Disse er 5 årsager til uregelmæssig menstruationscyklus hos teenagere

, Jakarta – Menstruation er et tegn på, at piger er kommet i puberteten. Lancering fra Børns sundhed , den gennemsnitlige menstruationscyklus er 28 dage. Men uregelmæssige menstruationscyklusser i løbet af de første to år af menstruationen er normale for piger. Årsagen er, at piger, der kommer i ungdomsårene, bliver påvirket af væksthormoner, så væksten kan forstyrre menstruationscyklussen.

Tilstanden bliver unormal, hvis en teenager har udeblevet menstruation i 3-5 måneder i træk, især hvis han har haft regelmæssig menstruation de foregående måneder. I den medicinske verden kaldes en uregelmæssig menstruationscyklus amenoré. Symptomer, der markerer amenoré, er, når en kvinde ikke har haft sin menstruation i mere end 3 måneder. Så hvad får en teenager til at opleve amenoré? Lancering fra Meget vel familie Følgende er faktorer, der udløser amenoré hos unge:

Læs også: Forståelse af menstruation er stadig forkert

  1. Hormon

Mængden af ​​hormoner produceret af en teenagers krop kan påvirke længden af ​​menstruationen, mængden af ​​blod, der frigives under menstruationen indtil menstruationscyklussen. Teenageårene er en periode med vækst af et barns vækst. Derfor har en pige i denne ungdomsår svingende hormoner. Som følge heraf kan mængden af ​​blod og længden af ​​en teenagers menstruation variere fra den ene periode til den næste.

  1. Narkotika

Ud over hormoner kan visse typer medicin påvirke et barns menstruationscyklus. Medicin som antibiotika, antidepressiva eller p-piller kan signalere kroppen om at stoppe menstruationen. Hvis dit teenagebarn bliver forpligtet til at tage ovennævnte medicintyper, så spørg din læge om bivirkningerne af hvert stof, du tager.

Du kan diskutere med lægen igennem om lægemidler, der påvirker menstruationscyklussen. Gennem applikationen kan mødre kontakte læger når som helst og hvor som helst.

Læs også: Uregelmæssig menstruation? Forsigtig Kan markere PCOS

  1. Vægtændring

Betydelig vægtøgning eller vægttab kan faktisk påvirke menstruationscyklussen. Drastisk vægttab kan hæmme produktionen af ​​hormonet østrogen. Mens overvægt kan få kroppen til at producere østrogen i store mængder. Begge disse ting kan påvirke processen med at frigive æg (ægløsning) hver måned. Når ægløsningen er blokeret, bliver menstruationscyklussen uregelmæssig.

  1. Overdreven motion

Motion er gavnligt for kroppens sundhed. Men når det gøres i overskud, får kroppen ikke fordelene og udløser sundhedsproblemer, hvoraf den ene er uregelmæssige menstruationscyklusser. Overdreven motion kan fylde meget, når der ikke kommer energi fra mad ind i kroppen. Som et resultat vil kroppen automatisk tænde redningstilstand ”.

Når tilstanden er slået til, vil kroppen gøre alt, hvad den kan for at lagre energi, så aktiviteterne i kroppen fortsætter med at forløbe gnidningsløst. Kroppen begynder at lukke funktioner, der anses for mindre nødvendige, hvoraf en er den reproduktive funktion, nemlig menstruation.

  1. Forkert kost

At gå på en streng diæt til ernæringsmæssige mangler kan skade kroppen, herunder forstyrre menstruationscyklussen. Når kroppen er underernæret, forstyrres produktionen af ​​hormonerne østrogen og progesteron. Som et resultat bliver menstruationscyklussen et rod. Menstruationscyklus på grund af forkert kost er ikke kun et problem for mennesker, der er underernærede.

Teenagere, der er for tykke eller overvægtige, kan også opleve menstruationsforstyrrelser. Jo mere fedt der ophobes i kroppen, jo sværere er det for kroppen at regulere produktionen af ​​hormonet østrogen. Som et resultat bliver mængden af ​​hormoner ubalanceret og forårsager en uregelmæssig menstruationscyklus.

Læs også: 7 betydninger af menstruationsblodfarve, du skal kende

  1. Stress

Når en kvinde oplever stress, vil den del af hjernen, der producerer hormoner, der er vigtige for reproduktionen, reagere ved at reducere hormonproduktionen. Som et resultat bliver menstruationscyklussen uregelmæssig og endda stopper helt. Så sørg for, at forældre genkender de tegn på stress hos teenagere, der er hovedårsagen til uregelmæssige menstruationscyklusser.

Det er årsagen til, at teenagere oplever menstruationscyklusser, der ikke er jævne. Husk, at årsagen ikke er den samme for alle, så en ordentlig undersøgelse er nødvendig, så menstruationscyklussen vender tilbage til regelmæssighed.

Reference:
Børns sundhed. Tilgået 2020. Uregelmæssige perioder.
Meget godt helbred. Hentet 2020. Hvad skal man vide om uregelmæssig menstruation hos teenagere.