Kan lungebetændelse helbredes ved at tage antibiotika?

, Jakarta - Lungebetændelse, der angriber lungerne, kan få patienter til at hoste slim op og få svært ved at trække vejret. Denne sygdom kan også forårsage farlige lidelser. Generelt vil læger give antibiotika til behandling af denne lidelse. Men om disse lægemidler kan være effektive til at overvinde det? Her er forklaringen!

Er antibiotika effektive mod lungebetændelse?

Lungebetændelse er en infektion, der angriber luftsækkene i en eller begge lunger. Infektionen kan medføre, at luftsækkene bliver fyldt med væske eller pus, så den ramte får kraftig hoste, feber, åndedrætsbesvær og ofte får kuldegysninger. Derfor er det vigtigt at kende en effektiv behandling for at overvinde det.

Når nogen bliver diagnosticeret med lungebetændelse, vil lægerne hurtigt ordinere medicin og fortælle dig, hvad du skal gøre. Behandlingen afhænger af selve typen af ​​lungebetændelse, hvor alvorlig sygdommen er, patientens alder og andre helbredstilstande, der kan påvirke den medicin, der gives.

Læs også: Antibiotika Effektiv måde at overvinde infektioner på grund af bronkopneumoni?

Det er vigtigt at få tidlig behandling, så infektionen kan behandles med det samme, og komplikationer kan forebygges. En behandling, der generelt gives af læger, er antibiotika. Alle mennesker, der udvikler lungebetændelse forårsaget af bakterier, er virkelig nødt til at tage disse typer medicin, indtil de løber tør.

Antibiotisk behandling skal virkelig tages, indtil den løber ud hos mennesker med lungebetændelse. Det kan få din krop til at føle sig bedre på få dage. Stop aldrig før du løber tør, fordi det kan forårsage gentagne infektioner og gøre de bakterier eller bakterier, der forårsager sygdommen, resistente over for antibiotikaindholdet, som gør, at du er nødt til at skifte den til en anden type.

Den hyppigste årsag til lungebetændelse er bakterier, men lidelsen kan også skyldes en virus. Hvis lungebetændelsen, der opstår, er forårsaget af en virus, vil antibiotika ikke være effektive til at overvinde den. Alternativt vil lægen ordinere en antiviral medicin til at behandle det.

Læs også: Kan lungebetændelse helbredes bare ved at tage medicin?

Imidlertid er sygdomme forårsaget af vira sjældne og udgør en større risiko for en person med et svækket immunsystem. Derudover bør der også udføres yderligere behandling, såsom:

  • Indtag mere væske, som kan hjælpe kroppen med at løsne sekret og udstøde slim i halsen. På den måde bliver luftvejene ikke længere forstyrret.
  • Tag ikke hostemedicin uden først at tjekke med din læge. Faktisk kan hoste være kroppens måde at fjerne infektion på. Dog kan hoste forstyrre den tiltrængte hviletid, når lungebetændelsen rammer. Det er vigtigt at spørge din læge om en god løsning.
  • Drik masser af varme drikke, tag et dampbad og brug en luftfugter til at åbne luftvejene og gøre vejrtrækningen lettere. Sørg for at ringe til din læge, hvis din vejrtrækning bliver værre over tid.
  • Sørg også for, at din krop får mere hvile, og bed folk omkring dig om at hjælpe med at forberede måltider og andre opgaver. Det er meget vigtigt ikke at deltage i rutinemæssige aktiviteter, før du er kommet dig helt.

Det er en diskussion om effektiviteten af ​​antibiotika til behandling af lungebetændelse, der angriber. Det er vigtigt at vide, hvad der forårsager lungebetændelsen. Derudover skal flere andre understøttende ting også gøres, så denne lidelse er lettere at overkomme.

Læs også: Sund livsstil for at overvinde bakteriel lungebetændelse

Derudover kan du også spørge lægen fra i forbindelse med behandling med antibiotika mod lungebetændelse. Det er meget nemt, du behøver bare Hent Ansøgning i smartphone bruges dagligt for nem adgang til sundhed.

Reference:
American Lung Association. Hentet 2020. Hvordan behandles lungebetændelse?
Healthline. Tilgået 2020. Antibiotika Overraskende ineffektive på lungebetændelse.