Kend forskellen mellem serologi og immunserologi

, Jakarta – Der er mange kontroller, der kan udføres for at bevare sundheden. Forskellige kropssundhedstjek lige fra øjen-, øre- og antistoftjek skal kontrolleres regelmæssigt for at sikre sundhedsmæssige forhold. Der er to tests for antistoffer, som du skal kende, nemlig serologi og immunserologi. Denne undersøgelse skal foretages, når du føler en autoimmun lidelse i kroppen. Så hvad er forskellen mellem disse to undersøgelser?

Serologi

Serologiske tests udføres for at lede efter antistoffer i blodet. Antistoffer dannes i kroppen, når kroppen angribes af infektionssygdomme, der kommer fra bakterier, vira, svampe og parasitter. Der er flere måder, man kan gøre for at udføre en serologisk test, nemlig:

  1. Agglutinationstest bruges til at se, om eksponering for et antigen forårsager koagulering af partikler i blodet.

  2. Udfældningstest bruges til at måle antigener i kropsvæsker.

  3. Western blot-testen bruges til at identificere antimikrobielle antistoffer i blodet.

Serologiske tests udføres ved at tage blodprøver, der analyseres i laboratoriet. Resultaterne indikerer normale eller unormale tilstande. Normale resultater indikerer fravær af sygdom, så der ikke findes antistoffer i blodet. Hvis resultaterne er unormale, indikerer det eksponering for bakterier, vira, svampe eller parasitter i blodet.

Læs også: Dette er det rigtige tidspunkt at få en serologisk test

Vi anbefaler, at du identificerer nogle sygdomme, der kan påvises gennem serologiske tests, nemlig:

1. Chikungunya

Serologiske tests kan bruges til at bekræfte tilstanden af ​​kroppens antistoffer mod chikungunya-virussen. Undersøgelsen foretages, når en person er mistænkt for at opleve symptomer som chikungunya-sygdom som hovedpine, svimmelhed og udslæt på huden.

2. Amebiasis

Denne sygdom er en infektion i tyktarmen forårsaget af infektion med parasitter Entamoeba histolytica . Ved at udføre serologiske tests kan denne sygdom påvises. Der er flere symptomer, der opleves af mennesker med amebiasis, såsom diarré, afføring blandet med blod, luft i maven og overdreven træthed.

3. Tyfusfeber

Serologiske tests kan bruges til at påvise tyfus forårsaget af: Salmonella typhi . Denne procedure er kendt som Widal-testen. Widal undersøgelse kan bruges til at bestemme prognosen for sygdommen og bestemme tilstedeværelsen eller fraværet af agglutininer i serum hos personer med tyfus.

Læs også: Her er 5 fordele ved serologi, som du skal kende

Immunserologi

Immunserologi er en undersøgelse, der fokuserer på processen med at identificere antistoffer. Ikke kun antistoffer, faktisk sygdomme relateret til sundhedsproblemer på grund af autoimmune sygdomme er også i fokus for immunserologiske tests. Autoimmun sygdom er en type tilstand, hvor dit immunsystem kan ændre sig, og det vil kæmpe mod dit sunde kropsvæv.

Der er flere sygdomme opdaget ved at udføre immunserologiske tests såsom seksuelt overførte sygdomme, gigtsygdomme, TORCH sygdom, hepatitis sygdom og tilstedeværelsen af ​​sygdomme forårsaget af infektioner.

Før du oplever nogle sygdomme, bør du bevare dit immunforsvar, så du kan undgå sygdommen. Du kan leve en sund livsstil eller spise sund mad for at bevare dit helbred. Brug appen at spørge din læge direkte om din helbredstilstand yderligere. Kom nu, Hent Ansøgning via App Store eller Google Play nu!

Læs også: 7 sygdomme, der kan diagnosticeres gennem serologi