Tag ikke fejl, dette er forskellen mellem en generel tandlæge og en konserveringstandlæge

, Jakarta – Udover almindelige tandlæger er der også tandlæger kaldet endodontister. Endodontister kaldes også specialtandlæger, fordi de har gennemført to eller flere års efteruddannelse uden for tandlægeskolen.

Den ekstra uddannelse fokuserer på diagnosticering af tandsmerter og behandling af rodbehandlinger og andre procedurer relateret til tandens inderside. I mange tilfælde kan tandpine reddes med endodontisk behandling. Af denne grund omtaler endodontister også ofte sig selv som tandbevaringsspecialister. Kom nu, se mere forklaring her.

Læs også: Pas på tandsundheden, dette er forskellen mellem panoramisk og periapical

Den almindelige tandlæges rolle

Faktisk er almene tandlæger den primære leverandør af tandpleje til mennesker i alle aldre. En generel tandlæge vil normalt udføre en grundig undersøgelse af munden (inklusive tænder, tandkød og andre strukturer), en professionel rengøring og en diskussion af den generelle tandsundhed. For at være klar, her er andre generelle tandlægetjenester:

1. Forebyggelse

Almindelige tandlæger spiller en rolle i at vedligeholde din mundsundhed og forhindrer dig derved i at opleve forskellige former for tandpine. Almindelige tandlægers rolle i at forebygge tandpine kan være i form af at udføre rutineeftersyn, professionelle tandrensninger og udføre diagnostiske tests såsom røntgenbilleder for at bestemme tilstande, der kan forårsage tandproblemer. Den almene tandlæge vil også give dig detaljerede instruktioner til forbedring af mundhygiejnen i hjemmet, og kan også anbefale god tandpleje.

2. Hjælper med at overvinde generelle sundhedsproblemer

På mange måder kan oral sundhed ses som et spejl af generel sundhed. Nogle tandproblemer kan afspejle problemer i andre dele af kroppen og omvendt. For eksempel kan ubehandlede orale infektioner forårsage, at diabetes forværres, øge risikoen for hjerte-kar-sygdomme og komplikationer under graviditeten.

Generelle tandlæger er uddannet til at identificere disse og andre problemer og tilbyde passende behandling eller henvisninger, når det er nødvendigt. En særlig bekymring er obstruktiv søvnapnø, en potentielt dødelig tilstand, der nogle gange kan behandles med oral medicin. Almindelige tandlæger kan også tilbyde ernæringsrådgivning, rådgivning om tobaksafvænning og generel sundheds- og trivselsinformation.

Læs også: Dette er førstehjælpen mod tandpine derhjemme

Tandplejens rolle

Som tidligere nævnt er en tandkonservator en speciallæge, der har haft 2-3 års efteruddannelse i endodonti (tandkonservering). Selve tandkonserveringens hovedfokus er at udføre tandpleje og vedligeholde tænder så længe som muligt i mundhulen, så tændernes æstetik og funktion kan køre normalt.

Konservative tænder spiller også en rolle ved udførelse af rodbehandling og kirurgiske indgreb i forbindelse med sygdomme, der kan have indflydelse på tændernes sundhed og udseende. Behandlingen kan omfatte forskellige fyldninger, kirurgisk endodontisk rodbehandling, endodontiske implantater, blegning og behandling af traumatiserede tænder.

indlæg og pålæg er en teknik, der almindeligvis anvendes til tandpleje. indlæg og pålæg Dental er en restaurering, der bruges til at reparere bagtænder med mild til moderat skade eller revnede tænder. Denne behandling er normalt forbeholdt personer, der har så meget skade eller forfald i tandstrukturen, at fyldninger alene ikke kan reparere.

jegnlays og pålæg mere holdbare end almindelige plastre. Fremstillet i hårdt og slidstærkt materiale, der kan holde i op til 30 år og styrker tænderne med op til 75 procent.

Tilføjelsen af ​​et plastiklag, der har samme farve som tænderne, er også en del af tandplejebehandlingen. Dette gøres normalt hos mennesker, hvis tænder er sparsomme, hvilket udløser vækst af plak på grund af, at madrester sidder fast i tændernes mellemrum.

Læs også: Dette er det rigtige tidspunkt at tage dit barn til tandlægen

Nå, det er forskellen mellem en almindelig tandlæge og en tandlæge. Hvis du har tandsundhedsproblemer, skal du straks tjekke direkte på det anbefalede hospital . Korrekt håndtering kan minimere langsigtede sundhedsrisici. Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Kom nu, Hent Ansøgning forbi Google Play eller App butik.

Reference:
American Association of Endodontists. Tilgået 2020. Hvad er forskellen mellem en tandlæge og en endodontist?