Er bitter te effektiv mod mild diarré?

Jakarta - Vil du vide antallet af mennesker med diarré i vores land? Ifølge data fra Sundhedsministeriet i Republikken Indonesien måtte mindst 7 millioner mennesker håndtere denne sygdom i 2017. Desværre er diarré, som ofte undervurderes, den tredje (i 2016) årsag til børnedød som følge af totale infektionssygdomme efter tuberkulose og lever.

Denne diarré kan få den syge til at gøre afføring ofte med vandig afføring. De fleste tilfælde af diarré er forårsaget af mad og drikke, der har været udsat for vira, bakterier eller parasitter.

Den virus, der forårsager diarré, angriber tyktarmen. Typerne af vira, såsom rotavirus, cytomegalovirus, norwalk og viral hepatitis. Nå, rotavirus er den mest almindelige årsag til diarré hos børn.

Så hvordan håndterer du mild diarré? Er det rigtigt, at bitter te er effektiv til at overvinde denne klage?

Læs også: Angribende diarré, behandle med disse 6 måder

Fordele ved tanniner i te

Hvordan man håndterer mild diarré er faktisk simpelt, nemlig ved at øge væskeindtaget ved at spise den rigtige mad. Husk, at erstatte væsketab på grund af diarré er en vigtig nøgle til at overvinde denne klage. I mellemtiden skal du vælge blød mad i et par dage. Hvis tarmene er begyndt at blive bedre, skal du gradvist erstatte halvfaste fødevarer med øget fiberindhold.

Tilbage til spørgsmålet ovenfor, er det rigtigt, at bitter te kan vælges til at behandle mild diarré?

Medicinsk bitter te menes at hjælpe med at overvinde diarré. Dette skyldes tanninindholdet i den. Disse tanniner kan give en astringerende effekt, som hjælper med at reducere vandindholdet i afføring. Ikke nok med det, den astringerende effekt kan også reducere hyppigheden af ​​afføring under diarré.

Ikke kun det, nogle af tanninerne i te kan hjælpe med at forhindre sygdom og give antioxidanter og anti-inflammatoriske og antimikrobielle fordele. Der er dog behov for mere forskning for bedre at forstå deres rolle i at støtte menneskers sundhed.

Læs også: For ikke at gå i panik, find ud af årsagen til diarré hos babyer

Der er dog én ting at huske på, når du bruger bitter te til at behandle mild diarré. Undgå at indtage denne drik i overskud. Mindst 3 gange om dagen er nok. Undgå desuden brugen af ​​sukker. Fordi sukker faktisk kan gøre diarré værre.

Helbred på dage?

Diarré er faktisk en ret mild sygdom, men hvis den opstår hos børn, er virkningen ikke for sjov. Vil du vide, hvor alvorligt problemet med diarré hos børn er? Ifølge en rapport fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO) i "Diarrhea: why children are still dying and what can be do", dør hvert år omkring 1,5 millioner børn under fem i verden af ​​diarré.

I tilfælde af diarré kan patienter generelt komme sig i løbet af få dage uden at kræve særlig behandling. De er forpligtet til at være opmærksomme på indtagelse af væske og ordentlig mad. I tilfælde, der varer længe (kroniske), kan det dog tage lang tid.

Læs også: 3 typer dehydrering hos børn med diarré

For eksempel betændelse i mave-tarmkanalen, Crohns sygdom eller cøliaki. Nå, hvis diarré er forårsaget af denne sygdom, kan helingstiden være i løbet af få uger.

Det, der skal understreges, er, at diarré normalt går over af sig selv. Søg dog straks læge, hvis diarré eller opkastning ikke bliver bedre inden for 2-3 dage.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Du kan virkelig spørge lægen direkte gennem ansøgningen. Gennem chat- og tale-/videoopkaldsfunktionerne kan du chatte med ekspertlæger når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom nu, download applikationen nu i App Store og Google Play!

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i december 2019. Sygdom og tilstande. Diarré.
Healthline. Hentet december 2019. Hvad forårsager diarré?
Healthline. Tilgået 2020. Hvad er tanniner i te, og har de fordele?