Baby har ikke fået tænder endnu, her er 4 grunde

, Jakarta – En babys første tænder dukker normalt op omkring seks måneders alderen. Men hver baby er forskellig, så nogle babyer kan opleve en forsinkelse i tænderne. Men hvis dit lille barn er blevet femten måneder og ikke viser tegn på tænder, kan det måske gøre moderen bekymret. Her er nogle faktorer, der kan være årsagen til en babys forsinkelser:

1. Arvelighedsfaktor

Hvis mange medlemmer i fars eller mors familie oplevede forsinkelser i tænderne som barn, så er det ikke overraskende, at den lille også kommer for sent. Så prøv at spørge dine forældre eller din mors eller mands søskende, om nogen har oplevet det samme problem som et barn. Hvis ja, så kan det være en af ​​grundene til, at din lille endnu ikke har fået tænder.

Læs også: 15 måneders babyudvikling

2. Underernæring

Hvis barnet ikke får nok modermælk, eller den modermælkserstatning, han drikker, ikke er nærende nok til at opfylde alle hans behov, kan det forårsage forsinket tænder. Modermælk indeholder normalt calcium, som er et vigtigt næringsstof for vækst og udvikling af barnets tænder og knogler.

Nogle mælkeprodukter er normalt også udstyret med næringsstoffer, såsom calcium, fosfor og vitamin A, C, D, som hjælper med vækst og reparation af knogler og væv, immunitet og den generelle udvikling af børn. Men hvis den modermælk, som moderen giver til barnet, ikke har alle disse næringsstoffer, eller barnet ikke indtager nok af det, så kan dette være årsagen til forsinkelsen i væksten af ​​barnets tænder.

3. Hypothyroidisme og Hypopituitarisme

Hypothyroidisme er en tilstand, hvor skjoldbruskkirtlen ikke producerer nok skjoldbruskkirtelhormon til, at kroppen kan fungere normalt. Hypothyroidisme påvirker normalt din puls, stofskifte og kropstemperatur. Hvis din baby har en underaktiv skjoldbruskkirtel, er det mere sandsynligt, at det oplever forsinkelser i flere udviklingsstadier, såsom gang, tænder og endda tale.

Mens hypopituitarisme, refererer til nedsat sekretion af et eller flere af de otte hormoner produceret af hypofysen. Denne tilstand kan også forårsage flere sygdomme og problemer relateret til hormonmangel, såsom fedme, højt kolesteroltal og så videre.

4. Andre årsager

Forsinket tænder kan også være et tegn på visse medicinske tilstande eller symptomer, såsom Downs syndrom. Babyer, der får tænder for sent, kan også være forårsaget af fysiske problemer i tandkødet eller kæbeknoglen, der ikke tillader tænder at komme frem.

Læs også: Genkend 7 tegn på, at et barn får tænder

Komplikationer af forsinket tænder

Selvom hvert barn oplever vækst på forskellige tidspunkter, bør mødre straks tjekke med lægen, hvis han oplever tandvækst, der er meget sent. Årsagen er, at væksten af ​​tænder, der er meget sen, kan føre til følgende komplikationer:

  • Den vigtigste komplikation ved forsinket tænder er, at et barns tænder kan udvikle skæve tænder, hvis tænderne udvikler sig for sent i spædbarnet.

  • Tænder er også nødvendige for babyer for at tygge maden ordentligt. Forsinket tandvækst kan gøre det svært for et barn at tygge fast føde senere.

  • Nogle gange dukker det permanente tandsæt op samtidig med barnets sene tænder, hvilket får barnet til at have to rækker tand.

Hvornår skal man gå til lægen?

Spørg først og fremmest dine forældre eller nære slægtninge til moderen og manden, hvis nogen har oplevet tænder for sent i deres barndom. Hvis ikke, og barnet er mere end 15 måneder gammelt, bør du tjekke barnet til lægen. Tjek også for andre faktorer, såsom barnets vægtøgning, generel udviklingsforsinkelse, unormalt stofskifte og svaghed.

Der er en antagelse om, at en forsinkelse i udviklingen er et tegn på intelligens. Det er dog ikke sikkert. Der er nogle børn med høj IQ, der faktisk oplever tidligere udvikling.

Læs også: Kommer barnet for sent? Her er 4 årsager

Hvis moderen ønsker at lave en undersøgelse relateret til udviklingsforsinkelsen hos sin lille, kan moderen bestille tid hos lægen på det sygehus efter eget valg via ansøgningen . Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play som en hjælpende ven til at bevare din families sundhed.

Reference:
Forældres første græd. Hentet 2020. Sen tænder hos babyer – årsager og komplikationer.