Hæmorider kan kun helbredes med operation, virkelig?

, Jakarta – Hæmorider, også kendt som pæle, er en type sygdom, der ofte undervurderes, fordi placeringen af ​​dens udvikling ofte får en person til at ignorere det og først indser, efter at klumpen vokser og begynder at genere.

Hvis det er tilfældet, vil hæmorider normalt gøre det svært for den syge, især hvis du skal sidde i længere tid. Hæmorider, der allerede er alvorlige, kan kræve medicinsk handling i form af kirurgi for at overvinde dem. Det betyder dog ikke, at operation er den eneste måde at behandle hæmorider på.

Læs også: Har mennesker med hæmorider brug for operation?

Hæmorider er en tilstand, der opstår, når venerne i endetarmen eller anus bliver hævede og betændte. Dette forårsager obstruktion af venøs tilbagevenden af ​​blod. Kirurgiske indgreb for denne sygdom vil normalt blive anbefalet, hvis forskellige hæmoridebehandlinger er blevet udført, men kan slet ikke reducere symptomerne. Det er med andre ord ikke alle hæmoridediagnoser, der skal behandles ved operation.

Grundlæggende opdeles hæmorider i to typer afhængigt af udviklingens placering, nemlig indre hæmorider og ydre hæmorider. Forskellen mellem disse to typer hæmorider er placeringen af ​​de udvidede blodkar. Hvis de betændte årer er placeret inde i balderne, kaldes de indre hæmorider. På den anden side, når der opstår hævelse i kar på ydersiden, kaldes de eksterne hæmorider. Hæmorideoperation udføres, hvis der er store ydre hæmorider eller indre hæmorider, der er raget ud fra endetarmsvæggen ind i anus.

Hvordan man overvinder hæmorider uden en kirurgisk procedure

Hæmoridesygdom er faktisk også opdelt i flere niveauer afhængigt af hæmorideklumpens sværhedsgrad og tilstand. Ved lave niveauer, nemlig grad I og II, kan hæmorider normalt behandles med lægemiddelbehandling.

Men at give medicin til mennesker med hæmorider er faktisk kun at reducere symptomerne. Derfor er det meget vigtigt at være opmærksom på en række vaner og behandlinger på bagsiden af ​​kroppen, især det sted, hvor hæmorider udvikler sig.

Læs også: Kontorarbejde Sidder for længe, ​​pas på hæmorider

Ud over operation er der en række førstehjælp, der kan gøres til behandling af hæmorider. Denne sygdom kan opstå på grund af vanemæssige faktorer, såsom at spise skødesløst og forsinke afføring. Faktisk er vanen meget farlig og kan hurtigt udløse forekomsten af ​​hæmorider. Så hvad kan man gøre for at overvinde hæmorider?

  • Undgå at holde afføring

Hyppig afføring af afføring (BAB) er en af ​​de udløsende faktorer for hæmorider. Årsagen er, at folk, der er vant til at gøre dette, har en tendens til at skulle presse hårdt, og dermed risikerer hæmorider at vokse. Sørg derfor for straks at gå på toilettet, når du har lyst til afføring eller planlæg en afføring, så du undgår risiko for forstoppelse eller andre fordøjelsesbesvær.

  • Vedligeholdelse af en sund kost

Mange tror, ​​at vanen med at spise krydret mad kan forårsage hæmorider. Men bare rolig, det er bare en myte. Vanen med at spise krydret mad kan faktisk få en person til at opleve mavesmerter, endda diarré, men det er ikke en direkte årsag til hæmorider. Dette kan dog blive til hæmorider, hvis diarré opstår kontinuerligt i længere tid. For at undgå dette skal du begrænse mængden af ​​forbrug af krydret mad.

Derudover skal du formere dig med at spise fiberfødevarer, såsom broccoli, nødder, hvede og frugter. Dette skyldes, at fødevarer med højt fiberindhold kan reducere blødning, betændelse og yderligere hævelse og gøre afføringen mere jævn.

  • Sport

Forebyggelse af hæmorider kan faktisk gøres med regelmæssig motion. Dette skyldes, at træning kan hjælpe med at holde din vægt i balance. Fordi overvægt, aka fedme, viste sig at være en af ​​de udløsende faktorer for hæmorider. Alligevel er det godt at undgå den form for træning, der er for anstrengende, såsom at løfte vægte.

Læs også: Overvægt kan forårsage hæmorider, her er forklaringen

Få mere at vide om, hvordan du behandler hæmorider ved at spørge en læge i appen . Læger kan kontaktes via Video/taleopkald og Snak . Få information om sundhed fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!