6 vigtige fakta om diarré hos børn, som mødre bør kende

Jakarta - Diarré kan ske for alle, men børn er mere tilbøjelige til at opleve det. Børn med diarré oplever en øget frekvens af afføring (BAB) til mere end 5 gange om dagen. Afføringens tekstur hos børn, der har diarré, bliver også mere flydende eller vandig.

Alle forældre er bekymrede, når deres barn har diarré. Men ikke kun at give børn diarrémedicin, er der nogle vigtige fakta om diarré hos børn, som forældre har brug for at vide. På den måde kan far og mor give den helt rigtige behandling til den lille. Så hvad er de vigtige fakta om diarré hos børn?

1. Forskellige årsager til diarré hos børn

Mange forældre spekulerer måske på, hvordan det kommer til, at din lille har diarré? Årsagerne til diarré hos børn er meget forskellige, frue. Men det meste af diarréen, som småbørn oplever, er forårsaget af virusinfektioner. Andre årsager er bakterielle og parasitære infektioner, madforgiftning, allergier, lægemiddelbivirkninger og nedsat fødevareoptagelse. Forhold, der kan få børn til at opleve denne infektion, er miljøhygiejne og dårlige sanitære forhold.

Læs også : Den lille kan lide at snacke skødesløst, dette er virkningen

2. Forskellige symptomer på diarré bortset fra diarré

Ikke kun afføring er hyppigere med en flydende konsistens eller løs afføring, diarré hos børn kan også være ledsaget af andre symptomer, såsom luft i maven, kvalme, opkastning, feber, mavesmerter og svaghed.

3. Pas på dehydrering hos børn under diarré

Diarré gør, at kroppen hurtigt mister meget væske og elektrolytter. Dette skyldes, at fordøjelseskanalen under diarré er svær at optage væsker og elektrolytter. Som følge heraf har mennesker, der har diarré, stor risiko for at blive dehydreret.

Tja, sammenlignet med voksne er dehydrering mere tilbøjelig til at forekomme hos børn. Hvis de ikke behandles med det samme, kan dehydrering hos børn føre til alvorlige komplikationer, såsom bevidsthedstab, anfald, hjerneskade og endda død. Det er derfor, mødre har brug for at kende symptomerne på dehydrering hos børn, når de oplever følgende diarré:

  • Hans ansigt var slapt og blegt.
  • Indsunkne øjne.
  • Tør mund og læber.
  • Meget tørstig.
  • Hans krop føltes kold.
  • Mængden af ​​urin er lille eller mørk gul-brun i farven.
  • Når man græder, er tårerne, der kommer ud, få eller ingen.
  • Konstant søvnig.

Læs også : 3 typer dehydrering hos børn med diarré

4. Opfyld børns væskebehov under diarré

Når et barn har diarré, er det vigtigste, forældre skal gøre, at sørge for, at barnets væskebehov bliver opfyldt. Hvis din lille er under 6 måneder gammel, kan moderen give ham modermælk eller modermælkserstatning, hver gang han kaster op eller har diarré. Hvis din lille er over 6 måneder gammel, så giv ham en rehydreringsdrik såsom ORS. Mødre kan også give kokosvand til børn, der har diarré.

5. Giv blød mad

Forældre er ofte forvirrede over, hvilke typer mad der passer til deres lille, der har diarré. Faktisk er nøglen, at maden skal være blød og let at fordøje. Adskillige typer mad anbefales til børn med diarré, såsom ris, kogte æg, varm kyllingesuppe, korn, kogte grøntsager, oksekød eller fisk.

6 fødevarer, som børn ikke bør spise, når de har diarré

Udover at være opmærksomme på god mad til indtagelse, skal mødre også vide, hvilke typer mad der bør undgås af den Lille, der har diarré. Dette er vigtigt for at forhindre, at diarré bliver værre. Nogle diætrestriktioner for børn med diarré omfatter olieholdige og fede fødevarer, grøntsager, der indeholder gas (broccoli, grønne grøntsager, peberfrugter, majs og ærter), krydret mad, forarbejdede fødevarer, fastfood og læskedrikke.

Læs også : Børn oplever diarré, overvindes med disse 4 måder

Det var nogle vigtige fakta om diarré hos børn, som mødre burde vide. Hvis din lille har diarré, skal du straks spørge børnelægen om behandling gennem ansøgningen så mødre ikke uforsigtigt giver børn diarrémedicin. Læge i app vil give den rigtige medicin og dosis, kan moderen direkte købe medicin fra applikationen gennem funktionen apoteksudbringning. Sørg for, at mor har Hent appen, ja!

Reference :
Patient. Tilgået i 2021. Akut diarré hos børn
WebMD. Tilgået 2021. Diarré hos børn: Årsager og behandlinger.