Kend karakteristikaene ved en abort uden blødning

, Jakarta – Abort eller afbrydelse af graviditeten i sig selv forekommer oftest i de tidlige uger af graviditeten. Næsten 25 procent af alle klinisk diagnosticerede graviditeter ender med abort. Risikoen kan dog falde med stigende svangerskabsalder.

I de fleste tilfælde er det første tegn på abort blødning. Abort kan også forekomme uden blødning, eller andre symptomer kan gå forud. Det er vigtigt at kende følgende karakteristika ved en ikke-blødningsabort.

Læs også: 5 fakta om abort, som du skal vide

Hvorfor kan abort forekomme uden blødning?

Abort er ikke altid præget af blødning. Faktisk kan en kvinde have en abort uden symptomer og først indse det, når hun går til en gynækolog.

Blødning under en abort opstår, når livmoderen er tom. I nogle tilfælde dør fosteret, men den gravides livmoder er ikke tom, så hun vil ikke bløde. Nogle læger omtaler denne type abort som en ubesvaret abort. Tabet af fosteret kan gå ubemærket hen i uger, og nogle kvinder søger ikke behandling.

Symptomer på abort uden blødning

Nogle kvinder oplever ingen ydre symptomer, når de har en abort. Når en abort opstår tidligt i graviditeten, kan en kvinde opleve få tegn på graviditet, hvilket kan gøre det svært at identificere abort.

Ændringer i tegn på graviditet fra tid til anden er normale, især under overgangen fra første til andet trimester. Ændringer i disse tegn indikerer normalt ikke en abort.

Du rådes dog til at være opmærksom på følgende karakteristika ved en abort uden blødning:

  • Et pludseligt fald i tegn på graviditet.
  • Graviditetstesten kom tilbage negativ.
  • Kvalme, opkastning eller diarré.
  • Rygsmerte.
  • Usædvanlige mavekramper.
  • Oplever smerte.

Hvis graviditeten er skredet nok frem, kan abort være karakteriseret ved fosterbevægelser, der føles bremset eller stoppet.

For gravide, der oplever en eller flere af karakteristikaene ved en abort uden blødning, bør du straks opsøge en gynækolog til kontrol. Gravide kvinder kan direkte bestille tid på det valgte hospital via applikationen .

Læs også: Pas på kraftige blødninger kan udløse abort

Sådan diagnosticeres en abort uden blødning

De fleste kvinder ser normalt en læge for at bekræfte en abort, hvis de oplever blødning. Men hvis der ikke er nogen blødning, opdages denne tilstand normalt kun, når man udfører et rutinemæssigt graviditetstjek hos fødselslægen.

Læger kan også have mistanke om en abort, hvis der er andre indikationer, såsom et fald i graviditetshormonniveauet eller et usædvanligt fald i andre tegn på graviditet. Blodprøver hjælper med at bestemme hormonniveauer, der kan hjælpe med at bestemme sandsynligheden for en abort. Men for at bekræfte diagnosen abort skal lægen udføre en ultralyd for at kontrollere hjertebanken.

Bemærk venligst, at fosterets hjertefrekvens ikke udvikler sig før 6,5-7 ugers graviditet. Så fraværet af et hjerteslag før det tidspunkt indikerer ikke en abort.

For at bekræfte en abort kan fødselslægen vælge at foretage en scanning på flere dage. Mens måden at bestemme årsagen til abort, kan lægen anbefale genetisk testning, yderligere ultralydsscanninger eller blodprøver.

Foranstaltninger til behandling af abort uden blødning

Målet med behandling af abort er at fjerne fosteret og vævet fra livmoderen for at forhindre komplikationer, såsom livmoderinfektion. Der er forskellige behandlingsmuligheder, der kan lade sig gøre, og din fødselslæge kan rådgive om de bedste behandlingsmuligheder.

I tilfælde af en abort, der sker uden blødning, rådes gravide normalt til at vente i flere uger, før de søger behandling, fordi livmoderen kan tømmes af sig selv. Når livmoderen er tom, vil der opstå blødninger, som involverer frigivelse af væv. Processen varer normalt mindre end en uge og er ledsaget af krampesymptomer.

Hvis livmoderen ikke tømmes, eller hvis den gravide ikke ønsker at vente, er de mest almindelige behandlingsmuligheder, der kan gøres:

  • Tager medicin, der kan fremme frigivelsen af ​​fosteret.
  • Udfører en operation kaldet curettage.

Når du vælger behandling, er det vigtigt at tage hensyn til den vordende mors mentale tilstand. Årsagen til, at abort kan få kvinder til at opleve ekstraordinær tristhed. Følelser af skyld og angst mærkes også ofte.

Derfor er der brug for støtte fra de nærmeste mennesker for at hjælpe med at komme sig efter en abort. Nogle kvinder finder det også nyttigt at tage anti-angst medicin eller antidepressiva.

Læs også: Mor, gør denne behandling for at komme sig efter abort

Det er kendetegnet ved en abort uden blødning, som man skal holde øje med. Kom nu, Hent Ansøgning nu også for at gøre det nemmere for gravide at få den mest komplette sundhedsløsning.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Kan man få en spontan abort uden at bløde?