokusere på dig selv. Forfølge de ting, du ønsker at opnå.

  1. Gør tvivl til handling

Det er naturligt at være i tvivl om mange ting. Men hvis du stadig er i tvivl, hvornår skal du så begynde at gå? Så prøv at fokusere mere på de positive ting og begynd at gøre noget. Det kunne være, at det, der skræmte dig, ikke skete.

Læs også: Dette er den positive effekt af lykke på helbredet

  1. Tilmeld dig fællesskabet

For at kunne overleve kvart livskrise, skal du finde den rigtige person til at støtte din livsrejse. Så start med at finde mennesker, der får dig til at føle dig motiveret og inspireret, som at deltage i bestemte fællesskaber.

  1. Pas på dig selv

Mange mennesker føler sig stressede og glemmer at passe på sig selv, når de oplever kvart livskrise. Dette bør undgås, fordi det kun vil torturere dig selv yderligere.

Prøv at give dig selv tid til at spise godt, møde venner, meditere, skrive i en dagbog eller træne. Hvis du ikke passer godt på dig selv, er det næsten umuligt at nå dine mål.

Husk på, at formålet med livet ikke kun handler om at fremme din karriere og succes. Det er vigtigt, men det kan være meningsløst, hvis du ikke nyder livet, og bruger tid på at gøre de ting, du elsker.

Det er de råd, du skal forholde dig til kvart livskrise. Det er kendt, at dette fænomen kun er en del af den mentale modenhedsstadie, som kan opleves af enhver.

Læs også: 5 måder at være glad på i svære tider

Der er ingen grund til at være for bange og bekymret for fremtiden. Det du skal gøre er at leve dit liv i nuet med fokus og taknemmelighed. Gør hvad du kan, og sammenlign ikke dine præstationer med andre.

Hvornår kvart livskrise få dig til at føle dig meget stresset og deprimeret, skader det aldrig at søge professionel hjælp. Aftal tid hos en psykiater på hospitalet på forhånd Hent Ansøgning , hvis du føler du har brug for hjælp.

Reference:
Huffington Post. Tilgået i 2021. Sådan kommer du over din kvartlivskrisees.
Sundhed. Fået adgang i 2021. Sådan overlever du en krise i et kvart lives og find dit sande formål.
Psykologi i dag. Tilgået i 2021. Quarter-Life Crises: 5 trin til at stoppe svineri.