Tandbyld efterlades for længe, ​​dette er virkningen

, Jakarta – Dental byld bør ikke tages let på og skal behandles med det samme. Årsagen er, at helbredsproblemer, der angriber mundhulen, kan udløse dårlige effekter, hvis de bliver stående for længe. Tandbyld er en sygdom, der opstår på grund af bakteriel infektion og ofte angriber mennesker, der ikke opretholder en god tandhygiejne. Denne tilstand udløser dannelsen af ​​lommer eller klumper fyldt med pus på tænderne.

Tandbyld opstår generelt ved spidsen af ​​tandroden og forårsager uudholdelige smerter. Smerter, der vises som et symptom på denne sygdom, er forårsaget af pus, der samler sig i klumper omkring tænderne og munden. En tandbyld, der ikke behandles ordentligt, kan få pus til at bygge op og få smerten til at blive værre, hvilket fører til komplikationer i munden. Faktisk skal tandbylder behandles med det samme for at forhindre negative virkninger på tænder og mund.

Læs også: Forældre har brug for at kende barnets tandbyld

Farer ved at ignorere tandbyld

Tandbyld kan ske for alle, men findes oftest hos børn. Ud over de generende smerter er denne tilstand også ofte præget af flere andre symptomer. Denne sygdom udløser symptomer på en stigning i kropstemperaturen, der forårsager feber, smerte og følsomhed, når man tygger mad, hævelse af ansigt og kinder og rødme i mund og ansigt.

Tandbylder opstår, fordi bakterier i mundhulen spreder sig til det bløde væv og knoglerne i ansigtet og på halsen. Efter infektion vil bakterierne begynde at trænge ind i tandens pulpa gennem sprækkerne i den del. Risikoen for tandbyld stiger på grund af forskellige faktorer, herunder vanen med at indtage fødevarer, der er for søde og indeholder masser af sukker, og ikke opretholde en god tandhygiejne og sundhed.

Denne sygdom kan forebygges ved regelmæssigt at rense dine tænder, nemlig ved at børste dine tænder, bruge tandtråd og jævnligt tjekke med tandlægen. Faktisk kan regelmæssige tandeftersyn hjælpe med at forhindre huller i tænderne, herunder tandbylder. En undersøgelse til tandlægen bør også foretages med det samme, når en byld rammer. At ignorere denne tilstand kan øge risikoen for komplikationer.

Læs også: Kan tandbyld virkelig forårsage hjernebetændelse?

Der er komplikationer, der kan opstå, hvis en tandbyld står for længe. Den første komplikation, der kan opstå, er spredning af infektion til andre dele af kroppen. Først vil bakterierne, der forårsager denne sygdom, kun angribe mundhulen. Men hvis den ikke behandles, kan en abscesset tandinfektion spredes til andre dele af kroppen, såsom kæben, nakken eller hovedet.

I et mere alvorligt niveau kan infektionen, der har spredt sig, også udløse andre komplikationer. I dette tilfælde kan komplikationer på grund af tandbylder føre til sepsis, som er en dødelig infektion, der spreder sig i hele kroppen. Denne komplikation kan få blodtrykket til at falde dramatisk og beskadige mange organer. Den dårlige nyhed er, at sepsis, der opstår som følge af en tandbyld, kan føre til døden.

Læs også: 3 ting du skal vide om bylder på kropsdele

Derfor er det meget vigtigt altid at opretholde sundheden og hygiejnen i tand- og mundhulen. På den måde kan risikoen for sygdom inklusive tandbyld undgås. Du kan aftale et besøg hos tandlægen hver 6. måned. Hvis der er klager over tandpine inden besøgstidspunktet, kan du prøve at spørge og formidle problemer, der opstår til tandlægen i ansøgningen . Læger kan kontaktes via Video/taleopkald og Snak . Få helbredsoplysninger og behandlingsanbefalinger fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!