Dette er en kraftfuld behandling til behandling af Tinea Capitis

, Jakarta - Tinea capitis eller også ofte kaldet 'ringorm i hovedet' er en infektion i hovedbunden forårsaget af dermatofytsvampe. Denne infektion forårsager udseendet af små, runde, skællende pletter, der forårsager kløe. Som de fleste andre hudsygdomme kan tinea capitis også nemt overføres ved direkte kontakt eller ved at dele personlige ejendele såsom kamme, håndklæder, hatte eller puder.

Dermatofytter, svampene, der forårsager infektion i tinea capitis, er en type mikroorganisme, der trives i dødt væv, såsom negle, hår og de ydre hudlag. Derudover kan dermatofytter også godt lide varme, fugtige områder, så de kan trives på svedig hud. Derfor kan mennesker, der mangler hygiejne, have en høj risiko for at udvikle denne sygdom.

Læs også: Undervurder ikke tinea capitis, hovedbunden kan være smitsom

Udover direkte kontakt og deling af personlige ejendele med nogen med den, kan svampen, der forårsager tinea capitis, også spredes gennem husdyr, såsom katte og hunde. Men smitte er også muligt, hvis du kommer i kontakt med husdyr, såsom geder, køer, heste og grise.

Symptomer på Tinea Capitis, fra mild til svær

Det mest almindelige symptom på tinea capitis er kløende pletter i hovedbunden. Dele af håret i det område, hvor der er pletter, kan brække af og efterlade skæl, røde områder til skaldede pletter. Hvis de ikke behandles, kan disse områder gradvist vokse og spredes. Andre symptomer, der også kan opleves af personer med tinea capitis, er:

  • Skørt hår.
  • Smerter i hovedbunden.
  • Hævede lymfeknuder.
  • Mild feber.

I mere alvorlige tilfælde kan personer med tinea capitis opleve hævelse af skorpen kaldet en kerion, der dræner pus. Dette kan føre til skaldede pletter og permanente ar.

Læs også: Den første måde at håndtere, når et barn har tinea capitis

Findes der effektive behandlinger?

For at behandle gærinfektioner vil læger normalt ordinere antifungale lægemidler. Antifungale lægemidler, der er ret effektive mod tinea capitis, er griseofulvin (Grifulvin V, Gris-PEG) og terbinafinhydrochlorid (Lamisil). Begge er oral medicin, der kan tages i cirka seks uger. Begge har almindelige bivirkninger, herunder diarré og mavebesvær. Din læge kan anbefale at tage disse medikamenter sammen med fødevarer med højt fedtindhold, såsom jordnøddesmør eller is.

Ud over lægemidler vil læger også normalt ordinere en speciel shampoo, der har en formel, der fjerner svamp og forhindrer spredning af infektion. Shampooen indeholder de aktive svampedræbende ingredienser ketoconazol eller selensulfid. Imidlertid er disse shampoo generelt kun i stand til at hjælpe med at sprede infektionen, ikke fuldstændig behandle tinea capitis. Det kræver hjælp af stoffer og tålmodighed, fordi denne hudsygdom normalt heler meget langsomt.

Læs også: Tinea Capitis infektionssygdomme forårsaget af svampeinfektioner, vær opmærksom på de 8 symptomer

Efter at være blevet erklæret helbredt er muligheden for geninfektion ret stor. Kæledyr og andre familiemedlemmer bør undersøges og passes om nødvendigt. Dette vil hjælpe med at forhindre geninfektion. Del ikke håndklæder, kamme, hatte eller andre personlige ejendele med andre familiemedlemmer.

Det er en lille forklaring om tinea capitis. Hvis du har brug for mere information om dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på ansøgningen , via funktion Tal med en læge , Ja. Det er nemt, en diskussion med den specialist du ønsker kan ske via Snak eller Stemme/videoopkald . Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen , når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret direkte til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!