Myter om intime forhold, teenagere skal vide

, Jakarta - Ungdomstiden er en tid, hvor en person ønsker at lære om alle ting. Ud over generel viden er ikke få teenagere nysgerrige efter ting, der lugter af sex. Men det problem, der opstår med hensyn til seksuel viden hos unge, er, at der er mange myter, man tror på, så de går videre til voksenlivet.

De myter, der accepteres af disse teenagere, vil generelt umiddelbart blive absorberet uden at bekræfte det igen for dem, der ved bedre. I dette tilfælde er forældrenes rolle meget vigtig, men barnet vil højst sandsynligt føle sig flov over at spørge. Derfor bør mødre kende nogle sexmyter, som ofte betragtes som fakta af teenagere.

Læs også: Betydningen af ​​viden om reproduktiv sundhed for unge

Sexmyter, teenagere tror på

Information, der er let at sprede på grund af denne teknologis sofistikerede teknologi, gør det svært for mange mennesker at filtrere indkommende nyheder, især teenagere. En masse misinformation relateret til sex, seksuel sundhed, til seksuelt overførte infektioner. Derfor skal seksualundervisning fra en tidlig alder gennemføres som et tilbud til børn.

Det er håbet, at ved at kende nogle af de myter, som ofte betragtes som fakta af teenagere, kan mødre forklare mere klogt om seksuel viden. Her er nogle myter om sex, som teenagere ofte tror på:

  1. At have sex én gang forårsager ikke graviditet

Fakta: Selvom en kvinde har sex for første gang, er risikoen for at blive gravid reel og reel. Graviditet handler ikke om, hvor ofte en person har sex, men om mødet mellem en sædcelle og en ægcelle, der resulterer i befrugtning.

  1. Hop efter samleje forhindrer graviditet

Fakta: Når sæden er kommet ind gennem skeden, vil den mandlige væske lede efter et æg, der er modent og klar til at blive befrugtet. Sæd, der er kommet ind, vil være svære at fjerne, så muligheden for graviditet består. Sperm kan overleve i de kvindelige reproduktive organer i 5 dage, så før den fertile periode kan det stadig forårsage graviditet.

  1. At spise ananas er en sikker abortmåde

Fakta: Ananas er sikkert at spise, så længe den ikke indtages for meget, da det kan forårsage fordøjelsesproblemer og kvalme. Hvis nogen ønsker at "forstyrre" livmoderen, skal du mindst bruge 10 hele ananas i et måltid.

Læs også: Skjul det ikke, børn skal vide om sex

  1. Jomfruer bedømmes ud fra tilstedeværelsen eller fraværet af blod, når de har sex for første gang

Fakta: Jomfruhinden er det tynde lag hud på skeden og kan strække og rive af mange årsager, ikke kun samleje. Derfor, hvis du ikke bløder, når du har sex for første gang, betyder det ikke nødvendigvis, at personen har gjort det før. Kvinder, der har en ret elastisk jomfruhinde, bløder heller ikke ved samleje, selvom de stadig er jomfruer.

  1. Forebyg kønssygdomme ved at påføre tandpasta og vaske kønsorganer

Fakta: Odol er ikke i stand til at dræbe bakterier, der forårsager seksuelt overførte infektioner. Ved at vaske kønsorganerne med sæbe, tisse efter samleje og sprøjte specielle væsker ind i skeden ( udskylning ) kan heller ikke forhindre nogen i at få en STI. Også selvom, udskylning kan øge risikoen for at få den seksuelt overførte sygdom.

  1. Fjernelse af Mr P før ejakulation forårsager ikke graviditet

Fakta: En person, der udfører teknikken med afbrudt samleje eller trækker penis ud før ejakulation, kan stadig forårsage graviditet. Det er usandsynligt, at sæden vil komme ud af penis før ejakulation. Det er dog ikke umuligt, at noget væskeholdig sæd kan komme ud uden at være klar over det. Det kan således føre til graviditet hos kvinder.

Læs også: 5 måder at uddanne teenagere til at reagere på deres seksuelle lyst

Ved at kende nogle af de sexmyter, som mange teenagere tror på, kan moderen forklare, hvis nogle af disse ting ikke er sande. Prøv desuden ikke at undgå, hvis dit barn begynder at tale om ting, der lugter af sex. Ved at besvare spørgsmålet vil barnet være mere behageligt og åbent for alle ting.

Hvis du stadig er i tvivl om, hvordan du skal drøfte dette med dit barn, kan du spørge en psykolog på . Uden besværet kan kommunikation ske når som helst og hvor som helst. Det er nemt, ikke? Kom nu, Hent appen lige nu!

*denne artikel er publiceret på SKATA