Dette er prøveundersøgelsen for Corona-diagnose

Jakarta - For at bekræfte diagnosen corona (COVID-19) er der flere typer undersøgelser, der kan udføres, nemlig hurtige tests og swab-tests eller polymerase chain reaction (PCR) metoden. Men for nylig er et nyt udtryk "undersøgelse af prøver" dukket op. Hvad er det?

Hvis det fortolkes bogstaveligt, ifølge Big Indonesian Dictionary, betyder ordet "eksemplar" en del af en gruppe eller en del af en helhed. Dette ord er også synonymt med ordet "prøve". Så det kan konkluderes, at undersøgelsen af ​​en prøve er en undersøgelse udført på en del af helheden (prøven), som er taget ved en bestemt metode, for yderligere information.

Læs også: Sådan angriber Corona-virussen kroppen

Prøveundersøgelse for Corona-diagnose

Hvis det er indsnævret til den nuværende coronadiagnoseprocedure, refererer prøveundersøgelse til en podningstest eller PCR ved udtagning af prøver eller prøver. Fordi PCR er den eneste effektive metode til diagnosticering af COVID-19 anbefalet af Verdenssundhedsorganisationen (WHO) til dato.

PCR ( polymerase kædereaktion ) er en laboratorieundersøgelse udført for at påvise tilstedeværelsen af ​​genetisk materiale fra celler, bakterier eller vira. Det genetiske materiale i hver celle, inklusive virus eller bakterier, kan enten være DNA (deoxyribonukleinsyre) eller RNA (ribonukleinsyre). De to typer genetisk materiale kan skelnes ud fra antallet af kæder, de indeholder.

Med PCR-testen kan tilstedeværelsen af ​​genetisk materiale fra flere typer sygdomme forårsaget af virus- eller bakterieinfektioner påvises. Derudover er nøjagtigheden af ​​PCR til diagnosticering af COVID-19, fordi det er muligt at tage mere end én prøve til undersøgelse i laboratoriet. Derfor er PCR blevet en prøveundersøgelse, der anses for effektiv og præcis til diagnosticering af corona.

Læs også: Dette er den rigtige maske til at forhindre Corona-virus

Prøveundersøgelsesprocedure for Corona-diagnose

Proceduren for undersøgelse af prøver på Forsknings- og Udviklingsagenturets Lab i Sundhedsministeriet starter fra modtagelse af prøver, undersøgelse af prøver til indberetning af prøver. I den første prøvemodtagelsesfase tages prøver fra patienter på forskellige henvisningshospitaler og sendes derefter til Research and Development Agency Lab. Prøven modtaget af Forsknings- og Udviklingsagenturets Lab er ikke kun én prøve. Snarere mindst 3 eller flere prøver fra 1 patient.

Derefter, i anden fase eller prøveundersøgelse, vil alle prøver modtaget af Research and Development Agency Lab blive ekstraheret for deres RNA. Når først det er opnået, vil RNA'et blive blandet med reagenser til undersøgelse ved hjælp af Reverse Transcriptase Polymerase Chain Reaction-metoden (PCR).

Derefter vil prøven blive indsat i en maskine for at amplificere RNA'et, så det kan aflæses af et spektrofotometer. Hvis der opnås positiv kontrol, vil der desuden fremkomme en sigmoid kurve, mens der i negativ kontrol ikke dannes en kurve (kun vandret). Alligevel er der mange ting, der skal opfyldes for at bekræfte diagnosen, før man erklærer, at den testede prøve er positiv eller negativ.

Læs også: 3 seneste fakta om spredningen af ​​Corona-virussen

Næste fase er rapportering. Med henvisning til sundhedsministerens cirkulære nummer 234/2020 af 7. april 2020 skal alle COVID-19-testlaboratorier, der udfører prøveundersøgelser, indberette resultaterne af undersøgelsen (enten positive eller negative) til det lokale sundhedskontor. Dette er til håndtering af patientens omgivelser, så man ved, at der er ODP (People Under Supervision) og PDP (Patients Under Supervision).

En prøveundersøgelsesrapport skal også sendes til det hospital, der sendte prøven til undersøgelse. Det sigter mod klinisk behandling af patienter. I mellemtiden skal hvert COVID-19-testlaboratorium udfylde formularen via All Record-applikationen, som senere vil blive læst eller tilgået af PHEOC (Generaldirektoratet for P2P) og Data- og Informationscenteret (Pusdatin), som derefter vil indberettes til Task Forcen.

Derefter vil resultaterne af opsamlingen, der indsamles i Task Forcen hver dag, blive offentliggjort af en talsmand, som er blevet udpeget. På den måde vil leveringen af ​​COVID-19-udviklingen til offentligheden ske gennem én dør, nemlig gennem en talsmand, og udføres gennemsigtigt.

Det er en lille forklaring om COVID-19 prøveundersøgelsen og proceduren. Hvis du har andre spørgsmål om COVID-19, kan du evt Hent Ansøgning at spørge en læge, når som helst og hvor som helst.

Reference:
WHO. Tilgået i 2020. Laboratorietest for coronavirus sygdom (COVID-19) i mistænkte tilfælde af mennesker.
Indonesisk sundhedsministerium. Tilgået 2020. Retningslinjer for prøvetagning og laboratorieundersøgelse.
Forsknings- og udviklingsagentur under det indonesiske sundhedsministerium. Tilgået i 2020. Ministeriet for Sundhedsforskning og Udvikling som et Covid 19-referencelaboratorium til støtte for overvågning.