4 Calcium-rige fødevarer, der er gode til gravide kvinder

, Jakarta – Calcium til gravide kvinder er et meget vigtigt indtag. Derfor er det vigtigt altid at opfylde indtaget af dette ene næringsstof, hvoraf det ene er ved at spise bestemte fødevarer. Faktisk er der flere typer mad og drikke, der er rige på calcium, så de er gode til indtagelse under graviditeten.

For at opnå maksimal absorption skal forbruget af fødevarer, der indeholder calcium, ledsages af en sund livsstil, regulere kost og tage kosttilskud eller multivitaminer. Calcium spiller en meget vigtig rolle i graviditeten, startende fra væksten af ​​fosterets knogler og tænder, der hjælper fosterets hjerte, nerver og muskler med at udvikle sig ordentligt.

Læs også: 7 fødevarer til fosterets knoglevækst

Fødevarer rige på calcium

Tilstrækkeligt calciumindtag for gravide kvinder er en vigtig ting at gøre. Ikke kun godt for fostrets udvikling, calciumindtag kan også hjælpe med at reducere risikoen for hypertension og præeklampsi hos vordende mødre. Desværre kan calcium ikke produceres naturligt af kroppen, så det skal opnås gennem fødeindtagelse eller yderligere kosttilskud.

Der er flere typer fødevarer, der er rige på calciumindhold til gravide kvinder, herunder:

1. Mælk

Mælk og dets forarbejdede produkter er fødevarer, der er rige på calcium og er sikre til forbrug af gravide kvinder. Kommende mødre kan også indtage mejeriprodukter, såsom ost, yoghurt eller is for at opfylde calciumbehovet.

2.Grønne grøntsager

Calciumindtag til gravide kvinder kan også fås fra grønne grøntsager. Der er flere typer grøntsager, der kan indtages under graviditeten, herunder pakcoy og broccoli.

Læs også: Skal gravide drikke gravid mælk

3. Fisk og skaldyr

Flere typer skaldyr aka skaldyr kan også indtages for at hjælpe med at opfylde calciumindtaget under graviditeten. Mor kan prøve at spise rejer, laks eller andre typer fisk skaldyr ellers anbefalet af lægen.

4. Nødder

Portioner lavet af nødder, såsom tofu, kan også være et fødevarevalg for at imødekomme calciumindtaget for gravide kvinder. Derudover kan typer nødder såsom mandler, sesamfrø eller kikærter også indtages.

Calciummangel er en tilstand, der bør undgås af gravide kvinder. Hvis dette sker, vil calciumbehovet under graviditeten blive taget fra moderens knogler. Jo længere, det kan øge risikoen for osteoporose eller andre knoglelidelser hos moderen. Bortset fra mad kan gravide kvinder også dække calciumbehovet ved at tage særlige kosttilskud.

For at gøre det nemmere kan mødre købe kosttilskud eller andre sundhedsprodukter gennem applikationen . Andre fornødenheder under graviditeten kan også købes med kun én ansøgning. Med leveringsservice vil medicinbestillinger blive leveret til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Generelt har gravide kvinder brug for calciumindtag så meget som 1.500 milligram om dagen. Men det skal bemærkes, at indtaget af dette ene næringsstof ikke bør være for stort. Gravide kvinder bør ikke indtage mere end 2.500 milligram calcium om dagen. Årsagen er, at for meget calcium faktisk kan udløse oppustethed, forstoppelse, hjertebanken, hjerterytmeforstyrrelser, til nyresten hos gravide kvinder.

Læs også: Udover mælk er her 10 fødekilder til calcium

For meget calciumindtag kan også forhindre kroppen i at optage andre mineraler, som også er nødvendige under graviditeten, såsom zink og jern. Ud over at spise mad, kan man også tage særlige kosttilskud for at opfylde calciumindtaget for gravide kvinder. For at være på den sikre side, sørg for altid at diskutere dette med din læge først, især med hensyn til typen af ​​kosttilskud, dosering og reglerne for at tage kosttilskud under graviditet.

Reference:
American Pregnancy Association. Tilgået i 2021. Calcium i graviditeten.
Baby Center. Tilgået i 2021. Calcium i din graviditetskost.
Meget godt Familie. Tilgået i 2021. Calciumbehov under graviditet.
Bumpene. Tilgået i 2021. Hvorfor Calcium er så vigtigt under graviditet.