Er der en måde at blive gravid med tvillinger på?

, Jakarta - Det viser sig, at ikke kun genetik, alle par har mulighed for at blive gravide tvillinger. Hvis du vil øge dine chancer for at blive gravide tvillinger, er det vigtigt at forstå processen, hvorved tvillinger opstår.

Der er to typer tvillinger, identiske og ikke-identiske. Identiske eller enæggede tvillinger dannes, når et æg befrugtes af en sædcelle, som derefter deler sig i to separate embryoner. Hver har nøjagtig den samme genetiske komponent og identisk genetisk struktur deler også en placenta.

Læs også: Det sjove er at have tvillinger, vær opmærksom på dette, når du er gravid

Ikke-identiske eller tveæggede tvillinger dannes af to separate æg, der befrugtes af to separate sædceller. Disse tvillinger har en genetisk sammensætning, der ikke er mere end søskende med samme forældre. Hver baby i et par ikke-identiske tvillinger vil have deres egen moderkage.

Chancer for at blive gravide tvillinger

Tvillinggraviditeter er genetiske. Den genetiske disposition for at få tvillinger gælder kun moderen. Ud over interne faktorer er der eksterne triggere, som kan øge chancerne for at blive gravid med tvillinger. Hvad er det for nogle?

1. At blive gravid i en ældre alder

Før en kvinde kommer i overgangsalderen, frigiver hendes æggestokke mere end et æg hver måned. Denne "fertilitetsstigning" er også påvirket af en stigning i østrogen. Fertilitetsundersøgelser har vist, at flere graviditeter er meget mere almindelige hos kvinder over 35 år. Men det gælder kun for ikke-identiske tvillinger.

2. Få fertilitetshjælp

Du kan få fertilitetshjælp til at blive gravid med tvillinger, såsom in vitro-befrugtning eller indtagelse af fertilitetsmedicin. Denne metode kan stimulere æggestokkene til at støtte mere end én æggestokfollikel hver måned hen imod modenhed. Resultatet er, at mere end et æg frigives.

3. Været gravid før

Kvinder, der tidligere har fået en eller to babyer, har større chance for at blive gravide med tvillinger.

4. Har en familie i stort tal

Denne teori er baseret på ren matematik; Jo oftere du er gravid, jo større er sandsynligheden for, at du bliver gravid med tvillinger.

Læs også: Erkendelse af farerne ved hypertension under graviditet

5. Bliv gravid, mens du tager p-piller

Nogle gange er der en større chance for, at en kvinde bliver gravid med tvillinger, når hun bruger p-piller. Prøv at blive gravid med det samme, efter du holder op med at tage p-piller. Teorien er, at i de første par cyklusser gennemgår en kvindes krop en fase med hormonel tilpasning.

6. Tag folinsyretilskud før graviditet

En generel anbefaling til kvinder, der planlægger at blive gravide, er at begynde at tage folinsyretilskud en måned før undfangelsen.

7. Forbrug af fødevarer med højt indhold af zink

Østers har et højt indhold af zink, som hjælper sædproduktionen. Jo sundere og mere sæd, jo større sandsynlighed er der for at kunne befrugte et æg eller to. Grønne bladgrøntsager, korn, brød, fuldkorn og fuldkorn er fremragende kilder til zink.

8. Spis flere søde kartofler eller søde kartofler

Den bemærkede, at flere gravide kvinder med tvillinger bor i områder, hvor søde kartofler er en vigtig del af deres kost. Angiveligt er der visse ingredienser i søde kartofler, der er dannet naturligt for at hjælpe med at understøtte æggestokkens funktion.

Læs også: Tilkommende mødre skal kende farerne ved truende hypertension

9. Amm din baby længere

Kvinder, der producerer prolaktin og ammer længere, er mere tilbøjelige til at blive gravide med tvillinger.

Mere information om muligheden for at blive gravid med tvillinger kan rekvireres direkte på . Skal du bestille tid til en lægeundersøgelse på hospitalet, kan du også bestå . Hent direkte ansøgningen og få direkte sundhedsmæssige fordele sammen !

Reference:
Huggies.com. Tilgået i 2021. Tvillinggraviditet - Tips til hvordan man får tvillinger.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hvad øger chancerne for at få tvillinger?