Anerkendelse af nervesystemets funktioner hos mennesker

, Jakarta - Ved du allerede, hvor vigtigt nervesystemet eller netværket er i den menneskelige krop? Dette nervesystem spiller en rolle i enhver aktivitet, der udføres, også aktiviteter, der ikke realiseres. Fx puls, vejrtrækning, hukommelse mv.

Kroppen består af forskellige organer, der arbejder uafbrudt hele tiden. Fx arbejder hjertet uafbrudt, selvom du hviler. Nå, alle organer, såsom eksempler, opstår på grund af nervesystemet og netværket i den menneskelige krop.

Vil du vide mere om nervesystemets funktion i menneskekroppen? Kom nu, se anmeldelsen nedenfor.

Læs også: Coronas indflydelse på hjernen og nervesystemet

Kend nervesystemets funktioner

Nervesystemer og netværk er meget komplekse til at regulere enhver aktivitet i kroppen. Sammenfattende er nervesystemets funktion at modtage, behandle og formidle stimuli fra alle organer. Nå, dette komplekse nervesystem og netværk er opdelt i to typer, nemlig centralnervesystemet og det perifere nervesystem.

Centralnervesystemet spiller en rolle i at kontrollere al regulering og behandling af stimuli. For eksempel bevægelse, følelser, vejrtrækning, puls, tanker, kropstemperatur, til frigivelse af forskellige kropshormoner.

Centralnervesystemet og netværket består af hjernen og rygmarven. Disse to organer har forskellige roller i nervesystemet. Hjernen er kroppens vigtigste kontroller, herunder bevidste eller ubevidste processer, og lagring af al information.

Hvad med rygmarven? Dette organ spiller en rolle i udvekslingen af ​​signaler eller information mellem kroppen og hjernen, samt udløser refleksbevægelser.

Husk, at disse to organer har en meget vigtig rolle i det menneskelige nervesystem. Nervevæv er både beskyttet af stærke knogler, hjernen er beskyttet af kraniet, mens rygmarven er beskyttet af hvirvlerne.

Læs også: 4 nervøse lidelser, du skal kende

Det perifere nervesystems rolle

Det perifere nervesystems og netværks rolle er ikke mindre vigtig end centralnervesystemet. Det perifere nervesystem og netværk spredes i hele kroppen. Det perifere nervesystem spiller en rolle i bevægelsen af ​​kroppens organer. Ligesom centralnervesystemet er det perifere nervesystem også opdelt i to dele, nemlig det somatiske nervesystem og det autonome nervesystem.

Det somatiske nervesystem spiller en rolle i bevægelsen af ​​organer eller kropsdele. Dette nervesystem opfanger signaler, der skal overføres til centralnervesystemet. Efter at være blevet kanaliseret til centralnervesystemet, vil det somatiske nervesystem kanalisere responsen til organer eller kropsdele.

Et andet perifert nervesystem er det autonome nervesystem. Disse nervesystemer og netværk spiller en rolle i ufrivillige eller automatiske kropslige processer. Eksempler som puls, fordøjelse, svedtendens og så videre.

Nå, dette perifere nervesystem og netværk er yderligere opdelt i flere dele. For det første det sympatiske nervesystem og netværk, som fungerer til at forberede kroppen på en trussel. For det andet det parasympatiske nervesystem, som forbereder kroppen til hvile. Til sidst det enteriske nervesystem, som støtte for fordøjelsessystemprocessen.

Nå, det er delen og rollen af ​​nervesystemet og netværket i den menneskelige krop. Not kidding er ikke nervesystemets rolle i kroppen? Derfor skal nervesystemet og netværket altid vedligeholdes for at fungere effektivt og optimalt.

Læs også: 7 fakta om nervesystemet i den menneskelige krop

For dig, der vil vide, hvordan du vedligeholder nervesystemer og netværk, eller har klager over neurologiske sygdomme, kan du spørge din læge direkte gennem applikationen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?



Reference:
WebMD. Fået adgang i 2021. Hvad er dit nervesystem?
Meget godt sind. Tilgået 2021. Centralnervesystemet i dit meget godt sind. Tilgået i 2021. Det perifere nervesystem.
Live Science. Tilgået i 2021. Nervesystemet: Fakta, funktion og sygdomme