Dette er de 3 stadier for at kunne donere sæd

, Jakarta - Sammen med udviklingen af ​​teknologi er der flere og flere måder at få afkom på. Spermdonorer er en af ​​de mest populære i udviklede lande som USA, Holland og England. Spermdonation betyder en mands frivillige handling til at donere sædvæske indeholdende sæd til en partner eller kvinde, der ønsker at få børn.

Når sæden først er opnået, indsættes den i den kvindelige donorkandidats reproduktionssystem gennem en kunstig inseminationsproces. Hvis det ønskes, kan befrugtning også ske gennem IVF-processen.

Spermdonationsstadier, du skal kende

Citeret fra siden Mænds helbred, laboratoriedirektør og Bank of New England Cryogenic Center , hævder Grace Centola, at donation af sæd ikke er en nem proces. Mænd, der ønsker at gøre det, skal opfylde en række betingelser og procedurer. Processen er ret kompliceret og tager lang tid.

Læs også: 5 betingelser, der skal være opfyldt, hvis du bliver sæddonor

Ikke alle mænd kan blive donorer, fordi udvælgelsen sker strengt i flere måneder. Sædbanken afslørede, at kun omkring 1 procent af potentielle donorer bestod udvælgelsen og blev accepteret. I mellemtiden er de stadier, som en mand, der ønsker at blive sæddonor, skal igennem som følger:

  1. At kende donorens baggrund

Det første, der skal gøres for en mand, der ønsker at blive sæddonor, er at udfylde en række spørgeskemaer. Potentielle donorer skal give fuldstændige og korrekte oplysninger om genetiske forhold eller familiehistorie, højde, vægt, øjenfarve, race, stofbrug, rygning og endda arbejdshistorie.

Dernæst blev der afholdt et interview med sædbankens lægepersonale. Denne fase vil afgøre, om donoren faktisk er den rigtige kandidat. Der blev også foretaget en vurdering med hensyn til udseende. Processen med at vælge en sæddonor har tendens til at være subjektiv, fordi modtageren senere ikke kender donorens identitet.

Læs også: Har du brug for at vide, kendetegn ved sund sæd, før du deltager i sæddonation

2. Fysisk og psykologisk helbredsundersøgelse

Den næste fase er et sundhedstjek, både fysisk og psykisk sundhed Mayo Clinic . Potentielle donorer vil gennemgå en blodprøve for at tjekke for helbredsproblemer, der kan overføres til barnet.

Efter den fastlagte procedure Federal Drug Administration (FDA) og American Society for Reproductive Medicine , kan mænd inficeret med HIV, hepatitis eller herpes ikke blive sæddonorer. Kandidater med genetiske tilstande såsom cystisk fibrose er heller ikke i stand til at donere sæd.

Denne sundhedstest er den vigtigste serie i sæddonorprocessen. Årsagen er, at hvis sæden gives af en mand, der har en sygdom, kan det give problemer i fremtiden.

3. Sædudvinding

Dernæst vil eksperter i laboratoriet undersøge donorens sæd for at sikre kvaliteten af ​​sæden. Denne proces kan gentages flere gange for at få nøjagtige resultater. Sædbankerne begrænser sædvanligvis donorens alder til maksimalt 40 år.

Læs også: Disse 6 vaner får mandlig fertilitet til at falde

Ikke uden grund har sæden fra mænd, der er ældre end det, normalt dårlig kvalitet. Potentielle donorer tages til et særligt rum for at få ejakulation. Derefter tages sæden og fryses på forhånd i sædbanken.

Desværre kan sæddonorer ikke være en mulighed for indonesiske statsborgere at få børn på grund af etiske overvejelser. Hvis du og din partner har helbredsproblemer eller fertilitetsproblemer, så tøv ikke med at spørge din læge direkte. Bare brug appen , for når som helst og hvor som helst, kan du snak med en sagkyndig læge eller gå på hospitalet uden at skulle stå i kø.

Reference:
Mænds helbred. Hentet 2020. Hvordan er det at donere sæd.
Mayo Clinic. Hentet 2020. Spermdonation.
American Society for Reproductive Medicine. Hentet 2020. Spermdonation.