Ofte vildledt, her er forskellen mellem Roseola, mæslinger og røde hunde

, Jakarta - Symptomer på en sygdom kan variere, men det er ikke umuligt, hvis flere sygdomme har de samme symptomer. Derfor er det vigtigt at følge flere trin i diagnoseprocessen for at bekræfte den sygdom, der angriber kroppen. Et af symptomerne på sygdommen, der ikke kun optræder i én type sygdom, er rødt udslæt. Dette symptom er ofte misforstået, fordi det forekommer i flere sygdomme såsom roseola, mæslinger og røde hunde. I stedet for at blive forvirret, bør du være opmærksom på de grundlæggende forskelle på de tre typer sygdomme, som du skal kende, for at den rette behandling kan udføres.

Roseola

Roseola sygdom indgår i den milde kategori, fordi udslættet kun viser sig i 3-5 dage, hvorefter det ikke har andre skadelige virkninger. Årsagen til denne sygdom er Human Herpes Virus 6, men det kan også være forårsaget af andre herpesvirus som f.eks Human Herpes Virus 7. Roseola forårsager ikke skade, og dem, der oplever denne sygdom, er spædbørn i alderen 6 måneder til 2 år. Ud over udseendet af udslæt og feber, ledsager flere symptomer denne sygdom, såsom kløe, mild diarré, hævede øjenlåg og nedsat appetit.

Selvom det ikke er farligt, bør forældre være opmærksomme på denne sygdom, fordi roseola let spredes gennem vejrtrækningen eller spyt hos en inficeret person. Derudover kan denne sygdom være smitsom, selvom de eneste symptomer, der opstår, er feber. Roseola-medicin er nødvendig for at lindre symptomer, såsom smertestillende medicin, feberdæmpende medicin og kløestillende medicin.

Patienterne får ikke antivirale lægemidler eller antibiotika, mens de lægemidler, der vil blive givet, er immunforstærkende lægemidler til at styrke immunforsvaret mod vira.

Mæslinger

I modsætning til roseola giver mæslinger ikke kun symptomer på udslæt og feber, men også røde og rindende øjne, løbende næse, nysen, tør hoste, lysfølsomhed, træthed og nedsat appetit. Denne sygdom har en tendens til at angribe i lang tid, hvilket opstår omkring en til to uger efter, at en person er inficeret med virussen. Et nyt rødt udslæt vises to eller tre dage senere i mund- og halsområdet.

Denne sygdom er forårsaget af en meget smitsom virus. Overførsel kan forekomme, hvis du indånder vandstænk i luften fra nysen, hoste eller spyt indeholdende virussen fra en inficeret person. Derudover kan berøring af genstande, der er forurenet med virussen, få en person til at få denne sygdom. I mange tilfælde kan forkert håndtering føre til endemiske sygdomme, der fører til døden, især blandt underernærede børn. Derfor er mæslingeimmunisering obligatorisk for at forhindre denne sygdom.

Røde hunde

I lighed med mæslinger kan røde hunde eller tyske mæslinger påvirke en person, der ikke har modtaget vaccinen mod mæslinger, fåresyge og røde hunde. Derudover kan denne sygdom ramme voksne, men den er bestemt ikke farlig og forårsager sjældent komplikationer. Denne sygdom er farlig, hvis den angriber gravide kvinder, hvis den gravide i løbet af 4 måneders graviditet bliver angrebet af denne sygdom, så kan barnet blive invalideret eller kan blive født dødt.

Symptomer på røde hunde, der ofte opstår, omfatter tilstoppet næse eller løbende næse, hævede lymfeknuder i nakken og bag ørerne, infektion i øjenlåg og øjenæbler, appetitløshed, hævede og smertefulde led.

Nu kender du nogle af de grundlæggende forskelle mellem roseola, mæslinger og røde hunde. Vil du vide mere om de tre ovennævnte sygdomme, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Hvordan, nok Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge , kan du vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Læs også:

  • Hvordan man behandler røde hunde hos gravide kvinder
  • Forskellen mellem almindelige mæslinger og tyske mæslinger
  • Interessante fakta om Roseola børns sygdom