3 ting at se efter, før du holder leguaner

, Jakarta - Der er mange valg af kæledyr, der kan blive daglige ledsagere. De fleste vælger katte eller hunde, fordi de er søde og yndige. Nogle mennesker foretrækker dog forskellige kæledyr, hvoraf det ene er leguanen. Da ikke mange mennesker holder disse dyr, er den nødvendige information også minimal. Nå, her er nogle ting at overveje, når du holder en leguan!

Vigtige ting at overveje, før du hæver en leguan

Leguaner er en af ​​de mest populære typer øglekæledyr. Dette dyr er hjemmehørende i Central- og Sydamerika. Alligevel ved mange mennesker, der ønsker at beholde en leguan, ikke alt, hvad der skal gøres. Faktisk kræver det et langt engagement at holde en leguan, og dens pleje er heller ikke let at udføre.

Læs også: Pas på, kæledyr er også sårbare over for Corona-virus

Dette krybdyr har mange fødebehov og et behageligt sted at bo. Derudover kan han også blive ret stor, leve længe, ​​og hans styrke kan også være meget stærk. Leguaner kan være svære at tæmme og kan blive aggressive, hvis de ikke håndteres korrekt. Derfor bør du vide nogle ting, du skal overveje, før du holder en leguan, herunder:

1. Meget stor størrelse

I starten vil leguaner se søde ud, når de er små, når du køber dem i dyrebutikken. Med regelmæssig fodring kan disse krybdyr nå en længde på mere end 200 centimeter med en vægt på 9 kg. Sørg derfor for at tage højde for dette, for det vokser meget hurtigt. Når størrelsen øges, er det ikke umuligt, at han har brug for et endnu større bur.

2. Iguanas adfærd og temperament

Leguaner er et af de kæledyr, der måske faktisk ikke er kæledyr. Ved mange lejligheder vil dette dyr forsøge at flygte fra sit bur. Derfor skal domesticerede leguaner bæres og holdes regelmæssigt for at gøre dem mere føjelige. Det har til formål at få ham til at tro og føle sig godt tilpas i sit miljø. Denne mulighed kan være vanskelig, fordi disse dyr anser kontakt med mennesker for usædvanlig, så der skal udvises forsigtighed.

Læs også: 4 typer kæledyr, der er sikre for børn

Voksne leguaner er ofte dovne og føjelige, især når de ikke føler sig truet. Når de er ude af buret, foretrækker nogle leguaner at klatre over deres ejere. Bær derfor beskyttelsestøj, fordi kløerne kan forårsage skader. Derudover kan leguanens hale også forårsage skader på kroppen og endda brække knogler. Sørg derfor for at være forsigtig, hvis du virkelig vil beholde dette dyr.

3. Animal Vegetar

Leguaner er naturlige planteædere, der kræver en daglig kost med friske grøntsager og frugter. Nogle eksempler på fødevarer, der er egnede til disse krybdyr, er grønkål, sennepsgrønt, radiser og asparges. Leguaner elsker også frugter, især bananer, men det er vigtigere at fodre dem med grøntsager.

Sørg for ikke at give dem kød, fordi disse dyr ikke kan fordøje kød, hvilket forårsager fordøjelsesproblemer, nyreproblemer og endda død. Sørg også for ikke at skrælle dem, da leguaner har brug for meget calcium og fosfor for at holde deres knogler sunde.

Det er en diskussion af nogle af de ting, du skal vide, før du holder en leguan. Det er vigtigt at have oprigtighed, hvis du virkelig ønsker at beholde disse krybdyr. Lad ikke den manglende forberedelse gøre det vanskeligt i fremtiden. De grøntsager, der gives, skal også være rigtig friske, så leguanen forbliver sund.

Læs også: Årsager til, at kæledyr kan hjælpe med at overvinde ensomhed under en pandemi

Har du spørgsmål vedrørende eventuelle kæledyr, kan dyrlægen fra klar til at hjælpe med at forklare det. Det er meget nemt, bare simpelthen Hent Ansøgning og få alle bekvemmelighederne ved at få adgang til sundhed uden behov for at mødes ansigt til ansigt. Tøv ikke, download appen lige nu!

Reference:
Hjælpsomme kæledyr. Fået adgang i 2021. 11 ting at overveje, før du adopterer en grøn leguan.
Kæledyrene af gran. Tilgået i 2021. Iguana: Artsprofil.