Hvordan Corona Virus angriber kroppen

, Jakarta – Siden udbruddet af Corona-virussen er mange mennesker begyndt at lære alt om denne virus, især hvordan den spredes. Dette er for, at Corona-virusangrebet kan undgås. Men vidste du, at folk, der er blevet inficeret med virussen, måske slet ikke viser nogen symptomer og ser sunde ud?

Faktisk kan indvirkningen af ​​Corona-virussen på hver person være forskellig. Der er mennesker, der slet ikke viser symptomer efter at være blevet smittet med virussen, der er også dem, der kun viser milde symptomer, men ikke få mennesker er også alvorligt syge efter at være blevet smittet med Corona-virus. Dette får os nok til at spekulere på, hvordan præcist angriber Corona-virus den menneskelige krop?

Ben Neuman, Ph.D., leder af Institut for Biologi ved Texas A&M University-Texarkana, som har forsket i Corona-virussen i 24 år, forsøger at forklare dette på en enkel måde.

Immunsystemets reaktion på Corona-virus

Den menneskelige krop har et immunsystem, der altid overvåger og tjekker, om der er mærkelige celler eller bakterier, der kommer ind for at forårsage sygdom. Når immunsystemet finder en celle eller mikroorganisme, der anses for at være farlig, vil den reagere med det samme. Ligeledes, når en angriber som Corona-virus kommer ind i kroppen, vil immunsystemet normalt straks aktivere det medfødte immunrespons for at udføre normal resistens mod virussen, indtil systemet kan mobilisere en stærkere adaptiv immunrespons mod virussen. Denne anden forsvarslinje kan give en fantastisk modstand, der involverer fremstilling af dræberceller, nemlig T-celler.

Neuman forklarede, at mennesker, der har overlevet en corona-virusinfektion, hvis deres blod bliver undersøgt, vil finde en meget god T-dræber cellerespons. Og dem, der ikke overlever, producerer normalt ikke en god dræber T-celle-respons.

Corona-virus kan godt gemme sig

Som enhver type virus generelt er denne nye Corona-virus eller COVID-19 også gratis og "narcissistisk". Denne virus ønsker at lave så mange kopier af sig selv som muligt. Corona-virussen invaderer kroppen ved at binde sig til din krops celler, injicere dens RNA og forvandle kroppens celler til vira, som også vil formere sig til flere vira.

Kroppen har også et system kaldet interferon-banen, som fungerer til at sende "spørg om hjælp"-signaler fra immunsystemet til cellerne og omvendt. Nå, corona-virussen vil forsøge hårdt at dæmpe vejen, så virussen kan vokse stille og roligt. Hvis du formår at udsende signalet til tiden, kan din krop dræbe corona-virussen og give et fremragende immunrespons. Men hvis kroppen reagerer forkert, vil corona-virussen vinde.

Læs også: Vi alle vs Corona Virus, hvem vinder?

Ikke kun lunger

Corona-virus kan leve i alle dele af kroppen. Corona-virussen kan godt lide at trænge ind i lungernes overflade, hvor luften føres til kroppens celler, så vender de gerne tilbage, hvor den kom fra, så den også kan inficere andre organer. Denne virus kan også ende i blodbanen, hvilket kan give store problemer, da den kan angribe vitale organer. hjerte, nyrer, lever og forårsage skade på disse organer.

Læs også: Dette er, hvad der sker med lungerne, når de bliver ramt af Corona-virussen

Corona virus vs immunsystem

Mennesker med svækket immunforsvar bør være endnu mere forsigtige over for coronavirus, da deres kroppe kan finde det svært at skabe et afbalanceret immunrespons for at bekæmpe virussen. En person kan have et svækket immunsystem på grund af at have modtaget kræftbehandling, have fået en organtransplantation eller være HIV-positiv.

Det betyder ikke, at du, der har et godt immunforsvar, ikke behøver at passe på med corona-virussen, for denne onde virus kan også have alvorlige konsekvenser. De luftvejssymptomer, der ofte ledsager denne sygdom, især i alvorlige tilfælde, opstår, fordi din krop forsøger at beskytte sig selv. Når en virus inficerer den nederste halvdel af lungerne, hvilket er hvad denne virus kan lide at gøre, sender kroppen celler for at stoppe det.

Kroppen vil vedtage en "brændt jord"-politik, hvor cellerne vil passere gennem lungerne og forsøge at ødelægge virussen såvel som sundt væv. Det skyldes, at hvis der ikke er sunde celler tilbage, kan virussen ikke gøre noget.

Selvom denne virkning af immunsystemet kan beskytte dig mod viral invasion, kan den også reducere din lungekapacitet. Derfor vil mange mennesker med alvorlige coronavirus-infektioner opleve alvorlige luftvejssymptomer, der kræver hjælp til at få ekstra ilt til lungerne.

Vedligeholdelse af immunsystemet er den bedste måde at bekæmpe corona på

Tanken om, at for at undgå corona eller for at kunne bekæmpe corona-virussen godt, så skal du booste dit immunforsvar så meget som muligt, er faktisk heller ikke særlig rigtig. Dette skyldes, at når immunsystemet er overdrevet, kan det få kroppen til at angribe sig selv, som det sker i autoimmune tilfælde. Så alt hvad du skal gøre er at sørge for i det mindste at dit immunsystem er i optimal tilstand ved at spise sund mad, få nok hvile og træne regelmæssigt.

Læs også: Tilfældene er stigende, det er 6 måder at styrke immunforsvaret mod Corona Virus på

Det er en forklaring på, hvordan corona-virussen virker i den menneskelige krop. Hvis du vil vide mere om corona-virussen, skal du bare spørge eksperterne direkte ved hjælp af applikationen . Du kan kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak at spørge hvad som helst om sundhed når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent Ansøgning nu også i App Store og Google Play.

Reference:
Forebyggelse. Hentet 2020. En ekspert forklarer, hvordan Coronavirus faktisk opfører sig inde i din krop.