Bivirkninger af fertilitetsmedicin

, Jakarta - Infertilitet er et problem, som nogle ægtepar ofte klager over. Som følge heraf vil ikke få kvinder, der ønsker graviditet, tage fertilitetsmedicin for at øge deres chancer for graviditet. Det er dog ikke altid lykkedes at tage fertilitetsmedicin uden en diagnose med at øge chancerne for at blive gravid. Faktisk kan dette forårsage uønskede bivirkninger.

Lancering Medicinske nyheder i dag Dybest set bør kvinder, der ikke har regelmæssig menstruation, og kvinder med medicinske tilstande, der kan påvirke graviditet, tale med deres læge, før de prøver at blive gravide. Indtagelse af fertilitetsmedicin er heller ikke den eneste måde at blive gravid på.

Læs også: 4 årsager til, at det er svært at blive gravid, selvom par er fertile

Disse er bivirkningerne

Hver kvinde vil reagere forskelligt på medicin, nogle kan mærke milde bivirkninger, mens andre kan opleve mere alvorlige problemer. Nogle kvinder mærker måske heller ikke nogen forandring overhovedet.

Selvom det er svært at forudsige reaktionerne, er det værd at være opmærksom på bivirkningerne, og hvor almindelige de er. I nogle tilfælde skal du straks gå på hospitalet for akut lægehjælp.

Den mest almindelige reaktion på fertilitetsmedicin er rødmen af ​​huden sammen med forstørrelse af æggestokkene. Derudover vil mere end 1 ud af 100 kvinder, der tager stoffet ifølge NHS, opleve:

  • Blødning mellem menstruation;

  • Ubehag i brystet;

  • Mave oppustethed og ubehag;

  • Øjen- eller synsproblemer såsom sløring, se pletter eller blinke foran øjnene;

  • Hovedpine;

  • Kraftige eller smertefulde menstruationer;

  • Kvalme og opkast;

  • Bækkensmerter.

Aftal straks en tid hos en læge gennem ansøgningen hvis du mærker symptomerne som nævnt ovenfor. Behandling, der udføres så tidligt som muligt, vil hjælpe dig med at undgå bivirkninger af tungere fertilitetsmedicin.

Læs også: 4 årsager til, at det er svært at blive gravid, selvom par er fertile

Usædvanlige bivirkninger

Ikke nok med det, der er også mindre almindelige bivirkninger og kan påvirke mere end 1 ud af 1.000 mennesker, der bruger fertilitetsmedicin. Disse effekter omfatter:

  • Depression ;

  • Svært at sove;

  • Føl dig svimmel;

  • Føler sig nervøs;

  • Følelser af spænding;

  • Træthed;

  • Svimmelhed.

Læs også: Hvordan man kender en kvindes fertilitetsniveau

Trin til at reducere bivirkninger og risici ved fertilitetsmedicin

Det er umuligt helt at undgå alle bivirkninger af fertilitetsmedicin. Der er dog ting, du eller din læge kan gøre for at reducere din risiko. Nogle bivirkninger kan undgås eller reduceres ved at tage medicinen om natten eller sammen med mad. Tal altid med din læge om, hvornår og hvordan du bedst kan tage din medicin.

Læger bør bruge den laveste effektive dosis. Derfor er det næsten altid bedre at starte med en lavere dosis og derefter øge dosis, hvis intet ændrer sig.

Fortæl det til din læge, hvis du oplever uønskede bivirkninger, selvom de er humørrelaterede. Din læge kan give dig alternativ medicin.

For at reducere risikoen for at blive gravid med tvillinger eller flere tvillinger er omhyggelig overvågning af cyklussen meget vigtig. Med gonadotropiner eller Clomid kan ultralyd bruges til at bestemme, hvor mange potentielle follikler der udvikles. Hver follikel er en potentiel baby, hvis du bliver gravid en dag.

Lægen kan også aflyse cyklussen, hvis han mener, der er risiko for farlig graviditet senere. Herefter bliver du bedt om at undgå samleje. Lyt til lægen og husk, at flere graviditeter bringer dit helbred og dit fremtidige barns helbred i fare.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Fertilitetsmedicin til kvinder: Hvad skal man vide.
Mor og Baby. Tilgået 2020. Fertilitetsstoffer og deres bivirkninger.
Meget godt Familie. Tilgået 2020. Bivirkninger og risici ved fertilitetsmedicin.