Skæl eller seborrheisk dermatitis? Kend forskellen

Jakarta – Føles din hovedbund ofte kløende og afskallet? Måske vil du tro, at dit hoved er skæl. Tag dog ikke fejl, du kan opleve seborrheisk dermatitis.

Selvom de ser ens ud, er skæl og seborrheisk dermatitis forskellige. For at være mere klar, prøv at se følgende anmeldelser.

Læs også : Her er 3 vigtige fakta om seborrheic dermatitis

Erkend forskellen mellem skæl og seborrheisk dermatitis

Skæl er en meget almindelig tilstand, der opleves af alle. Generelt er skæl forårsaget af en fedtet hovedbund, tør hovedbund, kontakteksem, til svampeinfektioner Malassezia på hovedbunden.

Derudover er atopisk dermatitis en hudsygdom, der også kan angribe hovedbundens område. Selvom indtil nu den nøjagtige årsag til seborrheic dermatitis er ikke kendt, men svampe Malassezia anses også for at være hovedårsagen til denne tilstand.

Ikke nok med det, seborrheisk dermatitis kan også opstå, når der er en immunforstyrrelse. Seborrheic dermatitis er generelt tilbøjelig til at forekomme hos mennesker med tilstande, såsom et svagt immunsystem, psykiske problemer, at tage visse lægemidler og blive udsat for ekstreme vejrtemperaturer.

Så hvad er forskellen mellem de to? Du kan se forskellen på de symptomer, du oplever. Når du oplever skæl, vil du normalt opleve eksfoliering af hovedbunden og kløe, der er meget generende. Normalt kan denne tilstand overvindes ved at holde håret og hovedbunden ren.

Mens seborrheic dermatitis, opstår, når skæl vises på hovedbunden og er ledsaget af andre symptomer. Startende fra pletter af hud, der er skællende, fedtet, røde og hævede. Ikke engang sjældent kan skæl sprede sig til overskæg, skæg, til øjenbrynene.

Besøg straks det nærmeste hospital og lav en undersøgelse, hvis denne tilstand ikke forbedres, og du har en infektion i hovedbunden. Korrekt håndtering gør helbredsforholdene bedre.

Læs også: 6 nemme måder at slippe af med skæl

Seborrheic dermatitis og skælbehandling

Selvom det er forårsaget af den samme svampeinfektion, har skæl og seborrheisk dermatitis forskellige måder at håndtere og behandle på.

Generelt kan du slippe af med skæl, der generer dit hoved, ved omhyggeligt at rense dit hår med shampoo. Indhold zink, Svovl, selen og salicylsyre, der findes i shampoo, vil være i stand til at rense skæl, mens du forfrisker din hovedbund.

For ikke at genere igen, kan du muligvis reducere brugen af ​​hårolie, hårspray , eller andre hårstylingprodukter.

I mellemtiden for folk med seborrheisk dermatitis , det lægemiddel, der almindeligvis bruges til at reducere det, er at bruge en creme, der indeholder svampedræbende ingredienser, som f.eks. ketoconazol .

Forebyggelse af seborrheic dermatitis

Både skæl og seborrheisk dermatitis kan angribe enhver. Du kan dog forhindre dette ved at følge disse tips:

  1. Rens hovedbunden regelmæssigt. Generelt er det anbefalede tidspunkt at vaske dit hår en gang hver anden dag. At rense hovedet hver dag er dog heller ikke et problem, især hvis du laver mange udendørsaktiviteter.
  2. Lad være med at klø den del af kroppen, der er ramt af seborrheic dermatitis, for det vil kun forårsage irritation og infektion forværres.
  3. Især for mænd kan lindring af symptomerne på seborrheic dermatitis ske ved at barbere skæg eller overskæg regelmæssigt.
  4. Hvis det angriber anden kropshud, kan overdreven irritation reduceres ved at bære tøj lavet af bomuld.

Læs også: Tag ikke fejl, dette er 6 fakta om skæl, som du skal vide

Brug med det samme og spørg din læge direkte, når du oplever symptomer relateret til seborrheisk dermatitis. Korrekt håndtering gør naturligvis hudens tilstand til det bedre. Kom nu, Hent via App Store eller Google Play nu!

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Skæl.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Seborrheic Dermatitis.