Børn spiller ofte spil? Vær forsigtig med disse 7 påvirkninger

Jakarta – Børn har en tendens til at kunne lide sjove ting, herunder at lege computerspil. Det gør, at børn ofte bruger meget tid på at lege spil, endda til afhængighedspunktet. Faktisk er det okay, hvis du lader din lille lege af og til spil at fylde tiden ud. Dette kan dog føre til dårlige effekter, hvis det gøres for ofte.

Faktisk er der flere effekter, der kan opstå som følge af, at børn leger ofte spil, herunder påvirkningen af ​​fysisk sundhed og mental sundhed. Vane med at bruge tid på at spille spil kan gøre den lille til afhængighed, som er kendetegnet ved at føle sig rastløs og irritabel, hvis den ikke får lov til at lege, svær at stoppe med at spille spil, være ligeglad med folk omkring, indtil symptomer på sygdom viser sig, såsom migræne eller trætte øjne.

Læs også: Hvornår blev onlinespilafhængighed et mentalt sundhedsproblem?

Virkningen af ​​hyppigt spil

At spille spil for ofte, især til det punkt, hvor børn ikke gør detandre aktiviteter kan udløse en række negative virkninger, herunder:

1. Nedsat øjensundhed

Stirrer for længe på en computerskærm eller gadget, mens du spiller spil vil automatisk få barnets øjensundhed til at falde, lige fra trætte øjne, minus stigninger, til skader på øjennerverne.

2. Motorisk lidelse

Sidder bare og spiller spil bare en dag gør også barnet så mindre bevægende. Som følge heraf vil barnets motoriske færdigheder med tiden falde, så dets kropsvækst ikke er optimal og barnet er i risiko for overvægt.

3. Ledsmerter

Mens du spiller spil, barnet sidder ubevidst bøjet eller liggende. Denne siddestilling er ikke en sund siddestilling. Hvis barnet sidder i den forkerte stilling for længe, ​​kan det få musklerne til at føles stive og ledsmerter.

4. Sænkning af børns koncentrationsniveau

Ifølge forskning, afhængighed af at spille spil kan få børn til at få koncentrationsbesvær. Når børn nyder at spille spil, vil der være ændringer i strukturen af ​​dendritterne i cellerne i deres hjerne. Dette får barnets koncentration til at falde, så det nemt glemmer og undlader at fokusere. Eksponering for stråling fra elektroniske enheder kan også svække et barns koncentration.

Læs også: HVEM: Spilafhængighed er en psykisk lidelse

5. Børn er mindre socialiserede

Preteen afhængig af at spille spil vil normalt foretrække at spille på computeren derhjemme end at lege udenfor med venner. Som følge heraf vil børn blive akavet eller mindre dygtige, hvis de skal socialisere med det omgivende miljø.

6. Kommunikationsproblemer

Ikke kun sociale færdigheder er problematiske, børn er afhængige spil vil også have svært ved at kommunikere. Kommunikationsaktiviteter er ikke kun at lytte og reagere på andres ord, men også at læse den andens udtryk. Børn, der er mindre socialiserede, har normalt svært ved at gøre dette.

7. Børn bliver mere aggressive

Børn, der er afhængige af leg spil Dem, der indeholder elementer af vold, såsom krige, slagsmål og så videre, vil normalt være mere aggressive og have høje følelser. Alligevel spiller man faktisk spil kan også give fordele for børn, herunder hjælpe med at udvikle problemløsningsevner og øge kreativiteten. Derfor er det vigtigt for fædre og mødre at være klogere på at give tilladelse til, at børn kan lege spil, ikke engang forbyde det helt.

Læs også: 6 tips til at forhindre børn i at blive afhængige af onlinespil

Hvis barnet viser symptomer på afhængighed til at lege spil og begynder at forstyrre, så bed din lille om at begrænse eller reducere spilletid spil. Hvis du har brug for ekspertråd til at overvinde spilafhængighed hos børn, så prøv at bruge appen . Det er nemmere at kontakte en psykolog eller psykiater via Videoer/Taleopkald eller Snak. Kom nu, Hent appen er nu på App Store eller Google Play!

Reference:
Mom Junction. Hentet 2021. Positive og negative effekter af videospil på børn.
Børns sundhed. Fået adgang i 2021. Er videospil dårlige for mig?
Meget godt helbred. Fået adgang i 2021. Videospil og øjenbelastning.