Hvordan behandler man derhjemme for at behandle skoldkopper?

, Jakarta - Har du nogensinde set et udslæt, der bliver til knopper, fyldt med vand og føles kløende på din lille? Vær opmærksom, denne tilstand kan indikere tilstedeværelsen af ​​skoldkopper i ham.

I de fleste tilfælde er sygdommen forårsaget af Varicella zoster-virus mere almindelig hos børn. En person, der er inficeret med denne virus, vil ikke kun opleve et rødligt udslæt fyldt med væske, de vil også opleve feber og muskelsmerter. Spørgsmålet er, hvordan man håndterer skoldkopper?

Læs også: Skoldkopper er en gang-i-livet sygdom, virkelig?

Sådan overvindes skoldkopper derhjemme

Skoldkopper er generelt mere almindelig hos børn under 12 år, men voksne kan også blive smittet med denne virus. Vær opmærksom, denne sygdom er let at sprede sig hurtigt. Overførsel kan ske gennem stænk af spyt eller slim gennem luften, direkte kontakt med spyt eller slim og væsker, der kommer fra udslæt.

Nogle af symptomerne er feber, kvalme og kroppen føles ikke frisk, ingen appetit, hovedpine, træthed og ømhed eller smerter i musklerne. Hvis du oplever disse symptomer, skal du søge læge. Så hvordan skal man håndtere skoldkopper derhjemme?

1. Styrk immunforsvaret

En person, der i øvrigt bliver angrebet, oplever generelt et fald i kroppens modstand. Forsøg derfor at få dit immunforsvar tilbage til det normale. Vejen går gennem en afbalanceret nærende kost indeholdende kulhydrater, protein, fedt og grøntsager og frugter.

Undgå fødevarer med højt indhold af mættet fedt (kan øge betændelse), krydret og salt (irriterer halsen) og sure fødevarer.

2. Påfør med Lotion

Hvordan man skal håndtere skoldkopper hjemme hos spædbørn eller børn kan være ved at anvende calamin lotion på kroppen. Denne lotion forventes at reducere kløe på huden. Brugen af ​​denne lotion kan give en kølende fornemmelse og hjælpe med at "rolige" irriteret hud.

3. Forbrug blød mad

Hvordan man skal håndtere skoldkopper derhjemme kan også være ved at spise blød mad. I nogle tilfælde kan skoldkopper forårsage læsioner (sår) i munden.

Når man oplever dette, vil det selvfølgelig føles ubehageligt og gøre det svært for den syge eller dovne at spise mad. Måden at overvinde dette på er at prøve at spise blød og blød mad. For eksempel oksekødsuppe, frikadeller, frugtjuice, til fiskegrød.

Læs også: Dette er forskellen mellem kopper hos voksne og børn

4. Tilstrækkelige kropsvæsker

Udover de tre ting ovenfor, kan hvordan man håndtere skoldkopper også være gennem at opfylde kroppens væskebehov. Når en baby eller et barn har skoldkopper, så giv ham rigeligt med væske, så han ikke bliver dehydreret.

Til babyer kan mødre give ekstra modermælk eller mælk anbefalet af læger. Hvis barnet har fået modermælkserstatning eller supplerende fødevarer til modermælk, så glem ikke at inkludere vand.

5. Selvom det klør, så lad være med at klø

Skoldkopper kan forårsage uudholdelig kløe. Man kan sige, ikke at klø det kløende område, er den sværeste prøvelse for mennesker med skoldkopper. Vær forsigtig, skrabe koppepletter kan forårsage hudinfektioner og ar efter heling.

6. Hold dig ren

Hvordan man håndterer skoldkopper derhjemme kan også altid opretholde personlig hygiejne. Husk, at selvom du har skoldkopper, er det ikke en undskyldning for ikke at gå i bad. Når immunforsvaret falder og ikke tager et bad, så er det at rense huden på spil.

Nå, denne tilstand gør det lettere for bakterier at trænge ind i kroppen. Som følge heraf kan denne tilstand forårsage yderligere infektioner, såsom forekomsten af ​​pus i koppeklumpen.

7. Bær løst tøj

Som din lille kan føle sig godt tilpas og hans hud er beskyttet mod irritation, prøv at bære løst tøj på kroppen. Endnu bedre, hvis tøjet er blødt og lavet af bomuld.

8. Forlad ikke huset

Denne sygdom er let at sprede. Hvil derfor i mindst en uge eller indtil koppepletterne tørrer op for at undgå smitte.

Læs også: Hvorfor er skoldkopper værre, hvis det opstår hos voksne?

9.Smertestillende medicin, når det er nødvendigt

Skoldkopper forårsager ikke kun væskefyldte knopper. Denne sygdom kan også forårsage høj feber og smerter i hele kroppen. Denne tilstand kan behandles ved at tage acetaminophen (paracetamol) eller antihistaminer.

Den fås også i sirupform til børn under to år. Du bør dog spørge din læge, før du giver denne medicin til dit barn. Undgå at give ibuprofen til børn, da det kan medføre risiko for bivirkninger ved alvorlig infektion.

Giv ikke også aspirin til børn under 16 år. Denne type lægemiddel kan forårsage en alvorlig komplikation kaldet Reyes syndrom.

Husk, at hvis ovenstående metoder ikke er effektive til behandling af skoldkopper derhjemme, skal du straks søge læge for at få den rigtige behandling.

Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?

Reference:
Baby Center UK. Tilgået i 2021. Skoldkopper.
Healthline. Tilgået i 2021. Hvad kan man forvente af skoldkopper hos babyer.
Healthline. Tilgået i 2021. Skoldkopper hos voksne
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Skoldkopper