7 tidlige tegn på nyresygdom

"Nyrerne er et af de vigtigste organer i kroppen for at overleve. Forekomsten af ​​nedsat funktion eller beskadigelse af dette ene organ kan udløse mange sundhedsproblemer, nogle gange endda føre til alvorlige komplikationer. Så det er meget vigtigt at kende de tidlige tegn på nyresygdom, så du kan få behandling med det samme."

Jakarta - Alle reststoffer, som kroppen ikke længere har brug for, vil blive bortskaffet i form af urin gennem nyrerne. Det er derfor, at opretholde nyresundhed er et must. Problemer med dette organ vil udløse mange problemer, især i filtreringsprocessen til bortskaffelse i kroppen. Desværre er det ikke få mennesker, der stadig er uvidende om de tidlige tegn på nyresygdom, så det er ikke ualmindeligt, at behandlingen sker for sent.

Tidlige tegn på nyresygdom at være opmærksom på

Nyrerne har den funktion at filtrere blod, der strømmer fra alle dele af kroppen. Gennem denne proces hjælper nyrerne med at regulere balancen af ​​elektrolytniveauer, fjerne toksiner og kontrollere væskebalancen i kroppen. Det filtrerede blod fjernes derefter fra kroppen i form af urin.

Læs også: Flittig spænding kan overvåge nyretilstande

Så hvad er de tidlige tegn på nyresygdom, som du skal passe på? Her er nogle af dem:

  • Ændringer i urinfarve

Ændringer i urinfarve er et tidligt tegn på nyreproblemer. Normalt er denne egenskab ved nyresygdom angivet af farven på urinen, der er mere uklar. Dette skyldes et fald i nyrefunktionen, som resulterer i en ændring i urinens farve. Ikke kun det, en person har også en tendens til at opleve ændringer i vandladningsvaner, det kan være oftere eller sjældnere.

Et andet tegn, der kan genkendes ved vandladning, er en ændring i urinstrømmens tryk, der er skum i urinen på grund af tilstedeværelsen af ​​protein i urinen. Derefter, forekomsten af ​​blodpletter eller hæmaturi, og smerte ved vandladning.

  • Kroppen bliver let træt

Når kroppen er sund, vil nyrerne lave erythropoietin eller EPO, som kan hjælpe med at øge røde blodlegemer i kroppen. Disse røde blodlegemer vil derefter transportere ilt til alle dele af kroppen. Hvis niveauet af EPO i nyrerne falder, vil iltniveauet i blodet falde, så kroppen let bliver svag.

Læs også: Disse 7 vaner kan forårsage nyresvigt

  • Smerter i taljen

Det næste tegn på nyresygdom er begyndelsen af ​​smerte, der angriber taljen, enten højre eller venstre. Denne smerte kan være en indikator på, at du lider af nyresten, eller at en nyresten sidder fast i urinlederen. De nøjagtige symptomer på nyresten i sig selv er svære at opdage. Derfor bør du ikke ignorere længerevarende rygsmerter.

  • Kvalme og lyst til at kaste op

Der er flere typer sygdomme, der falder ind under kategorien stille dræber , hvoraf den ene er nyresygdom. Det skyldes, at symptomerne på sygdommen ikke opdages, generelt kun kvalme og opkastninger, som når du bliver forkølet. Ironisk nok betragtes dette symptom som normalt for nogle mennesker, så det har en tendens til at blive ignoreret.

  • Åndedrættet bliver overbelastet

Sundhedsproblemer i nyrerne har også indflydelse på lungernes ydeevne. Væske, der ikke bliver udstødt, vil trænge ind i lungerne gennem blodkarrene. Som følge heraf vil iltindtaget i kroppen blive reduceret. Til sidst vil du opleve åndenød.

Læs også: For ofte at drikke sodavand forårsager nyresygdomme?

  • Huden føles tør og kløende

Tør og kløende hud? Måske oplever du ikke hudproblemer, men nyresygdom. Denne tilstand opstår på grund af ophobning af affald i kroppen, som nyrerne ikke er i stand til at uddrive.

  • Kropshævelse

Når nyrerne er forstyrrede, vil processen med at fjerne stofskiftestoffer bestemt ikke forløbe glat. Som følge heraf er der en ophobning af væske i flere dele af kroppen. Denne tilstand vil i sidste ende få kroppen til at svulme op. Nogle dele af kroppen, der ofte oplever hævelse, er ansigt, fødder og hænder.

Så undervurder ikke tegnene på nyresygdom, OK! Lav straks en undersøgelse til det nærmeste hospital. Bare brug appen for at gøre det nemmere for dig at bestille tid til behandling på det nærmeste sygehus, Hent appen lige nu!



Reference:
Nyresundhed Australien. Tilgået 2021. Nyresygdom: pas på disse symptomer.
National Kidney Foundation. Tilgået 2021. 10 tegn på, at du kan have nyresygdom.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Kronisk nyresygdom.