Kend den rigtige måde at overvinde oppustet mave

, Jakarta - Som navnet antyder, er flatulens en tilstand, hvor maven føles ubehagelig, fuld og stram, som om den er fyldt med meget gas. Denne tilstand er ret almindelig og kan ske for alle, både voksne og børn. Når de oplever flatulens, kan de syge også klage over mavesmerter og kramper, ledsaget af en følelse af tæthed eller oppustethed.

Flatulens optræder ofte som et symptom på sygdomme i fordøjelseskanalen, såsom:

  • Diarré, enten på grund af infektion eller allergi.

  • Cøliaki.

  • Crohns sygdom.

Årsagerne til flatulens kan variere, hvoraf nogle er:

  • Indtagelse af luft, når du spiser eller drikker.

  • For mange læskedrikke.

  • Spiser for hurtigt.

  • Forstoppelse.

  • Røg.

  • Hormonel ustabilitet, især hos kvinder i den præmenstruelle fase.

  • Mave-tarmkanalinfektioner (diarré på grund af bakterielle, parasitære eller virale infektioner).

Læs også: 5 fødevarer, der forårsager oppustet mave

Folk, der har en højere risiko for hyppig flatulens er:

  • Har en hobby med at drikke sodavand eller alkohol.

  • Spiser ofte for hurtigt.

  • Indtagelse af uhygiejniske fødevarer, så du let bliver udsat for infektion.

  • Har allergi over for visse typer mad.

  • Indtager ofte fastfood og junkfood .

Hvordan løses det?

Oppustet mave forårsager helt sikkert ubehag under aktiviteter. Der er virkelig ingen grund til at bekymre sig for meget, for de fleste tilfælde af luft i maven er harmløse og vil aftage af sig selv over tid. Du kan dog også fremskynde helingen ved at gøre følgende:

1. Med vilje prutter eller bøvser

For at maven ikke længere er oppustet, bør prut eller bøvsen ikke holdes. Prutten og bøvsen er kroppens naturlige måde at udstøde overskydende gas i maven. Så når maven føles ubehagelig, så find hurtigt en mulighed for at tage afstand fra folkene omkring for at give gas. Du kan også udvise indesluttet gas med afføring. Gas, der kommer ud sammen med afføring, vil gøre maven mere lettet.

2. Mavekomprimer med varmt vand

En anden måde, der kan gøres for at lindre ubehag på grund af flatulens, er at komprimere den med varmt vand. Læg en ren vaskeklud i blød i en skål med varmt vand, klem det overskydende vand ud, og læg det derefter på maven i 10-15 minutter. Udover håndklæder kan du også bruge en plastikflaske fyldt med varmt vand, pakke den ind i et klæde og derefter sætte den på maven.

Læs også: Mave Ofte oppustet, pas på Gastritis

Gør dette, mens du ligger ned og slapper af i dit sind. Kompressens varme temperatur kan udvide blodkarrene, så iltet blod flyder hurtigere, hvilket hjælper mavemusklerne til at slappe af. Mavesmerter og kramper, der opstår, vil også blive reduceret.

3. Bevæg dig

Når flatulens rammer, føler vi os naturligt svage og vil bare være stille. Faktisk kan lette bevægelser som afslappet gåture i 10-15 minutter eller anden let træning hjælpe med at slappe af tarmmusklerne. Dette kan hjælpe med at lette afføringen for at dræne overskydende gas fanget i maven.

4. Drik urtete

Urtete fra en blanding af ingefær eller pebermynte kan hurtigt overvinde flatulens. Hvis oppustetheden også er ledsaget af forstoppelse, så tilsæt anis, som kan hjælpe med at fortynde afføringen, så afføringen bliver mere jævn. En anden mulighed for urtete, som også er velegnet til at drikke ved luft i maven, er kamillete. Udover at være populær som en te, der hjælper dig med at sove bedre, kan kamillete også hjælpe mod luft i maven og kvalme.

Læs også: Kend 7 effektive fødevarer til at slippe af med oppustet mave

5. Tag medicin

Hvis metoderne ovenfor ikke er effektive nok til at slippe af med flatulens, kan du prøve at tage medicin til behandling af flatulens, som sælges på apoteker. Tal med din læge, hvis din flatulens ikke bliver bedre.

Få mere information om flatulens og andre helbredsproblemer ved at konsultere en læge på appen , via funktion Tal med en læge , Ja. Det er nemt, en diskussion med den specialist du ønsker kan ske via Snak eller Stemme/videoopkald . Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen , når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret direkte til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!