Tips til at overvinde halsbrand hos gravide kvinder

Halsbrand er en almindelig sundhedstilstand, der opstår under graviditet. Hormonelle ændringer og barnets vækst er to ting, der bidrager til forekomsten af ​​sure opstød, som forårsager halsbrand. Gravide kvinder kan dog overvinde disse sundhedsproblemer ved at foretage ændringer i deres kost og livsstil.

, Jakarta – Mange gravide kvinder klager over smerter og svie i brystet og solar plexus. Denne tilstand kaldes halsbrand som normalt optræder i andet trimester af graviditeten.

Selvom ikke et tegn på hjerteproblemer, men halsbrand kan gøre gravide kvinder utilpas, endda forstyrre aktiviteter. Men bare rolig, der er flere måder, du kan gøre for at overvinde det halsbrand mens du er gravid.

Læs også: 10 almindelige klager i 2. trimester af graviditeten

Forstå halsbrand og dens årsager

Halsbrand er en tilstand, hvor en gravid kvinde føler en brændende eller brændende fornemmelse i brystet. Derudover andre fornemmelser, som gravide også kan mærke, når de oplever halsbrand er det område af solar plexus, der føles som om det bliver stukket af en skarp genstand.

Halsbrand opstår, når den nedre esophageal sphincter, den muskel, der er ansvarlig for at holde maveindholdet på plads, begynder at slappe af eller lække. Dette tillader mavesyre at flyde tilbage op i spiserøret. Som et resultat kan væggene i spiserøret blive irriterede.

En af de udløsende faktorer for øget mavesyre hos gravide er stigningen i hormonet progesteron under graviditeten. Hormonet progesteron vil bremse arbejdet i fordøjelsessystemet og få musklerne til at slappe af. Dette er for at den mad, som gravide kvinder spiser, godt kan absorberes af barnet. Men den glatte muskel, der findes i området af livmoderen og ventilen mellem mave og spiserør, slapper også af, hvilket får mavesyre til at stige op i spiserøret. Kvinder, der har mavesår, er mere udsatte for at opleve halsbrand når man er gravid.

Derudover kan den voksende baby også lægge pres på maven og nedre esophageal sphincter, så risikoen for mavesyrestigninger øges.

Tips til at overvinde halsbrand under graviditet

Her er tips til at overvinde halsbrand til gravide:

1. Spis i små portioner, men ofte

Ligesom behandlingen til mennesker med halsbrand, gravide kvinder, der oplever halsbrand halsbrand Det er også tilrådeligt at spise i små portioner, men ofte. Selvom moderens appetit er stigende, så prøv ikke at spise store portioner mad. Årsagen er, at moderens fordøjelsessystem ikke kan fordøje maden hurtigt, så at spise i store mængder kan udløse denne tilstand halsbrand . På den anden side opfordres mødre til at spise små portioner, men oftere, hvilket f.eks. er omkring 5-6 gange om dagen. Denne metode har til formål at forhindre, at moderens mave er tom i længere tid, så mavesyren kan neutraliseres.

Læs også: Sunde spisemønstre for at forhindre tilbagefald af mavesyre

2. Undgå Mavesyre Trigger Foods

Fed mad, skarpe krydderier, sure og krydrede smagsvarianter samt drikke, der indeholder koffein og sodavand, kan udløse diabetes halsbrand . Derfor anbefales gravide kvinder at undgå disse fødevarer

Læs også: 7 fødevarer, der kan lindre mavesyre hos gravide kvinder

3. Drik vand mellem måltiderne

For at hjælpe fordøjelsen og lindre halsbrand, drik vand mellem måltiderne. Drik ikke for meget vand, men drik lidt efter lidt ved at slurre.

4. Læg dig ikke ned efter at have spist

Når du er færdig med at spise, er den bedste ting at gøre at lægge sig ned eller sove. Men denne vane kan faktisk udløse forekomsten af halsbrand Du ved, for liggende stilling kan få mavesyren til at stige hurtigt op i spiserøret. Så prøv at sidde eller gå et stykke tid mindst 2 til 3 timer efter at have spist.

5. Spis langsomt

Vanen med at spise hurtigt eller i en fart vil få moderens mave til at arbejde meget hårdt for at fordøje maden. Som et resultat vil moderen føle sig oppustet, og maven bliver ubehagelig.

6. Bær lidt løst tøj

Under graviditeten skal du bære behageligt og ikke for stramt tøj. Brug af stramt tøj vil gøre mor endnu mere utilpas når halsbrand forekomme. Derudover vil stramt tøj også presse moderens mave og man frygter, at det kan forstyrre barnet i maven. Så tag tøj på, der er lidt løst, som vil få gravide kvinder til at føle sig mere komfortable.

Forhåbentlig kan ovenstående tips hjælpe mødre med at klare sig halsbrand og gøre moderens graviditet mere behagelig. Hvis smerterne på grund af halsbrand føles uudholdelige, kan gravide også tage syreneutraliserende midler, der hurtigt kan lindre tilstanden. Men sørg for at diskutere det med din fødselslæge, før du tager nogen form for medicin.

Nå, du kan købe den medicin, du har brug for . Bare bestil og din ordre vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play.

Reference:
Forældre. Tilgået i 2021. Sådan lindres halsbrand under graviditet