Kend de 4 menstruationscyklusser hos hunhunde

, Jakarta - Hvis du opdrager en hunhund for første gang, så ved, at hun vil have sin menstruation. Det er bare det, at hunhundes menstruation er anderledes end hos mennesker. Hunhunde vil opleve deres første menstruation efter puberteten.

Generelt når hunde puberteten i seks måneders alderen, men det kan variere fra hund til hund. De fleste hunde har en uregelmæssig første menstruation, men cyklussen har en tendens til at være normal i de første to år. Så hvad er tegnene på menstruation hos hunhunde?

Læs også: Dette er grunden til, at dit kæledyr skal vaccineres

Tegn på menstruation hos hunhunde

Når hunhunden begynder at begære og den første menstruation kan ses ud fra fysiske og adfærdsmæssige tegn. For eksempel kan en hund virke nervøs, rastløs og tisse ofte.

Følgende er reproduktionscyklussen hos hunde baseret på tegnene, nemlig:

1. Proestrus

Din hunds vulva vil virke hævet eller større end normalt. Denne tilstand er normalt ledsaget af et blodigt udflåd fra skeden eller nogle gange kaldet menstruation. Dette opstår normalt i begyndelsen af ​​proestrus og vil falde og stoppe i brunstfasen. Der er dog også nogle hunhunde, som bare bløder meget under brunst.

Derudover viser hunhunde også adfærdsændringer såsom rastløshed. På dette tidspunkt vil han stikke halen mellem benene og ikke vise tegn på at ville yngle. Hunde vil også være mere knyttet til deres ejere og nægter normalt stadig at blive avlet, selvom hanhunden er begyndt at blive tiltrukket af hunhunden.

2.Estrus

Denne fase er, hvor hunden er klar til at avle. Udflådet fra hundens skede kan ændre sig fra blod til en klar eller brunlig væske. Hunde kan normalt godt lide at flytte halen til siden og begynder at flirte med hanhunde.

Dette er et tegn på, at han er frugtbar. Bliv ikke overrasket, denne adfærd er forårsaget af hormonelle udsving. Hvis du har til hensigt at opdrætte en hund, vil din dyrlæge udføre flere kontroller i løbet af denne fase. Undersøgelsen vil afgøre det bedste tidspunkt at yngle.

Læs også: Fakta om kæledyr og Corona-virus

Når en hunhund er i brunst, frigiver hendes krop feromoner, som hanhunden kan lugte på lang afstand. Hanhunde vil blive tiltrukket af det og kan slås om det. Hunhunde begynder at være aggressive over for hanhunde. Hvis du ikke vil have din hund til at parre sig med en anden hund, når den er brunst, er det vigtigt at holde din hund væk fra hanhunde i denne tid.

Bemærk venligst, at der er meget alvorlige komplikationer, der kan opstå efter brunststadiet kaldet pyometra, nemlig infektion i livmoderen. Så hvis din hund har udflåd som pus fra sin vulva, skal du straks kontakte dyrlægen via appen så gik hun til dyrlægen. Dette er en nødsituation og kan endda føre til døden.

3.Diestrus

I denne fase vil hunden ikke være interesseret i at parre sig igen. Udledningen vil forsvinde, og vulvaen vil langsomt skrumpe tilbage til sin normale størrelse. En hunhund vil dog opføre sig, som om hun er drægtig, men er det ikke.

Hvis du tror, ​​hun er gravid, er det bedst at besøge dyrlægen med det samme for at afgøre, om hun faktisk er gravid eller en falsk graviditet. Der skal foretages kontrol for at finde ud af, om der er et problem.

4. Anestrus

Anestrus er tiden mellem diestrus og den næste proestrus. Denne fase vil vare omkring 4 måneder, selvom visse racer kan vare længere. Når man oplever denne tilstand, er vulvaen ikke længere hævet, og der er ingen udledning. Kroppen bruger denne tid til at give hunhundens livmoder mulighed for at forberede sig til en eventuel næste graviditet.

Skal menstruerende hunde bære bind?

Du må forestille dig eller stille spørgsmålstegn ved, om blodet bare vil sprøjte under en hunds menstruation, eller skal den have et hygiejnebind? Bemærk, at nogle hunde vil rense sig selv meget omhyggeligt. Men der er også uagtsomme hunhunde. Ligeledes kan blødningsintensiteten for hver hund variere.

Læs også: At holde dyr, her er fordelene for mental sundhed

Der findes specielle menstruationsbukser og bleer til hunde, som tilgodeser hunhundes menstruation. Selvfølgelig skal du give din hund tid til at vænne sig til dette først. Du kan forberede din hund til at tage bukser og ble på, inden din menstruation starter.

Det skal bemærkes, at menstruationsbukser og -bleer ikke beskytter hunhunde mod parring. Mange hanhunde er meget kreative i denne periode med hormoneksplosion og parrer sig med succes med hunhunde, selv når de bærer menstruationsbukser og bleer.

Reference:
Banfield. Tilgået i 2021. Er min hunhund i løbetid?
trækkende. Tilgået 2021. Hunhundeperiode: Hvad du skal vide
American Kennel Club. Fået adgang i 2021. Har hunde menstruation?