At have sex efter fødslen, vær opmærksom på dette

Jakarta – Intime forhold er en af ​​de aktiviteter, der kan udføres med et utal af fordele. Udover at kunne reducere stressniveauet, kan regelmæssigt samleje også styrke kvaliteten af ​​forholdet mellem mor og partner. Især hvis mor og partner allerede har børn.

Læs også: 7 Disse ting sker med kroppen under Intim

Nogle mødre føler sig dog nogle gange bekymrede over at have sex for første gang efter fødslen. Mange ting er en mors bekymring, hvoraf en er form til kropssundhed. Nå, for at håndtere bekymringer, er der intet galt i at se anmeldelserne om at have sex efter fødslen i denne artikel!

Det rigtige tidspunkt at have sex efter fødslen

I et par dage efter fødslen vil de fleste kvinder opleve blødninger kendt som barselsblod. Denne tilstand vil ligne menstruation, men barselsblod vil komme mere ud end under menstruation.

Denne tilstand er kroppens måde at udstøde den resterende livmoderslimhinde og blod efter fødslen. Til det bør mødre forberede bind, og det anbefales ikke at bruge tamponer.

Hvornår er det så det rigtige tidspunkt at have sex efter fødslen? Normalt gennemgår moderen barselblødning i 4-6 uger. Mødre, der får vaginal fødsel, vil dog opleve en højere mængde barselsblod end mødre, der får kejsersnit.

Nå, efter 6 uger eller postpartum perioden er afsluttet, er det det rigtige tidspunkt at vende tilbage til aktiv sex. Denne tid kan dog ikke bestemmes for hvert par. Mødre kan konsultere en gynækolog for at sikre sig, at moderens helbredstilstand er blevet bedre.

Ikke kun traumetilstande, der opstår i skeden efter fødslen, normalt efter fødslen vil moderen også opleve en tilstand af træthed og nedsat seksuel ophidselse. Af denne grund er det meget vigtigt at vente på det rigtige tidspunkt til at vende tilbage til sex at diskutere med din partner, så de begge føler sig godt tilpas.

Læs også: Hvor mange gange om ugen er ideel sex?

Fødslens indvirkning på seksuallivet

At have sex efter fødslen vil helt sikkert mærkes forskelligt for hvert par. Lancering af journalen fra Royal College of Obstreticians and Gynecologists, oplever hele 83 procent af mødrene efter fødslen forstyrrelser i deres seksualliv. Dette skyldes, at fødslen har en vis indvirkning på moderens helbredstilstand.

Der er flere tilstande, som ofte mærkes af mødre efter at have gennemgået fødslen, som har indflydelse på deres seksuelle liv, såsom:

1. Skedetilstande, der bliver tørrere.

2. Skedevæv, der bliver tyndere.

3. Moderen har en perineal rift.

4. Oplev blødning.

5. Smertetilstande.

6. Løse muskler.

7. Træthed.

8. Nedsat seksuel lyst.

Nogle af disse ting er faktisk påvirket af hormonelle ændringer, som mødre oplever efter fødslen. Efter fødslen vil moderen opleve et fald i hormonet østrogen. Faktisk kan hormonet østrogen hjælpe med at levere vaginal smøring naturligt.

Vær opmærksom på dette, når du har sex efter fødslen

Selvom du mentalt er klar til at have sex, skal du være opmærksom på tilstanden af ​​din mors krop. Her er nogle ting, du skal overveje, når du skal have sex efter fødslen:

1. Intimt forhold vil føles smertefuldt

Faldet i hormoner gør skeden tør, denne tilstand vil også forårsage smertefuldt samleje efter fødslen. Mødre kan forberede smøremidler, så denne tilstand kan håndteres korrekt.

2. Bryster vil føles ubehagelige

Der er intet galt i at pumpe eller amme dit barn før seksuel aktivitet, så brysterne ikke er fyldte og bliver mere følsomme. Mor kan også bruge bh amning for at gøre seksuel aktivitet mere behagelig.

3. Træthed

Nogle gange gør tilstanden at være træt efter at have passet barnet i en dag, at moderen oplever et fald i seksuel lyst. For denne tilstand bør du tale med din partner godt, så parret forstår moderens tilstand.

Læs også: 7 overraskende fordele ved at have sex

Det er bedre at tale om alt relateret til husholdningssager, så mand og kone føler sig godt tilpas med hinanden. Ligeledes med at have sex efter fødslen. Hvis du vil vide mere om dette, kan du drøfte det med din læge pånærmeste hospital. Uden besværet kan mødre bestille tid hos en læge via . Kom nu, Hent appen lige nu!

Reference:
Obstetrik og gynækologi. Tilgået 2021. Kvinders seksuelle sundhed efter fødslen.
Healthline. Hentet 2021. Hvad man kan forvente af sex efter fødslen.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Sex efter graviditet: Indstil din egen tidslinje.
Hvad forventes. Hentet 2021. Din guide til sex efter fødslen.
Royal College of Obstetricians and Gynecologists. Tilgået 2021. Kvinders seksuelle sundhed efter fødslen.