Ting at være opmærksom på, når du gennemgår TB-behandling

, Jakarta - Tuberkulose eller TB er en infektionssygdom, som ikke kan undervurderes. Ifølge data fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO) døde omkring 1,4 millioner mennesker af tuberkulose. På verdensplan er tuberkulose en af ​​de 10 bedste dødsårsager og den førende årsag til enkeltstofinfektion (over HIV/AIDS).

Synderen bag denne lungesygdom er forårsaget af infektion med bakterier eller bakterier kaldet Mycobacterium tuberculosis . TB sygdom kan overføres gennem spytstænk ( dråber ) den lidende. Overførsel af TB kræver dog tæt og langvarig kontakt med den syge. Med andre ord er overførslen ikke så let som influenza.

Vær forsigtig, tuberkulose kan forårsage død, hvis den ikke behandles ordentligt. Så hvordan behandler du TB? Hvad er de ting, der skal overvejes, når man gennemgår TB-behandling?

Læs også: Hvad er reglerne for at tage TB-medicin, mens du faster?

Skal adlyde, kan ikke bryde

Tuberkulose kan faktisk helbredes, så længe den syge er lydig, når han følger lægens råd og anvisninger, når den tager behandling. Under behandling for tuberkulose skal du holde dig til at tage medicin i den af ​​lægen anbefalede periode i minimum seks måneder.

Vær forsigtig, stop aldrig med at tage TB-medicin uden en læges råd. Citerer Sundhedsministeriet i Republikken Indonesien - Sehat Negeriku, at overholdelse af regelmæssig TB-behandling i seks måneder, og at tage medicin regelmæssigt, er nøglen til vellykket helbredelse af TB-patienter.

Hvis dette ikke gøres, vil denne TB-sygdom blive en sygdom Multiresistent tuberkulose (MDR-TB), der er resistente over for lægemidler. Husk, at lægemiddelresistent TB tager længere tid at helbrede. Derudover har denne type TB også potentiale til at forårsage bivirkninger og koster dobbelt så meget sammenlignet med TB-behandling, som stadig er lægemiddelfølsom.

Endnu en gang er nøglen til vellykket TB-behandling at være lydig og ikke at droppe ud. Patienter skal gennemgå behandling og modtage injektioner i seks måneder for at komme sig fra TB-sygdom. Patienter, der nægter behandling, vil blive en smittekilde for andre og kan endda dø.

Så når TB-patienter bliver erklæret helbredte? Tja, mistænkte TB-patienter erklæres helbredte, hvis de følger hver behandlingsproces i seks måneder uden at gå i stykker. Der er dog desværre ikke få formodede TB-patienter, som ikke følger denne behandlingsproces fuldstændigt.

Mange patienter holder op med at tage TB-behandling, når de føler, at deres krop har det bedre end før. Faktisk får denne uagtsomhed faktisk TB-mistænkte patienter til at skabe bakterier Mycobacterium TB kroppen bliver resistent over for stoffet. Som følge heraf døde nogle af dem før eller efter behandlingen.

Nå, for dig, der vil vide mere om behandling af tuberkulose, kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?

Læs også: Er det tilladt for mennesker med kroniske sygdomme at faste?

Observer T. Symptomeruberkulose

TB kan forårsage forskellige symptomer hos hver enkelt syge. I de tidlige stadier af infektion forårsager TB normalt kun milde symptomer. Faktisk viser det sig ofte først, når sygdommen har udviklet sig i kroppen.

Alligevel er der symptomer på TB-sygdom, som generelt opleves af syge, nemlig:

  • Kronisk hoste (varer i 3 uger eller mere).
  • Brystsmerter ved vejrtrækning eller hoste.
  • Vægttab.
  • Svedende om natten.
  • Hoster blod op.
  • Svag.
  • Feber og kuldegysninger.
  • Nedsat appetit.
  • Farven på urinen bliver rød eller uklar.
  • Brystsmerter, der kan forårsage åndenød.

Læs også: Dette er grunden til, at TB-ramte lettere bliver udsat for virussen

For dem af jer eller et familiemedlem, der oplever ovenstående symptomer, skal du straks gå til det valgte hospital. I forvejen lavede du en tid hos lægen i appen Så du skal ikke stå i kø, når du kommer på hospitalet. Praktisk, ikke?



Reference:
WHO. Tilgået i 2021. Tuberkulose
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Sygdomme og tilstande. tuberkulose.
Sundhedsministeriet RI - My Country Health. Tilgået i 2021. Tuberkulose kan forebygges og helbredes.
Sundhedsministeriet RI - My Country Health. Tilgået i 2021. Gratis behandling, TB-patienter kan komme sig, så længe de adlyder