4 fiberrige diætmenuer til vægttab

Jakarta - Der er mange typer diætmetoder til at tabe sig. En, der menes at give hurtige resultater, er en kost med højt fiberindhold. Grundlæggende er princippet i denne ene diætmetode at reducere vægten ved at få dig til at føle dig mæt uden at indtage en masse kalorier.

Fiber kan stimulere receptorer, der fortæller hjernen, at det er tid til at stoppe med at spise. I dette tilfælde er det også nødvendigt med tilstrækkeligt vandindtag, så de forbrugte fibre kan bevæge sig gennem fordøjelseskanalen. Hvis du vil prøve denne diæt, skal du drikke tilstrækkelige mængder vand.

Læs også: Hemmeligheder bag ideel kropsform med blodtypediæt

Fiberrig kost menuguide

I modsætning til de fleste andre diætmetoder skal en fiberrig diæt laves gradvist, så kroppen kan tilpasse sig. Derudover bør en fiberrig kost ikke gøres overdrevent, hvis du ikke ønsker at mærke bivirkninger såsom mavesmerter, kramper og diarré.

Ifølge en undersøgelse fra American Heart Association, mennesker, der øger andelen af ​​fiberfødevarer uden at reducere andelen af ​​andre fødevarer, taber sig lige så meget som folk, der spiser fedtfattig kost. Så det kan siges, at folk, der indtager mere fiber, har en tendens til at have en sundere kropsvægt.

Hvis du vil prøve en fiberrig kost, skal du spise fiberrig mad efter bestemmelserne. Som reference skal kvinder under 50 år indtage mindst 25 gram fibre om dagen, mens mænd har brug for omkring 38 gram om dagen.

Vælg den type mad, der er den mest naturlige og ikke gennemgår for mange forarbejdede processer, så fiberindholdet bliver højere. Derudover indeholder alle frugter og grøntsager fibre, hvoraf det meste er i huden. Så gør det til en vane at spise frugt og grønt med skindet på, så længe de kan spises og er blevet vasket rene.

Læs også: Her er hvordan middelhavsdiæten kan tabe sig

Følgende er en menu med fødevarer, der kan indtages, hvis du ønsker at gå på en fiberrig diæt:

  1. Korn og havre, såsom havregryn, kuaci og chiafrø.
  2. Hvedebrød.
  3. Frugter, såsom pærer, hindbær, brombær og bananer.
  4. Grøntsager, såsom broccoli, gulerødder og sennepsgrønt

For at kunne vide mere klart om en fiberrig kost og hvilke madmenuer der kan anvendes, kan du Hent Ansøgning at konsultere en ernæringsekspert.

Fordele ved en fiberrig kost for sundheden

Ud over at hjælpe dig med at tabe dig, er der andre fordele ved en fiberrig kost for dit helbred, herunder:

1. Oprethold intestinal sundhed

De fibre, der er indeholdt i den forbrugte mad, kan øge vægten og størrelsen af ​​afføringen og blødgøre den. Hvis maden gør afføring mere flydende, vil fibre hjælpe med at størkne dem, fordi fibre absorberer meget vand. Derudover kan en fiberrig kost også mindske risikoen for hæmorider og sygdomme i tyktarmen.

Læs også: Frisk eller tørret frugt, hvilken er højere i sukker?

2. Sænker kolesterol

De fibre, der findes i nødder og havre, kan hjælpe med at sænke kolesterolniveauet i blodet. Mange undersøgelser har også vist, at fødevarer med højt fiberindhold er gavnlige for hjertesundheden, såsom at reducere blodtryk og hjertehævelse.

3. Kontrol af blodsukkerniveauer

Indtagelse af opløselige fibre kan hjælpe med at bremse optagelsen af ​​sukker og forbedre blodsukkerniveauet. Faktisk kan en sund kost, der indeholder uopløselige fibre, også reducere risikoen for type 2-diabetes.

Alligevel er en fiberrig diæt også det samme som andre diætmetoder, som har regler. Så sørg for at konsultere en læge og overholde reglerne for en fiberrig kost for at undgå forskellige sundhedsrisici.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Fiber kan hjælpe dig med at tabe dig.
WebMD. Tilgået 2020. Fiberrig kost og vægttab.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Kostfibre: Vigtigt for en sund kost.