Hvad skal man gøre, hvis man har lidt fostervand

, Jakarta - Der er omkring 4 procent af gravide kvinder, der har lidt fostervand før fødslen. Dette kan være farligt for fosterets sikkerhed. Her er måder, du kan gøre, hvis fostervandet er lavt.

Fostervand er en klar og let gullig væske produceret af fosteret og de membraner, der omgiver det. Denne væske er det sted, hvor fosteret hviler, mens det er i livmoderen. Fostervand er meget vigtigt for fosteret, fordi det tjener til at beskytte fosteret mod stød og forhindre, at navlestrengen kommer i klemme, så ilttilførslen til barnet fortsætter med at flyde jævnt.

Derudover hjælper fostervand også med at holde temperaturen i livmoderen, lader barnet bevæge sig frit og hjælper med udviklingen af ​​fordøjelses- og åndedrætssystemerne. Derfor er det meget vigtigt for mødre at få regelmæssig kontrol hos fødselslægen, så lægen kan overvåge og sikre, at fostervandet forbliver i tilstrækkelig mængde.

Læs også : Dette er virkningen af ​​mangel og overskud af fostervand for babyer

Normalt vil fostervandet fortsætte med at stige indtil begyndelsen af ​​tredje trimester. Volumen kan nå cirka en liter, når svangerskabsalderen er omkring 34-36 uger eller ni måneder. Derefter vil mængden af ​​denne væske langsomt falde, indtil barnet er født.

Der er dog også nogle gravide, som har lidt fostervand i livmoderen. Denne tilstand kaldes oligohydramnios. Gravide kvinder, der har større risiko for at have lavt fostervand, omfatter kvinder, der har præeklampsi, personer med forhøjet blodtryk, lupus, diabetes eller kvinder, hvis graviditeter har overskredet leveringsdatoen.

Oligohydramnios kan forårsage, at fostrets vækst og udvikling forstyrres, og endda komplikationer opstår under graviditeten. Hvis du er gravid med oligohydramnios, er her nogle løsninger, som din fødselslæge kan foreslå:

  • Drik meget vand

Hvis lægen ser tegn på dehydrering, vil lægen råde moderen til at drikke mere vand.

  • Øjeblikkelig arbejdskraft

Hvis tilstanden af ​​oligohydramnios opstår nær leveringsdagen, vil læger normalt anbefale en tidlig fødsel. Under fødslen vil lægen sørge for polstring , som er en skumpudeplaster, for at lette fødselsprocessen. Men i tilfælde af mødre med præeklampsi, kan barnet blive nødt til at føde for tidligt, hvis det er nødvendigt.

  • Amnioninfusion

I mellemtiden, hvis oligohydramnios opstår tidligt eller midt i graviditeten, er de sædvanlige behandlingsmetoder: amniofusion , som er proceduren for tilsætning af fostervand, som gøres ved at sprøjte saltvand ind i fostersækken. Denne behandlingsmetode kan desværre kun være midlertidig, fordi den ekstra fostervand kan falde efter en uge. Tilsætning af fostervand kan også ske under fødslen for at forhindre klemning af navlestrengen.

  • Sengeleje

Fuldstændig hvile eller sengeleje kan også være en måde at øge mængden af ​​fostervand igen. Med fuldstændig hvile kan det intravaskulære rum vokse sig større, hvilket udløser øget fostervandsproduktion. Læs også: 4 forhold, der gør, at gravide har brug for sengeleje

Selvom oligohydramnios ikke kan forebygges, kan mødre minimere forekomsten af ​​denne tilstand ved at motionere regelmæssigt og opretholde en sund kost, så produktionen af ​​fostervand er normal. Mødre rådes også til at stoppe dårlige vaner såsom rygning og tale med din læge først, hvis du ønsker at tage medicin eller vitaminer, så de ikke påvirker produktionen af ​​fostervand.

Læs også: Kend karakteristika ved sprængt fostervand

Mødre kan også diskutere med læger gennem ansøgningen hvis du har visse gener under graviditeten. Forbi Video/taleopkald og Snak , mor kan tale med lægen når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.