3 typer af spina bifida du skal kende

Jakarta – Spina bifida er en fødselsdefekt karakteriseret ved dannelsen af ​​huller eller defekter i rygsøjlen og rygmarven af ​​barnet. Denne lidelse kan forekomme hvor som helst i rygsøjlen, hvis barnets neuralrør ikke er lukket ordentligt, hvilket forårsager skade på rygmarven og andre nerver.

Hvordan opstår Spina Bifida?

Under normale forhold danner embryonet et neuralrør, der udvikler sig til rygsøjlen og nervesystemet. Hvis denne proces ikke går glat, kan nogle af hvirvlerne ikke lukke ordentligt, hvilket skaber huller. Når sprækken når noget af hudvævet, såsom huden på lænden, kan cerebrospinalvæsken, der omgiver rygmarven, skubbe imod den og danne en synlig sæk på barnets lænd.

Her er tre typer af spina bifida baseret på placeringen og størrelsen af ​​det mellemrum, der dannes:

1. Spina Bifida Okult

Denne type er den mest almindelige og milde, fordi den kun forårsager, at der dannes små mellemrum mellem hvirvlerne og ikke påvirker nerverne. Mennesker med denne type spina bifida oplever normalt kun milde symptomer eller endda ingen symptomer.

2. Meningocele

Denne type er sjælden, fordi den forårsager en mere alvorlig tilstand end spina bifida occulta. Mennesker med denne type spina bifida er kendetegnet ved, at der dannes en åbning, der er stor nok til, at rygmarvens beskyttende membran stikker ud af flere huller i rygsøjlen og danner en sæk.

3. Myelomeningocele

Denne type er den mest alvorlige, fordi den er karakteriseret ved dannelsen af ​​en sæk fyldt med membraner og rygmarv, der stikker ud fra ryggen. I alvorlige tilfælde har denne pose ingen hud, så din lille er udsat for infektioner, der kan være livstruende.

Hvad er årsagerne til og symptomerne på Spina Bifida?

Den nøjagtige årsag til spina bifida kendes ikke. Eksperter formoder, at der er en række faktorer, der kan øge risikoen for at udvikle medfødte abnormiteter, herunder folinsyremangel, genetiske faktorer, kvindeligt køn, indtagelse af visse lægemidler og sundhedsproblemer (såsom diabetes og fedme).

Symptomer oplevet af personer med rygmarvsbrok varierer, afhængigt af placeringen af ​​hullet, der dannes i rygsøjlen. Men generelt er de oplevede symptomer nedsat mobilitet, urin- og fordøjelsessygdomme og hydrocephalus.

Hvordan diagnosticeres og behandles Spina Bifida?

Diagnosen spina bifida stilles med blodprøver og ultralyd. Blodprøven har til formål at kontrollere alfa-føtoproteinet i blodet hos gravide kvinder. Høje niveauer af alfa-føtoprotein indikerer, at fosteret er i risiko for neuralrørslidelser, herunder rygmarvsbrok. Måden at bekræfte diagnosen på er, at lægen udfører en ultralydsundersøgelse for at se visse strukturelle abnormiteter i barnets hjerne. Disse abnormiteter kan indikere medfødte abnormiteter, hvoraf en er spina bifida.

En anden test, der kan udføres, er fostervandsprøve, som er en procedure til at indsamle en prøve af fostervand til undersøgelse i et laboratorium. Du skal tale med din læge, før du får denne test, fordi det kan skade fosteret. Undersøgelser efter fødslen er også påkrævet, såsom ultralyd, CT-scanning , eller en MR for at bestemme sværhedsgraden og hjælpe med at bestemme den passende behandlingsprocedure.

Rygmarvsbrok behandles normalt med et kirurgisk indgreb, der udføres umiddelbart efter barnet er født, altså 1-2 efter fødslen. Denne handling har til formål at lukke det hul, der dannes, samtidig med at den lille ens hydrocephalus behandles. Yderligere behandling, der skal udføres, er ergoterapi eller fysioterapi, brug af hjælpemidler i form af stok eller kørestol og indtagelse af lægemidler til behandling af urinvejs- og fordøjelsesbesvær.

Kan Spina Bifida forebygges?

Spina bifida kan forebygges, en af ​​dem er ved at opfylde dit barns folinsyrebehov før og under graviditeten. Den anbefalede dosis folinsyre er 400 mikrogram om dagen. Mødre kan få det naturligt ved at spise spinat, æggeblommer, bønner og broccoli. Mødre kan også tage folinsyretilskud under graviditeten for at imødekomme folinsyrens behov.

Det er den type rygmarvsbrok, du skal kende. Hvis du har spørgsmål om graviditet, så tøv ikke med at spørge din læge . Du kan ringe til lægen når som helst og hvor som helst gennem funktioner Kontakt læge via snak, og Stemme/videoopkald. Kom nu, Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu!

Læs også:

  • 4 slags abnormiteter i graviditeten
  • 5 årsager til for tidligt fødte babyer
  • 2D, 3D og 4D ultralyd, hvad er forskellen?