Lindre rygsmerter på denne måde

, Jakarta – Rygsmerter er et almindeligt problem, der ofte forstyrrer mange mennesker i deres daglige aktiviteter. Heldigvis er der mange hjemmemedicin, der kan bruges til at lindre generende rygsmerter. Kom nu, find ud af forklaringen nedenfor.

Omkring 80 procent af voksne har oplevet rygsmerter mindst én gang i deres liv. Rygsmerter kan forekomme overalt langs rygsøjlen, fra lænden (lænden) til nakken. Lændemuskelforstuvninger eller forstrækninger er den mest almindelige årsag til lænderygsmerter.

Ryg- og rygsøjlens muskler understøtter det meste af vores kropsvægt. Derudover bruger vi også ofte disse muskler til at bevæge os, når vi laver daglige aktiviteter, såsom når vi sidder, står og går. Derfor er ryg- og rygsøjlens muskler tilbøjelige til spændinger eller stivhed, som resulterer i rygsmerter.

Hvis du oplever symptomer på rygsmerter, så tøv ikke med at spørge din læge direkte som anbefales nedenfor:

  • Dr. Alvin Danio Harta Da Costa, SpOT (K). Ortopædisk og Traumatologisk Specialist, der aktivt betjener patienter på Hermina Pasteur Hospital. Læge Alvin Danio modtog sin specialistgrad efter at have afsluttet sin uddannelse på Padjadjaran University, Bandung.
  • Dr. Pramono Ari Wibowo, Sp. OT(K). En Ortopædisk og Traumatologisk Specialist, der aktivt betjener patienter på National Hospital Surabaya og Mitra Keluarga Kenjeran Hospital. Doktor Pramono Ari fik sin specialistgrad efter at have afsluttet sin uddannelse på Airlangga University, Surabaya. Han er også medlem af Indonesian Association of Orthopedic and Traumatology Specialists.

Læs også: 6 sygdomme, der kan forårsage rygsmerter

Håndkøbsmedicin, som f.eks ibuprofen eller acetaminophen kan tages for at lindre smerter. Der er dog også naturlige måder, du kan gøre for at lindre rygsmerter.

1. Sov i en god stilling

Rygsmerter kan gøre det svært for dig at sove. Men ikke at få nok søvn kan også gøre dine rygsmerter værre. En dårlig sovestilling kan også gøre tilstanden værre.

Prøv derfor at ligge på siden. Læg derefter en pude mellem dine knæ for at holde din rygsøjle i en neutral position og derved aflaste spændinger i din ryg. Hvis du vil sove på ryggen, så læg en pude under knæene. Sørg for at sove på en behagelig madras.

2. Let motion

Det kan være svært for dig at rejse dig og bevæge dig, når rygsmerter slår til. En kort gåtur, yoga, svømning eller anden let træning kan dog ofte hjælpe med at lindre rygsmerter.

Det skyldes, at træning kan slappe af spændte muskler og frigive endorfiner, som er naturlige smertestillende midler.

Du kan også overveje at starte en træningsrutine, herunder styrketræning og udstrækning, for at holde dine muskler fleksible og stærke. Regelmæssig træning kan forhindre rygsmerter i at gentage sig i fremtiden.

3. Oprethold en god holdning

Hvis dine forældre ofte minder dig om ikke at bøje dig, så gør det. Fordi det kan forværre rygsmerter, især hvis du sidder længe. Så sæt dig oprejst med afslappede skuldre og kroppen støttet af stoleryggen. Prøv at placere en lille pude mellem lænden og stolen. Hold fødderne fladt på gulvet.

4. Kold og varm kompres

Regelmæssig påføring af en ispose på det smertefulde område af rygsøjlen kan hjælpe med at lindre smerter og betændelse fra skaden. Gør dette flere gange om dagen i 20 minutter ad gangen. Efter et par dages brug af en kold kompres, skift til en varm kompres. Påfør en varmepude eller et varmt håndklæde for at hjælpe med at slappe af musklerne og øge blodgennemstrømningen til det berørte område. Du kan også prøve et varmt bad for at hjælpe med at slappe af.

Læs også: Dette er en medicinsk handling for at overvinde kroniske rygsmerter

5. Prøv at strække

Nogle af de følgende strækninger kan også hjælpe med at lindre rygsmerter. Udfør hver strækning i 30 sekunder eller så længe det føles behageligt.

  • Berøring af tæer. Udover at være i stand til at strække bagsiden af ​​dine lår, kan du bøje dig fremad, indtil du når dine tæer, også hjælpe med at slappe af musklerne i lænden.
  • Cobra stilling. Læg dig på maven med hænderne nede ved dine skuldre, og løft derefter langsomt brystet, så toppen af ​​dit hoved peger mod loftet.
  • Barnets stilling. Sæt dig på dine hæle med knæene i hoftebreddes afstand, og læn dig derefter fremad for at hvile dit hoved på gulvet, og stræk armene ud foran dit hoved.

Læs også: Overvind rygsmerter ved at udføre disse 4 bevægelser

Nå, det er de måder, du kan gøre for at lindre rygsmerter. Du kan også påføre en muskelsmertecreme for at lindre rygsmerter forårsaget af daglige vaner. Køb cremen på lige. Du behøver ikke bekymre dig om at forlade huset, bare bestil gennem applikationen, og din medicin vil blive leveret inden for en time. Så hvad venter du på? Kom nu, Hent lige nu i App Store og Google Play.

Reference:
WebMD. Tilgået i 2021. Måder at lindre rygsmerter.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hjemmemidler til hurtig lindring af rygsmerter.