Sådan forhindrer du mavesyre i at stige under graviditeten

, Jakarta – Stigende mavesyre gør de syge utilpas. Årsagen er, at stigende mavesyre får maven til at føles syg og varm i halsområdet. Dette er forårsaget af stigningen af ​​mavesyre fra maven ind i spiserøret. Ændringer i hormonniveauer under graviditeten kan påvirke musklerne i fordøjelseskanalen, hvilket gør gravide kvinder modtagelige for mavesyre.

Hvis moderen før graviditeten kan være i stand til at spise hvad som helst, er moderen måske mere følsom over for visse typer mad under graviditeten. Dette er forårsaget af hormonelle ændringer, som moderen oplever. Den forstørrede livmoder kan også klemme maven og presse mavesyren op. Så kan stigningen af ​​mavesyre under graviditeten forhindres?

Læs også: 4 Fordøjelsesforstyrrelser under graviditet og hvordan man overvinder dem

Sådan forebygger du mavesyre under graviditet

Lancering fra WebMD Acid reflukssygdom opstår ofte i andet og tredje trimester. Stigning af mavesyre under graviditet kan forhindres på følgende måder:

  • Undgå at spise for meget på én gang. Prøv kun at spise moderate portioner og fortsæt med et par mindre måltider i den næste time.
  • Spis langsomt og skynd dig ikke. Tyg maden, indtil den er glat for at lette mavens arbejde.
  • Undgå stegt, krydret, fed mad eller fødevarer, der kan udløse sure opstød.
  • Drik mindre til måltiderne. At drikke store mængder til måltider kan øge risikoen for sure opstød.
  • Undgå at ligge ned umiddelbart efter at have spist.
  • Hold dit hoved højere end dine fødder, mens du sover. eller læg en pude under dine skuldre for at forhindre mavesyre i at stige op i spiserøret.
  • Bær løst tøj. Stramt tøj kan øge presset på maven
  • Undgå forstoppelsestilstande. For at undgå dette skal mødre indtage masser af fibre hver dag for at lette fordøjelsen.

Hvis moderen oplever, at mavesyren stiger, og hendes tilstand ikke forbedres, selv efter at have lavet hjemmemedicin, bør du konsultere en læge. Hvis du planlægger at besøge hospitalet, kan du bestille tid hos lægen på forhånd gennem ansøgningen . Vælg blot en læge på det rigtige hospital i henhold til dine behov gennem ansøgningen.

Læs også: 5 sundhedsproblemer, som gravide kvinder er sårbare over for at opleve

Kan gravide tage medicin?

Citeret fra WebMD Gravide kvinder kan tage antacida i håndkøb for at behandle lejlighedsvise halsbrandsymptomer. Antacida lavet af calciumcarbonat eller magnesium er gode valg. Det er dog bedst at undgå magnesium i sidste trimester af graviditeten, da det kan forstyrre veerne under fødslen.

De fleste læger anbefaler at undgå antacida, der indeholder høje niveauer af natrium. Årsagen er, at denne type antacida forårsager en ophobning af væske i vævene. Mødre bør undgå antacida, der angiver aluminium på etiketten, fordi disse typer antacida kan forårsage forstoppelse.

Læs også: 6 tips til at holde mor og foster sunde under graviditeten i andet trimester

Selvom det stadig er tilladt, skal mødre bede lægen om at sikre sig, at det er sikkert. Hvis det er tilladt, skal du sørge for, at moderen tager stoffet i henhold til de anbefalede regler. Har du brug for at spørge om dette, kan du kontakte lægen gennem ansøgningen når som helst og hvor som helst.

Reference:
WebMD. Hentet i 2020. Halsbrand under graviditet.
Healthline. Tilgået 2020. Halsbrand, sure opstød og GERD under graviditet.
American Pregnancy Association. Tilgået 2020. Graviditet og halsbrand.