5 nemme måder at lindre hævede fødder på

Jakarta – Hævede fødder kan behandles på et par enkle måder derhjemme. Under milde tilstande kan hævede fødder behandles med:

1. Løft benene

Mens du ligger ned, så prøv at hæve eller hæve det hævede ben. Du kan prøve at placere dine fødder mod væggen eller bruge en pude som base under dine fødder for at gøre det mere behageligt.

2. Undgå stramt tøj

Når dine fødder er hævede, skal du undgå at bære tøj, der er for stramt. Ud over at være ubehageligt, kan dette faktisk gøre hævelsen værre og langsom heling.

3. Stå ikke for længe

Undgå stilhed, såsom at stå eller sidde for længe, ​​fordi det kan forårsage, at hævelsen bliver værre. Sørg for at holde dine fødder i bevægelse, især når de begynder at føles ubehagelige.

4. Vægtkontrol

Overvægt eller fedme kan være en af ​​årsagerne til hævede fødder. Forsøg derfor at undgå dette ved at kontrollere din vægt. Ikke kun hævede fødder, fedme kan faktisk øge risikoen for forskellige sygdomme.

Læs også: Pludselige hævede ben? Disse 6 ting kan være årsagen

5. Reducer saltindtaget

En måde at håndtere hævede fødder på er at begrænse dit indtag af salt, sukker og fedt. Faktisk kan den type mad, der indeholder disse ingredienser, øge risikoen for ophobning af væske i kroppen, der fører til hævede fødder.

Årsager til hævede ben

Generelt er hævede fødder forårsaget af en ophobning af væske i kroppen (ødem) i benene. Desuden kan hævelse af benene også påvirkes af en persons helbredstilstand. Der er tilstande, der kan forårsage hævede fødder, herunder:

  • Graviditet

En af de tilstande, der kan forårsage hævede fødder, er graviditet. Dette er faktisk normalt, fordi de store blodkar i lysken modtager pres fra den baby, de bærer. Dette får hævede fødder til at forekomme i de senere stadier af graviditeten. Denne tilstand bør dog ikke tages let på, især hvis hævede fødder opstår på længere sigt og påvirker næsten alle dele af foden.

Læs også: Daglige aktiviteter kan give hævede fødder, her er hvorfor

  • Skade

Hævede fødder kan også skyldes en skade på anklen. Denne tilstand får forbindelsesbåndene mellem knoglerne, nemlig ledbånd, til at strække sig ud over deres normale grænser. Det er det, der forårsager hævede fødder.

  • lymfødem

Hævelse af benene kan også opstå på grund af lymfødem, som er en medicinsk tilstand forårsaget af lidelser i lymfekarrene. Denne sygdom forårsager obstruktion af væskecirkulationen i benene. Dette får væske til at samle sig og få fødderne til at hæve.

  • Infektion

Generelt er hævede fødder på grund af infektion tilbøjelige til at angribe personer med diabetes. Hævelse af benene bør ikke tages let på. Kontakt straks en læge, hvis du oplever hævede fødder ledsaget af vabler eller sår i området.

  • Visse Sygdomme

Udover diabetes er der visse sygdomme, som også kan øge risikoen for hævede fødder. Denne tilstand kan være et tegn på sygdom, såsom nyre-, hjerte- og leversygdomme. Lidelser i nyrerne kan reducere funktionen af ​​disse organer og ophobe væske i benene, som i sidste ende fører til hævelse.

  • Blodstørkning

Blodpropper kan opstå i blodkar, herunder i benene. Denne tilstand er en af ​​årsagerne til hævelse i benene, fordi der er en ophobning af størknet blod i området.

Læs også: Er der en naturlig måde at lindre hævede fødder på?

Få mere at vide om hævede fødder, og hvad der forårsager det, ved at spørge lægen på appen . Læger kan nemt kontaktes via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Healthline. Hentet 2020. Hævelse i din fod, ben og ankel.
WebMD. Hentet 2020. Hævede ankler og fødder.
Baby Center. Hentet 2020. Hævelse (naturmidler).