Gør disse 6 trin for at behandle diabetiske sår

, Jakarta – Diabetes mellitus er en langvarig sygdom karakteriseret ved blodsukker over det normale. Årsagen til højt blodsukker er utilstrækkelig insulin eller meget højt sukkerindtag. Diabetes mellitus kan ikke helbredes, men blodsukkeret kan kontrolleres, så niveauet kan være normalt. Symptomer på en person, der lider af diabetes omfatter hyppig vandladning, især om natten, føler sig ofte tørstig og sulten og bliver let træt. Derudover kan tilstedeværelsen af ​​sår, der er svære at hele, også indikere, at nogen har diabetes.

Det skal bemærkes, at sårheling hos diabetikere tager længere tid end sårheling hos ikke-diabetikere. Hos personer med diabetes, som har høje sukkerniveauer, kan det hæmme blodcirkulationen til huden, hvilket er nyttigt til behandling af sår. Der er grunde til, at sår hos personer med diabetes er sværere at hele, nemlig svag immunitet, forsnævring af arterierne og høje niveauer af sukker i kroppen.

Det er vigtigt at forstå, at højt sukkerindhold i selve blodet kan være en kilde til føde for bakterierne i såret og gøre blodgennemstrømningen noget blokeret, så helingsprocessen tager lang tid. Det kan også være svært at hele sår forårsaget af den forkerte måde at behandle diabetessår på. En måde at behandle sår med diabetes er rigtigt ved at sænke sukkerniveauet hos personer med diabetes. Derudover er trin, der kan tages for at behandle sår med diabetes midlertidigt:

  1. Rens såret med rindende vand, tør det og påfør en antibiotisk salve.
  2. Reducer trykket på såret.
  3. Sårhygiejnen skal også opretholdes, så udviklingen af ​​disse bakterier kan minimeres gennem regelmæssig sårpleje.
  4. Undgå direkte eksponering for det skadede område ved at dække såret med en bandage.
  5. Rens såret regelmæssigt.
  6. Ring til din læge, hvis det ikke heler eller bliver bedre inden for 48 timer.

For personer med diabetes, der har sår, er de forpligtet til at holde deres blodsukkerniveauer normalt. Du kan holde dit sukkerniveau normalt på følgende måder:

  1. Begrænsning af indtaget af fødevarer, der har højt sukker- og kulhydratindhold, såsom søde kager, slik, chokolade, ris, nudler, brød og andre. Mens god mad til personer med diabetes er fødevarer, der indeholder komplekse kulhydrater, som f.eks havregryn, brune ris, brød, korn, fuldkorn, magert kød, dampet, bagt eller grillet. For grøntsager bør personer med diabetes spise broccoli og spinat.
  2. Juster kosten, der er lidt, men ofte. Det betyder at spise i små portioner, men det kan være mere end 3 gange om dagen. At implementere denne diæt er meget sundere end sjældent at spise, men når du først spiser, kan du spise i store portioner.
  3. Diskuter regelmæssigt din tilstand med din læge, og tag regelmæssigt medicin, der anbefales af din læge.
  4. Træn flittigt 3-5 gange om ugen i 30-45 minutter for at forbedre insulinfølsomheden.

Efter at såret er helet, kan du til behandling af genstridige ar bruge nogle salver eller cremer, der indeholder E-vitamin. Du kan også bede en hudlæge direkte om at lave speciel terapi for at behandle ar. Men før det skal du diskutere med en hudlæge.

Du kan spørge tilstanden til lægen kl . Denne sundhedsapplikation kan være en bro for dig at spørge og diskutere med tusindvis af betroede ekspertlæger og vil give råd og behandling for de sundhedsproblemer, du oplever gennem menuen. Kontakt læge. Derudover kan du købe medicin og vitaminbehov gennem menuen Apotek levering. Og køb medicin eller vitaminer gennem menuen Apotek levering. Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play lige nu.

LÆS OGSÅ: Akut diabetes, lav denne øvelse