Hæmoridektomi, kirurgi til behandling af hæmorider

, Jakarta – Hæmorider eller hæmorider kan behandles med en kirurgisk procedure kaldet hæmoridektomi. Generelt vil denne procedure blive anbefalet, hvis andre behandlinger for hæmorider er blevet udført, men ikke virker. Selvom hæmorider i nogle tilfælde kan forekomme uden generende symptomer, kan det være nødvendigt med behandling for at overvinde det ubehag, som denne sygdom forårsager.

Hæmorider eller hæmorider er sygdomme, der opstår, fordi der er hævelse eller forstørrelse af blodkar i enden af ​​tarmen eller endetarmen. Hævelse forekommer også i endetarmen eller anus. Hæmorider kan ske for alle og kan være karakteriseret ved flere symptomer, der gør anus ubehagelig og kløende. Denne tilstand er også karakteriseret ved hævelse og irritation i området. Når symptomerne er meget generende, kan hæmoridektomi-operation være nødvendig for at fjerne hæmoriderne.

Læs også: Hæmorider kan kun helbredes med operation, virkelig?

Hvordan man behandler hæmorider, der kan gøres

Hemorrhoidektomi kirurgi kan udføres for at behandle hæmorider. Normalt udføres denne handling, hvis andre behandlinger er blevet udført, men ikke har virket. Generelt udføres denne procedure som et forsøg på at fjerne hæmorider. Hæmorrhoidektomi udføres normalt under generel anæstesi. Folk, der vil gennemgå denne procedure, bliver gjort bevidstløse for ikke at føle smerte under hæmoridektomiproceduren. Normalt vil bedøvelsen aftage et par timer efter operationen er afsluttet.

For at fjerne hæmorider udføres hæmoridektomioperation ved at involvere et lille snit i anus. Senere vil snittet blive brugt som en vej til at skære hæmoriderne. Det kirurgiske indgreb vil blive udført på det kropsvæv, hvor hæmoriden blev fundet. Hævede blodkar vil senere blive bundet, så risikoen for blødning kan forebygges. Derefter vil hæmoridefjernelsesprocessen begynde. Når det er færdigt, vil lægen sy området af de tolv snit lukket. I nogle tilfælde kan operationsarret dog stå åbent.

Læs også: Symptomer på hæmorider ignoreres ofte

Efter at have gennemgået en operation, vil der normalt forekomme symptomer på smerte i nogen tid. Den nødvendige restitutionstid efter denne operation er normalt op til 2 uger. Længden af ​​helingstiden kan dog variere fra person til person. En ting er sikkert, man bør hvile i cirka 7 dage efter proceduren for at fremskynde restitutionen.

Selv efter at hæmoridektomi er blevet fjernet, er der en chance for, at hæmorider kan gentage sig. Derfor er det vigtigt altid at anlægge en sund livsstil og en afbalanceret nærende kost. For at forhindre gentagelse af hæmorider, er det tilrådeligt at spise flere fødevarer, der indeholder fibre. Udover hæmoridektomi kan hæmorider også behandles med andre behandlingsmetoder, nemlig: hæftet hæmorrhoidopeksi . Hvad er det?

Hæftet hæmorrhoidopeksi ring også hæftning er en alternativ medicin procedure til behandling af hæmorider. I modsætning til hæmoridektomi, som involverer et snit, hæftet hæmorrhoidopeksi Dette gøres ved at bruge et specielt værktøj til at flytte hæmoriden til dets normale sted. Behandling af hæmorider skal udføres med det samme, fordi hæmorider, der ikke behandles ordentligt, kan udløse dannelsen af ​​blodpropper eller blodpropper tromboserede hæmorider . Dette kan forårsage klager over svær smerte ledsaget af hævelse eller klumper omkring anus.

Læs også: Fødevarer, der kan og ikke bør indtages af mennesker med hæmorider

Hvis symptomerne, der opstår efter hæmoridektomioperation, forværres, skal du straks gå på hospitalet til medicinsk behandling. Du kan søge efter det nærmeste hospital ved at bruge applikationen . Indstil placeringen og find en liste over hospitaler, der passer til dine behov. Ansøgning kan også bruges til at bestille tid hos en læge. Kom nu, Hent i App Store eller Google Play nu!

Reference:
WebMD. Tilgået i 2021. Hæmorideoperation.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Hæmorider.
Healthline. Tilgået i 2021. Hæmorider.