4 grunde til, at din krop kan få forkølelsesallergi

, Jakarta - Ikke alle kan nyde den kolde luft, vejr eller temperaturer. Ud over at ryste af kulde, oplever nogle mennesker forkølelsesallergi, når temperaturen er lav. Forkølelsesallergi eller kold nældefeber er en hudreaktion i et par minutter efter, at du er udsat for kulde, enten fra vand eller luft.

Der er mange faktorer, der kan bidrage til en forkølelsesallergi, hvoraf nogle inkluderer at være i et værelse med aircondition, svømning eller efter et brusebad om morgenen. Normalt vil den hud, der er allergisk over for kulde, være rød og kløende.

Imidlertid kan symptomerne på denne forkølelsesallergi hos hver person være forskellige. Nogle mennesker kan udvikle symptomer på forkølelsesallergi, som har tendens til at være milde. Mens nogle andre kan opleve anafylaktisk shock, såsom et drastisk blodtryksfald, ude af stand til at trække vejret, til besvimelse.

Årsager til forkølelsesallergi krop

Kolde allergiske reaktioner kan opstå, når frigivelsen af ​​histamin og andre kemikalier i blodbanen udløses af koldt vejr. Nogle andre årsager til forkølelsesallergi er genetiske faktorer, hudceller, der er for følsomme, vira eller visse sygdomme. Men den præcise årsag til, at kroppen reagerer på denne måde på kulde, er stadig ukendt.

Alligevel er der flere faktorer, der øger risikoen for at udvikle en forkølelsesallergi, nemlig:

  1. Børn og unge. Denne alder er mest modtagelig for forkølelsesallergi og bliver normalt bedre af sig selv inden for få år.

  2. Visse underliggende sygdomme. Der er flere helbredstilstande eller sygdomme, såsom kræft eller hepatitis, der øger risikoen for at udvikle en forkølelsesallergi.

  3. Infektion. Mennesker, der for nylig har haft en infektion, såsom lungebetændelse eller lungebetændelse, har større risiko for at udvikle en forkølelsesallergi.

  4. genetik. Der er børn, der arver denne sygdom fra deres forældre, men det er meget sjældent.

Symptomer på forkølelsesallergi

Forkølelsesallergi begynder normalt at mærkes, når huden udsættes for koldt vand eller koldt vejr (under 4 grader Celsius). Forkølelsesallergi er også mere udsat for at udvikle sig under blæsende og fugtige forhold. Følgende er nogle af symptomerne på en forkølelsesallergi, der kan opstå.

  1. Hænderne føles hævede, når de holder kolde genstande.

  2. Kløende svulster opstår på hudområder, der er udsat for kold luft.

  3. Læber og hals føles hævede, når du spiser kold mad eller drikkevarer.

  4. Rødlig hud.

Kolde allergiske reaktioner er mest alvorlige, når hele kroppen udsættes for kolde temperaturer, såsom når man svømmer i koldt vand. De forårsagede reaktioner kan være potentielt livstruende, såsom hævelse af hals og tunge, der gør det svært at trække vejret, drastisk fald i blodtrykket, hjertebanken, besvimelse og hævelse af arme og ben.

Generelt vil forkølelsesallergi forsvinde af sig selv efter et par uger eller måneder. Der er dog også dem, der holder længere. Hvis din hals eller tunge føles hævet, føles svimmel og har svært ved at trække vejret, bør du straks drøfte det med din læge gennem ansøgningen. Samtale med læge kl kan gøres via Snak eller Stemme/videoopkald når som helst og hvor som helst. Du kan nemt modtage lægeråd med Hent Ansøgning på Google Play eller App Store lige nu!

Læs også:

  • Rødlig hud i regntiden, genkend 3 tegn på forkølelsesallergi
  • Lær pagofobi, fobi for isterninger og is at kende
  • 7 tegn på genkendelse af en mælkeallergi hos børn