Hvordan man håndterer purulent acne som bylder

Jakarta - Har du nogensinde oplevet purulent acne? Hvis du har, er denne type akne et tegn på, at din akne er blevet inficeret med bakterier. Denne akne forårsager ikke kun smerte, men kan også reducere selvtilliden. Når denne type akne viser sig, vil huden omkring bumsen fremstå rød og let hævet. Bumser vil også blive fyldt med hvidligt eller gulligt pus. Sådan håndterer du purulent acne!

Læs også: Efter fødslen er dette den rigtige måde at slippe af med acne-ar

Her er trinene til at håndtere purulent acne i ansigtet

Bumser vil normalt forsvinde af sig selv. Men hvis bumsen bliver større og gør ondt, er her nogle trin til at håndtere purulent acne:

1. Rens dit ansigt flittigt

Flittig rengøring af ansigtet er ikke kun i stand til at overvinde purulent acne, men forhindrer også udseendet af acne. Du anbefales at rense dit ansigt to gange dagligt med jævne mellemrum, med en ansigtssæbe, der passer til din hud, og som ikke indeholder alkohol. Skyl derefter dit ansigt med varmt vand og brug et håndklæde eller en blød klud til at tørre det ved at klappe det forsigtigt.

2. Klem ikke bumser

Klem ikke bumser er et af de trin, der kan tages for at behandle gnagende acne. Årsagen er, at i stedet for at forsvinde, kan klemme bumser faktisk få bumser til at trænge ind i porerne, gøre akne mere betændt og forårsage acne-ar, som er svære at forsvinde. At poppe en bums vil tilføje bakterier til bumsen og gøre den værre.

3.Brug af acnemedicin

Brug af acne medicin kan være et skridt i håndteringen af ​​purulent acne. For maksimale resultater kan du vælge en acnemedicin med de aktive ingredienser af benzoylperoxid, salicylsyre og svovl. For at finde ud af mere om, hvilke ingredienser der er egnede til behandling af purulent acne på din hudtype, bedes du diskutere direkte med lægen i ansøgningen , Ja!

Læs også: Fjern acne ar med honningmaske

4. Brug kosmetik med omtanke

For at skjule acne, bruger nogle kvinder makeup tyk i ansigtet. Men nogle typer kosmetik vil faktisk tilstoppe porerne og udløse acne. På grund af dette, vær klog i at bruge kosmetik. Vælg produkter, der er uparfumerede, oliefrie, mærkede ikke-komedogen , og ikke bruge makeup som ikke har været brugt i lang tid, fordi det har potentiale til at indeholde bakterier.

5. Brug solcreme og fugtighedscreme

Inden du rejser uden for huset, så glem ikke at bruge en fugtighedscreme til huden for at holde huden godt hydreret. Hvorimod solcreme skal bruges for at forhindre, at huden tørrer ud på grund af soleksponering. Sørg for at vælge et fugtgivende produkt og solcreme med etiket ikke-komedogen . Undgå at bruge produkter lavet af olie, da det vil udløse hudorme og akne.

6. Leve en sund livsstil

Ikke kun behandlet udefra, overvindelse af purulent acne kan også gøres indefra ved at leve en sund livsstil ved at spise sunde, afbalancerede næringsrige fødevarer, øge forbruget af vand, undgå cigaretrøg og håndtere stress godt.

Glem ikke straks at se en læge på det nærmeste hospital, når disse forskellige trin ikke er i stand til at lindre din acne.

Læs også: Sådan forebygger du akne, når du bærer en maske

Dette er årsagen til purulent acne

Acne opstår, når hårsækkene bliver tilstoppede med døde hudceller eller hudens naturlige olier. Ved inficering af bakterier vil kroppen naturligt bekæmpe de bakterier, der forårsager infektion, så der dannes pus i bumsen. Denne type acne vil være smertefuld at røre ved. I sjældne tilfælde kan purulent acne forårsage en hudinfektion ledsaget af feber.

Der er flere faktorer, der kan øge risikoen for purulent akne, nemlig sjældent at vaske ansigt, ofte svede, hormonelle forandringer, stress, allergiske reaktioner og ikke være egnet til at spise bestemte fødevarer.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Sådan forebygger du bumser.
MedicinNet. Tilgået 2020. Cystisk acne.
Meget godt helbred. Tilgået 2020. Acne-pusttyper, årsager og behandlinger.
WebMD. Hentet i 2020. Hvad er pustler?