Kvinder med hæmorider kan føde normalt?

Hæmorider er en almindelig sundhedstilstand, som gravide kvinder oplever. For gravide kvinder, der ønsker at føde normalt, er der ingen grund til bekymring, hvis de oplever denne tilstand. Hvis hæmoriderne ikke er for voldsomme, kan moderen stadig føde normalt. Derudover er der mange måder, som mødre kan gøre for at lindre hæmorider før fødslen

, Jakarta - Hæmorider er en tilstand, når blodkarrene er hævede i analområdet med en relativ størrelse, der spænder fra så lille som en ært til så stor som en vindruekerne. Disse hævede blodkar kan forårsage smerte og blødning.

Alle kan få hæmorider, men gravide kvinder har større risiko. ifølge Kontoret for Kvinders Sundhed (OWH), op til 50 procent af gravide kvinder oplever hæmorider. Disse helbredstilstande opstår normalt i tredje trimester. Hæmorider giver selvfølgelig sine egne bekymringer for gravide, der ønsker at føde normalt. Kan gravide kvinder, der lider af hæmorider, føde normalt? Find ud af svaret her.

Læs også: Symptomer på hæmorider ignoreres ofte

Årsager til hæmorider under graviditet

Graviditet får livmoderen til at fortsætte med at udvide sig og komprimere blodkarrene i bækkenet. For ikke at tale om stigningen i hormonet progesteron, som afspænder blodkarrene og lader dem hæve lettere. Progesteron bidrager også til forstoppelse og bremser tarmens arbejde, så denne kombination forårsager alle hæmorider under graviditeten.

Nogle gravide har også hæmorider i perioden før graviditeten, fordi de allerede har fordøjelsesproblemer. Hvis du havde hæmorider før graviditeten, er der større sandsynlighed for, at du oplever dem under graviditeten. Denne helbredstilstand kan også udvikle sig efter fødslen på grund af belastning under fødslen.

Kan kvinder, der har hæmorider, føde normalt?

Om kvinder med hæmorider kan føde afhænger normalt af graden af ​​hæmorider de har. Hvis hæmoriderne ikke er for voldsomme, kan moderen føde normalt uden problemer. Men hvis tilstanden med hæmorider er alvorlig, giver læger normalt mulighed for at føde med kejsersnit. Ikke sjældent er der også gravide, som stadig føder normalt, men efter en ny fødsel gennemgår hæmorideskæringsoperation.

For de valg, der vil blive fulgt, afhænger det hele af moderens parathed og selvfølgelig efter at have modtaget lægeråd fra lægen.

Læs også: Hvad du bør vide, hvis du har en normal levering

Sådan overvindes hæmorider under graviditet

Når man kender tilstanden af ​​hæmorider, som gravide oplever, er der selvfølgelig flere ting, der kan gøres for at reducere hæmoridernes hævelse. Imidlertid kan behandling, der starter fra diæt og den type aktivitet, du laver, udløse udviklingen af ​​hæmorider. Her er nogle ting, som gravide kvinder kan gøre for at lindre hæmorider:

  • Komprimering med et koldt håndklæde

En måde at lindre hæmorider under graviditeten er at komprimere hæmorider med et koldt håndklæde. Normalt gøres dette 3-5 gange i 7 minutter for effektive resultater.

  • Læg i blød i det varme vand

Det viser sig, at ud over teknikken til at komprimere med et koldt håndklæde, er en anden måde at lindre hæmorider på at suge i varmt vand. For ikke at være for ekstrem, fordi en temperaturstigning kan påvirke graviditetens tilstand, kan moderen bare gennembløde balderne. Varmt vand kan også fungere til at tømme hævede blodkar, reducere inflammation og eliminere bakterier, der vokser i analområdet.

  • Undgå at sidde i lange perioder

Siddende kan lægge pres på analområdet, hvilket forårsager øget hævelse af blodkarrene. Forsøg derfor at rejse dig fra bænken med et par timers mellemrum, så der ikke er øget hævelse, og blodcirkulationen flyder jævnt i balderne, især anus.

  • Tilføj fiberindtag i mad

Gravide kvinder har brug for fiberindtag, især med tilstanden hæmorider, de har brug for mere indtag og mere. Behovet for vand og væsker bør heller ikke udelukkes. Undgå også at belaste for hårdt under afføring, så blodkarrene i analområdet ikke bliver større.

  • Kegel øvelser

En anden måde at behandle hæmorider under graviditet på er at lave Kegel-øvelser. Denne metode er effektiv og enkel at gøre, fordi gravide kvinder kan anvende den hvor som helst og når som helst, selv i situationer, der ikke er begrænsede. Udover at stramme analmusklerne er Kegel-øvelser også effektive til at træne skedens muskler.

Læs også: 4 salver til behandling af hæmorider, du kan prøve

Hvis hjemmemedicinen ovenfor ikke hjælper med at lindre hæmorider, eller hvis du oplever stærke smerter og blødninger fra endetarmen, skal du straks søge læge for medicinsk behandling. Bare brug appen at bestille tid hos en læge på det sygehus, du vælger. Kom nu, Hent applikationen skal nu også gøre det nemmere for mødre at få den mest komplette sundhedsløsning under graviditeten.

Reference:
Ære Sundhed. Tilgået 2021. Håndtering af hæmorider under graviditet.
Healthline. Tilgået 2021. Graviditetshæmorider: Hvad du behøver at vide.