Ikke kun fortykkelse af huden, disse er 4 symptomer på fiskeøjne

Jakarta - Har du nogensinde hørt om en helbredsklage kaldet clavus? Hvis ikke, hvad med fiskeøjne? Nå, i den medicinske verden kaldes fiskeøje også clavus. Det, der skal understreges, er, at fiskeøjne ikke er det samme som hård hud eller vorter. Disse tre ting er forskellige forhold.

Clavus er en fortykkelse af huden på grund af gentagne tryk og friktion. Sammenlignet med hård hud er fiskeøjne normalt runde og mindre i størrelse. Fiskeøjne har også et hårdere center omgivet af betændt hud.

Vær forsigtig, fortykkelsen af ​​huden, der bliver til fiskeøjne, kan forårsage smerte. I de fleste tilfælde findes denne ene klage generelt i benene. Med hensyn til køn ser det ud til, at kvinder burde være ængstelige. Fordi fish eye oftere angriber kvinder end mænd. Årsagen er, at kvinder oftere bruger lukkede sko med ubehagelige størrelser.

Spørgsmålet er, hvad er symptomerne på fiskeøje, som syge ofte oplever? Så hvordan overvinder man dette hudproblem? Her er diskussionen!

Læs også: Fiskeøjne, usynlige, men forstyrrende fodtrin

Ikke kun hudfortykkelse

Ud over fortykkelse og hærdning af huden på fødderne, er der andre tegn, der er symptomer på en fiskeøjnelidelse. Nå, her er nogle symptomer, der generelt opleves af dem, der lider af fiskeøje.

1. Normalt fremstår tilstanden af ​​fiskeøjet som en lille og ru klump. Denne fiskeøjetilstand optræder på hælen, bunden af ​​tåen eller forfoden.

2. Hård og fortykket hud opstår normalt, når klumpen er gået indad, fordi fiskens øje vokser indad. Trykket og friktionen får øjerne til at vokse indad.

3. Nogle gange opstår der sorte pletter omkring den fortykkelse af huden, der opstår. Denne tilstand opstår på grund af en blodprop, der størkner.

4. Nogle gange vil personer med fiskeøje opleve smerter i klumpen eller fortykket hud, når de går. Denne tilstand kan forstyrre daglige aktiviteter.

Hvis du oplever ovenstående symptomer, skal du spørge din læge om passende lægeråd og behandling. Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen .

Det skader aldrig straks at tjekke din helbredstilstand med en læge igennem , ved at vælge Spørg en læge. Du kan også lave en undersøgelse på det nærmeste hospital for at sikre din helbredstilstand.

Symptomerne er allerede, hvordan skal man håndtere det?

Læs også: Vær forsigtig, når du vælger fodtøj, så du ikke bliver fanget i fiskens øje

Tips til at overvinde Helomas

Der er i det mindste nogle anstrengelser, som vi kan gøre derhjemme for at overvinde fiskeøjet. For eksempel:

  • Læg hænder og fødder i blød for at blødgøre øjerne.

  • Brug sko og sokker, der passer.

  • Brug skopuder, der er tilpasset formen på patientens fod.

  • Brug en badesten til forsigtigt at gnide øjenlågene, men vær forsigtig, fordi hård gnidning kan forårsage infektion.

  • Fugt huden.

  • Beskyt det øjentilbøjelige område med en speciel måtte.

  • Tag medicin til at fjerne fiskeøje eller hård hud (efter anbefaling af en læge.

Hvis ovenstående metoder ikke virker, skal du straks søge læge for at få den rigtige behandling. Det er muligt, at lægen vil blive opereret for at behandle fiskeøjet. Denne operation vil normalt blive anbefalet af lægen til at skære eller ødelægge klumpen ved hjælp af en nål eller andet værktøj.

Læs også: Fiskeøjeangreb, skal du opereres?

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald, kan du chatte med ekspertlæger når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom så, download nu i App Store og Google Play!

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Sygdomme og tilstande. Ligtorne og hård hud.
Healthline. Tilgået 2020. Hvad forårsager ligtorne?
US National Library of Medicine National Institutes of Health. Adgang i 2020. Ligtorne og hård hud som følge af mekanisk hyperkeratose. Am Fam Læger.