4 fødevarer, der er gode til mennesker med mavesår

, Jakarta - Mavesår er sår på slimhinden i mavesækken, fordi mavesyren begynder at tære på vævet, der beklæder den. Infektion H. pylori eller langvarig brug af ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler (NSAID'er) såsom aspirin, ibuprofen eller naproxen er almindelige årsager til mavesår. I denne tilstand skal personer med mavesår undgå visse typer mad, så sygdommen ikke forværres.

Læs også: Første håndteringstrin, når mavesår angriber

Den rigtige kost kan lindre symptomerne, så mennesker med mavesår kan hele hurtigere. Så hvilken slags diæt er velegnet til mennesker med mavesår? Her er nogle anbefalede typer mad:

1. Fødevarer, der indeholder probiotika

Fødevarer som yoghurt, miso, kimchi og tempeh er rige på gode bakterier kaldet probiotika. Disse typer fødevarer kan hjælpe med at forhindre infektion H. pylor i, så såret kan hele hurtigere.

2. Fiberrige fødevarer

Æbler, pærer, havregryn og andre fødevarer med et højt fiberindhold er godt for mennesker med mavesår. Fiber kan sænke mængden af ​​syre i maven og samtidig reducere oppustethed og smerte. En fiberrig kost hjælper også med at forhindre forstoppelse og andre fordøjelsesproblemer.

3. Sød kartoffel

Søde kartofler er rige på vitamin A og andre fordele, selvom de kan forårsage flatulens ved at øge produktionen af ​​tarmgas. Næringsstofferne i søde kartofler kan hjælpe med at reducere mavesårsmerter. Andre fødevarer med højt indhold af A-vitamin, som anbefales at indtage, er spinat, gulerødder, cantaloupe og okselever.

4. Rød peber

Rød peber er høj i vitamin C, som er nyttig til at beskytte maveslimhinden mod mavesår. Fordelene ved C-vitamin spiller også en vigtig rolle i sårheling på grund af mavesårinfektion. Ud over rød peber findes C-vitamin også i citrusfrugter, jordbær, kiwi og broccoli.

Læs også: Vaner, der kan forværre symptomer på mavesår

Fødevarer, der skal undgås

Nogle fødevarer skal også undgås, så mavesår ikke forværres. Her er nogle af dem:

1. Mælk

Fordelene ved mælk er måske bedre kendt for knoglesundhed, men ikke for maven. Husk på, at mælk ikke kan forebygge eller lindre mavesår. Faktisk kan mælk gøre tingene værre, fordi det tilskynder maven til at producere mere syre.

2. Alkohol

Mennesker med mavesår bør begrænse alkoholforbruget eller helt undgå det. Fordi alkoholiske drikke kan irritere maven og skade fordøjelseskanalen.

3. Fed mad

Fed mad tager længere tid at fordøje, hvilket kan forårsage maveforstyrrelser og oppustethed. Derfor skal folk med mavesår undgå alle former for fed mad, så mavesår ikke bliver værre.

Læs også : Tro det ikke, dette er en myte om mavesår

Hvis du vil vide andre oplysninger om mavesygdomme, skal du bare diskutere det med din læge . Feature Tal med en læge hvad der er i appen gør det nemt for dig at kontakte lægen når som helst og hvor som helst via Snak , og Stemme/videoopkald . Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!