4 stadier af motorisk udvikling for børn 0-12 måneder

, Jakarta – I det første år vil babyer opleve hurtig og fantastisk evneudvikling. Fysisk vækst og styrke vil også øges, hvilket er præget af øget grov- og finmotorik. Som forældre skal mødre kende stadierne i babys motoriske udvikling, så de kan hjælpe med at optimere babyens vækst og udvikling. For flere detaljer, læs følgende anmeldelse!

Stadier af børns motoriske udvikling op til 1 års alderen

Børns motoriske udvikling er en af ​​de vigtige ting, som kræver særlig opmærksomhed fra forældrene, fordi det hænger sammen med barnets evne til at kontrollere sine kropsbevægelser. Barnets evne til at bevæge sig påvirkes af udviklingen af ​​muskelstyrke, knogle- og hjernekoordination for at opretholde kroppens balance.

Læs også: 4 stadier af motorisk udvikling for børn i alderen 2 år

Børns motorik er opdelt i to kategorier, nemlig grovmotorik og finmotorik. Grovmotorikken hænger sammen med store muskelbevægelser som er præget af barnets evne til at sidde, gå, løbe, hoppe mv. I mellemtiden relaterer finmotorik til bevægelsen af ​​små muskler, såsom fingrene, som indikeret af barnets evne til at flytte genstande, doodle og arrangere blokke.

Her er nogle generelle babymotoriske udvikling:

0-3 måneder

I løbet af de første tre måneder af livet vil babyer begynde at udvikle de evner og styrke, de har brug for til senere at bevæge sig. På dette tidspunkt af vækst kan barnet kun løfte hovedet kort, når det er tilbøjeligt. Mødre kan også hjælpe med at træne denne lilles formåen, så hans nakkemuskler bliver stærkere. Mødre kan placere barnet i en liggende stilling for at udvikle hoved- og nakkemuskler, selvom de skal forblive under opsyn.

Derudover begynder babyer i denne alder også at kunne lide at sparke deres fødder. Dette er gavnligt for at styrke benmusklerne. Babyens reflekser begynder også at opstå ved at strække hænderne og strække fingrene som reaktion på lyde. Nu kan mødre træne deres finmotoriske færdigheder ved at give dem noget, de kan tage fat i, eller krydse armene forsigtigt for at styrke deres armmuskler.

Læs også: Stadier af motorisk udvikling for børn i alderen 3 år

4-6 måneder

Når du går ind i denne alder, forbedres din babys balance og bevægelse dramatisk med brugen og koordinationen af ​​de store muskler. Derudover er barnets udviklingstrin på dette tidspunkt begyndt at rulle bevidst forfra og bagud eller omvendt og til venstre og højre. Din lille er også i stand til at løfte hovedet og brystet, når han ligger på maven. Evnen til at skubbe hovedet og brystet endnu længere op.

Med styrken af ​​hans nakke og krop, der er vokset, kan han allerede lære at sidde med hjælp fra sin mor. Træn din lille i at sidde ved at læne dig op ad mors krop eller en pude. Derudover er din lilles finmotorik også under udvikling. Han kan begynde at udforske legetøj ved at gribe og række ud efter det. Sørg for, at legetøjet, han holder, ikke er farligt, for det vil sandsynligvis blive puttet i munden på ham.

7-9 måneder

Det motoriske udviklingsstadium for børn i denne alder er forbindelsen af ​​nervesystemet, der fortsætter med at dannes, så kontrollen over deres muskler bliver stærkere. Derudover bliver den lilles ben stærkere, og moderen kan være med til at øge styrken af ​​sine benmuskler ved at træne hende til at stå, mens hun støtter kroppen. Tving dog ikke din lille til at rejse sig, hvis han ikke virker klar og stærk.

Sådan træner du en baby til at rejse sig, hjælp først din lille med at rejse sig fra siddende stilling og støtte hans krop i 3 tællinger. Lad ham hoppe et par gange, indtil du vender ham tilbage til en siddende stilling. De fleste 7 måneder gamle babyer kan rigtig godt lide at stå op og hoppe deres krop op og ned ( hoppe ).

Babyens finmotoriske færdigheder udvikler sig også i denne alder. Barnet er i stand til at bruge sine hænder som støtte til balancen, når det sidder. Din lille er begyndt at være i stand til at samle genstande op i deres rækkevidde uden at falde. Han kan endda samle mindre genstande op med tommelfingeren og pegefingeren.

Læs også: Kend den fysiske udvikling af børn 6-9 måneder

10-12 måneder

Kan ikke fatte, at din lille er næsten et år gammel! Det motoriske udviklingsstadium for et barn på dette tidspunkt er, at det er i stand til at ændre sin egen position, for eksempel fra tilbøjelig til at kravle. Så når du er på maven, kan din lille skubbe sine hænder og knæ til en grundposition på alle fire og bevæge sig frem og tilbage uden at træde. Denne bevægelse er meget nyttig til at træne musklerne i hans hænder og fødder, indtil han er klar til at kravle. Øv dit lille barns kravleevne ved at stille et stykke legetøj foran ham for at nå.

Efterhånden som han nærmer sig et år, bliver din lilles ben stærkere, så han kan begynde at gå, mens han holder fast i alt omkring ham for at hjælpe med at bevare balancen. Din lille er også i stand til at samle små genstande op, kaste en bold og klappe i hænderne som deres finmotoriske udvikling. Med tiden er barnet i stand til at gå et par skridt med risiko for at falde.

Det er nogle af de stadier af børns motoriske udvikling, som du skal kende. Dette kan faktisk være et generelt benchmark for alle børn, men stadierne af barnets vækst kan variere fra hinanden. Hvis dit barn udvikler sig sent, så bliv ikke afskrækket, måske vil han på et tidspunkt være i stand til at gøre alt på kort tid.

Er den lille syg? Ingen grund til at gå i panik, frue, bare brug appen at søge lægehjælp hos en læge. Bare forbi Video/taleopkald og Snak , mødre er i stand til at komme i kontakt med læger og tale om sundhedsproblemer, som børn oplever. Så hvad venter du på? Kom nu, Hent Ansøgning nu også i App Store og Google Play.

Reference:
HealthLink BC. Tilgået 2021. Sensorisk og motorisk udvikling, alderen 1 til 12 måneder.
Louise Shalders. Tilgået i 2021. Fysisk og følelsesmæssig udvikling af dit spædbarn: 0-12 måneder.