12 tegn af et eneste barn, som forældre skal forstå

, Jakarta - At opdrage et enebarn kan siges at være nemt og svært. Fordi opdragelse af et enebarn kan være et "højt pres" forældreskab. Forældre med enebørn ønsker normalt ikke at begå forældrefejl. Derfor er de meget forsigtige med at opdrage den lille. Man kan sige, alt skal være 'perfekt'.

Udfordringerne ved at opdrage et enebarn er ikke de eneste. Forældre skal også kende alle de forskellige egenskaber ved et enebarn. Årsagen er klar, ved at kende den Lilles egenskaber er det lettere for mødre og fædre at forstå dem. Så hvad er kendetegnene ved et enebarn, som forældre har brug for at kende?

Læs også: Typer af forældre forældre skal overveje

Fra kritisk til sårbar over for stress

Det eneste eller eneste barn får generelt alle de sociale, følelsesmæssige og materielle ressourcer, som sine forældre stiller til rådighed. Fordi forældre normalt investerer meget i at pleje og forsørge deres børn, har de ofte høje forventninger til deres børn i fremtiden. Kort sagt forventer forældre, at deres børn vokser op til at blive bedre individer.

Tilbage til spørgsmålet ovenfor, hvad er kendetegnene for et enebarn? Nogle mener, at et enebarn er forkælet, tilbageholdende med at dele, svært at socialisere og svært ved at gå på kompromis. Egentlig er egenskaberne for et enebarn meget forskellige, her er eksempler:

  1. Vær kritisk over for dig selv, når højere standarder for adfærd og ydeevne ikke er opfyldt.
  2. Kan lide social opmærksomhed og kan lide at være centrum for opmærksomheden i familien derhjemme.
  3. Følelsesmæssigt følsom eller følelsesmæssig følsom med forældre.
  4. Foretrækker at være venner med nogle få nære venner eller venner frem for at være venner med mange mennesker.
  5. Viljestærk.
  6. At føle sig meget knyttet til forældrene, medfører ofte en følelse af pligt og ansvar for at tage sig af dem.
  7. Føler sig utilpas med konflikter, fordi de ikke oplever vanskeligheder eller konkurrence med søskende.
  8. Ambitiøs for at opfylde forældrenes ønsker.
  9. Stol på forældre for deres følelsesmæssige støtte.
  10. Betroet af forældre.
  11. Tilbageholdende med at træffe beslutninger sammen, især i situationer, hvor resultatet kan påvirke deres velbefindende.
  12. Sårbar over for stress på grund af tvunget pres for at være en ansvarlig person eller præst.

Læs også: Stil ikke lighedstegn, dette er forskellige forældremønstre for småbørn og teenagere

Observer Enebarnssyndromet

Har du nogensinde hørt om teorien" eneste barns syndrom" eller enkelt syndrom? Denne teori kom fra to psykologer i begyndelsen af ​​1900-tallet. Begge brugte spørgeskemaer til at studere og kategorisere børn med en række forskellige træk. Ifølge resultaterne af undersøgelsen, kun børn eller uden søskende børn uden en lang liste af negative adfærdstræk.

Eksperten ovenfor beskriver et enebarn som en forkælet, egoistisk, kommanderende, ensom og svær at socialisere (har tendens til at være asocial). Nogle eksperter mener, at denne karakter kan bæres ind i voksenlivet.

For eksempel vil de i fremtiden have svært ved at omgås kolleger, udvise overfølsomhed over for kritik og have dårlige sociale kompetencer.

Nå, de, der er enige i teorien, mener, at tilstanden kan forekomme hos børn, der er forkælede eller vant til at få, hvad de vil have fra deres forældre, inklusive udelt opmærksomhed.

De, der tror på denne teori, tror, ​​at kun børn vokser op til at være egoistiske individer, som kun tænker på sig selv og deres egne behov.

Læs også:Lær RIE Parenting at kende, det moderne børneopdragelse

Det, der skal understreges, er, at ovenstående teori kun er baseret på undersøgelsesresultater. Selvom denne teori har fundet vej ind i populærkulturen (sammen med fødselsordensteori), er dens resultater stort set ubegrundede.

Fordi nyere forskning viser, at det at være enebarn ikke gør dem anderledes end deres jævnaldrende, der har søskende. Derudover gør fraværet af søskende ikke nødvendigvis et enebarn egoistisk eller asocialt.

Vil du vide mere om egenskaberne ved et enebarn og det mest passende forældreskab? Du kan spørge en psykolog direkte gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?



Reference:
Psykologi i dag. Tilgået 2020. The Adolescent Only Child
Healthline. Tilgået 2020. Eneste børns syndrom: bevist virkelighed eller langvarig myte?