Hvornår er det rigtige tidspunkt at blive gravid igen efter et kejsersnit?

Jakarta - Kejsersnit er en leveringsmetode, der udføres af flere medicinske årsager, såsom fosterets ukorrekte tilstand eller moderens sygehistorie, der gør det umuligt at få en normal fødsel. Restitution efter kejsersnit tager længere tid end normal fødsel.

Dette er grunden til, at mødre ikke bør blive gravide hurtigt efter fødslen. Så hvornår er det rigtige tidspunkt at blive gravid efter et kejsersnit?

Læs også: 5 kropsbehandlinger, der kan udføres under graviditeten

Det rigtige tidspunkt at blive gravid efter kejsersnit

Efter fødslen med kejsersnit bør moderen vente mindst 6-12 måneder, før hun beslutter sig for at blive gravid igen. For at mindske risikoen for skade på både mor og baby er den sikre afstand til at blive gravid efter et kejsersnit 24 måneder. Denne sikkerhedsafstand anbefales også til mødre med normale fødsler.

Afstanden på to år reducerer ikke kun risikoen under fødslen, men giver også mødre mulighed for at tage sig bedre af deres første barn. Men igen, beslutningen om at blive gravid efter et kejsersnit er hvert pars beslutning. Denne tilstand bør diskuteres direkte med lægen på det nærmeste hospital. Før du planlægger en graviditet, vil lægen tjekke, om moderen er fysisk klar til næste graviditet eller ej.

Grunden til at forsinke graviditeten efter et kejsersnit er ikke kun for at give operationsarret tid til at hele helt. Kroppen har også brug for mere tid til at restituere sig af følgende årsager:

  • Kejsersnit er et stort kirurgisk indgreb, så det kræver lang restitutionstid. Desuden er hver krop forskellig. Jo længere tidsforskydning der er til næste graviditet, jo mindre er risikoen for komplikationer ved næste fødsel.
  • Kroppen af ​​gravide kvinder, der gennemgår et kejsersnit, vil miste en masse næringsstoffer under fødslen. Mellemrum til næste graviditet har til formål at genoprette tabte næringsstoffer fra kroppen.
  • Ikke at give tilstrækkelig afstand til bror og søster vil gøre det svært for mødre at opdrage to babyer på én gang.
  • Mødre, der oplevede komplikationer under den tidligere fødselsproces, havde en højere risiko for at udvikle komplikationer ved efterfølgende fødsler.

Læs også: Disse er ændringerne hos gravide kvinder i andet trimester

Hvordan er moderens restitutionsproces efter kejsersnit?

Efter kejsersnittet på hospitalet får moderen lov til at gå hjem 2-5 dage efter indgrebet. Når de er hjemme, frarådes mødre at lave aktiviteter. men bare hvil og rør dig ikke meget. Mødre får lov til at tage sig af barnet, men overdriv det ikke. I dette tilfælde kan moderen bede om hjælp fra familien til at skiftes til at tage sig af barnet.

En af de ting, der skal gøres for at fremskynde genopretningsprocessen ved kejsersnit, er ikke at løfte vægte. Derudover skal mødre også bevare en sund krop ved at spise sund mad og drikke nok vand. Hav ikke travlt med at have sex. Især hvis stingene stadig gør ondt.

Læs også: Disse 5 ting du kan vide fra en graviditetsberegner

Hvis moderen ikke overtræder en række foreslåede trin. Kejsersnit kan hurtigt forbedres. Det er ikke mindre vigtigt, hold altid operationsområdet rent, og sørg for, at området forbliver tørt. Mødre bør også bære løst tøj for at undgå friktion. Søg straks en læge, hvis der er tegn på infektion, såsom rødme, smerte, hævelse, dårlig lugt, høj feber eller blødning ved sømområdet.

Reference:
Forældre. Tilgået 2020. Graviditet efter kejsersnit: Hvor længe skal du vente med at blive gravid?
Baby Center. Tilgået 2020. Hvor hurtigt efter et kejsersnit kan jeg blive gravid?