Bemærk, dette er urinledernes funktion og sygdomme, der kan hjemsøge dem

Urinlederen er et rørformet organ, der transporterer urin fra nyrerne til blæren. En række sundhedsproblemer forbundet med urinledere omfatter ureterobstruktion, urinvejsinfektioner, ureteral sten og andre."

, Jakarta – Ureteren er en del af urinsystemet, som er formet som et rør eller et rør. Kroppen består af 2 urinledere, nemlig i maven og i bunden af ​​bækkenet for at forbinde nyrerne med blæren. Hos voksne er urinlederen omkring 20 til 30 centimeter lang.

Ureterens væg har tre lag, et ydre lag lavet af fibrøst bindevæv, et mellemlag lavet af glat muskulatur og et indre lag, der er fugtigt og beskytter celleoverfladen.

Læs også: Tøv ikke med at lave en urintest, her er 6 fordele

Ureterens hovedfunktioner

Dette rørlignende organ fungerer til at filtrere blod og lave urin som et affaldsprodukt. Urinledernes rolle i denne proces er at transportere urin fra nyrerne til blæren.

Processen begynder, når urinlederne trækker sig sammen for at udløse urin væk fra nyrerne, så den kan komme ind i blæren. Derefter vil urinlederne arbejde kontinuerligt for at tømme urin i blæren hvert 10. til 15. sekund.

Ud over at spille en rolle i at fjerne affald fra kroppen, hjælper urinlederne også nyrerne med at balancere væsker i kroppen, frigive hormoner til at regulere blodtrykket og kontrollere produktionen af ​​røde blodlegemer.

Risiko for sygdomme, der kan opstå i urinlederen

Der er en række helbredsproblemer, som urinlederne kan opleve. Nogle af disse sygdomme er medfødte eller forårsaget af skade eller infektion. Ureterproblemer udløses generelt af, at urinstrømmen fra nyrerne til blæren er forstyrret. Hvis urinen ikke kan komme ud af nyren, kan der udvikles en nyreinfektion. Følgende er en række sygdomme, der kan forekomme i urinlederen:

1. Ureterobstruktion

Blokeringer i urinlederne eller ureteral obstruktion kan forårsage skade på nyrerne, hvis de ikke behandles. Nogle tilstande, der kan udløse ureteral obstruktion, omfatter prostataforstørrelse, nyresten, arvæv, tumorer, blodsygdomme, ureteral sten eller medfødte abnormiteter.

Ureterobstruktion er generelt karakteriseret ved symptomer på smerter i siden eller maven, blodig urin, kvalme, hævede ben og nedsat urinproduktion. Behandling for dette omfatter normalt antibiotika for at fjerne infektionen, dræning og kirurgi

Læs også: 4 sygdomme, der kan kendes ved at tjekke urinen

2. Uretersten

Denne tilstand er faktisk en nyresten, der rejser gennem urinlederen. Nyresten dannes, når affald eller giftstoffer i kroppen ikke kan fjernes, så de samler sig og sætter sig fast i nyrerne. Nyresten, der har tendens til at være små, kan trænge ind i urinlederen og blive fanget. Symptomer på ureteral sten omfatter smerter ved vandladning. Kramper i underlivet eller lysken og blod i urinen.

Nogle gange kan urinrørssten forårsage infektion, så den syge oplever feber og kuldegysninger. Behandling af denne tilstand fokuserer på at drikke masser af væske for at hjælpe med at fjerne sten naturligt. Hvis disse behandlinger ikke hjælper, og det viser sig, at stenen sidder fast i urinlederen, er det nødvendigt med operation.

3. Urinvejsinfektion

En UVI eller urinvejsinfektion kan påvirke enhver del af urinvejene, herunder urinlederne. Denne tilstand opstår, når bakterier kommer ind i urinrøret og inficerer urinvejene. Symptomer på en UVI omfatter smerte og svie, når du tisser, tisser ofte eller føler trang til at tisse, selv når din blære er blevet tømt. Urinvejsinfektioner behandles generelt med antibiotika.

4. Vesicoureteral refluks

Tilbagevendende urinvejsinfektioner kan være et tegn på vesicoureteral refluks. Vesicoureteral refluks er karakteriseret ved, at urinen strømmer bagud, ud af blæren gennem urinlederne og tilbage i nyrerne. Hvis det ikke behandles, kan det føre til nyreskade og forhøjet blodtryk.

Bortset fra UTI'er er andre symptomer på vesicoureteral refluks diarré, forstoppelse, kvalme, opkastning og vægttab. Denne tilstand kan være forårsaget af medfødte defekter, blokering af blæren eller urinlederne og nerveproblemer. Antibiotika, kirurgi eller kateterindsættelse er nogle af behandlingsmulighederne for denne tilstand.

Læs også: 6 urinfarver er sundhedstegn

Så hvis du oplever nogen af ​​ovenstående symptomer, skal du straks spørge din læge at få ordentlig behandling. Årsagen er, at problemer med urinlederne, der ikke behandles, kan føre til forskellige komplikationer.

Hvis du har problemer med dine urinledere og har brug for antibiotika til at behandle dem, kan du købe dem i en helsebutik . Du behøver ikke besvære at gå på apoteket, bare klik, og så bliver de antibiotika, du skal bruge, leveret til din destination med det samme. Nemt og praktisk ikke? Kom nu, Hent lige nu!

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Ureter.Meget godt helbred. Hentet 2021. Uretrenes anatomi.

NHS UK. Tilgået i 2021. Urinvejsinfektioner (UVI).