Smerter i håndfladerne Tegn på gigt?

Jakarta – Håndfladen har i alt 34 muskler, og 17 af dem er stikforbindelserne til fingrene i håndfladen. Disse muskler er forbundet med håndens knogleskelet af en række sener. Palms kan også opleve problemer, som fører til forstyrrelser i dine daglige aktiviteter.

Når håndfladesmerter opstår, vil en person finde det svært at holde eller røre ved genstande omkring ham. Er håndfladesmerter et tegn på gigt? Her er en fuldstændig forklaring!

Læs også: Urinsyre i en ung alder, hvad forårsager det?

Smerter i håndfladerne kan være et tegn på gigt

Gigt er en sygdom, der angriber leddene i kroppen, fordi urinsyreniveauet i blodet er for højt. Normalt opløses urinsyre i blodet, som så udskilles i urinen. Men under visse forhold producerer kroppen for store mængder urinsyre, så urinsyre ophobes i kroppen.

Et tegn på opbygning af urinsyre i kroppen er håndfladesmerter, som normalt opstår, fordi gigt er kronisk. I første omgang vil syge ikke vise væsentlige symptomer, før gigt er i en akut tilstand. Ud over smerter i håndfladerne inkluderer nogle af de symptomer, der vises:

  • Hævelse af det berørte led. Denne hævelse vil føles blød at røre ved.

  • Oplever selve smerter, der er meget alvorlige og varer pludseligt, især om morgenen.

  • Hævelsen af ​​det berørte led vil være rødlig i farven.

  • Området omkring det hævede led vil føles varmt.

De fleste af de nævnte symptomer varer normalt i 1-2 dage. I modsætning til alvorlige tilfælde kan tegn på gigt vare i uger, endda måneder, med smerteintensitet, der spænder fra mild til svær. Tegn på gigt, der opstår, kan ikke tages let på, fordi det vil forstyrre dine aktiviteter.

Desuden, hvis håndfladesmerten er ledsaget af besvær med at bevæge hånden, føles musklerne svage, oplever følelsesløshed eller muskellammelse. Tegn på gigt er gået ind i kategorien af ​​alvorlige, der skal behandles straks af læge. For at forhindre dette skal du straks søge læge på det nærmeste hospital, når du finder milde symptomer, der generer dig, ja!

Læs også: Har du gigt? Kæmp med disse 6 fødevarer

Kontroller tegn på gigt med følgende trin

Gigt kan ikke helbredes fuldstændigt. Men milde symptomer, der opstår, kan kontrolleres med følgende trin:

  • Regelmæssig motion. Motion vil gøre leddene veltrænede og derved forhindre stivhed i leddene som er årsag til ledsmerter. Du kan dyrke motion i 30 minutter om dagen.

  • Pas på maden. Hvis milde symptomer angriber, skal du være opmærksom på den mad, du indtager. For at håndtere smerter på grund af gigt bør du undgå at indtage sukkerholdige drikkevarer eller fødevarer samt fedt. Du kan spise masser af frugt, grøntsager og fuldkorn.

  • Pas på din vægt. En person, der er overvægtig, vil have høj risiko for at udvikle gigt. Af denne grund er det vigtigt at opretholde en ideel kropsvægt ved at spise fødevarer, der indeholder komplekse kulhydrater.

  • Masser af vand. Drik masser af vand mindst otte glas om dagen vil hjælpe med at transportere ubrugte stoffer i kroppen. Du kan også spise frugt, der indeholder meget vand for at lette forbruget af urinsyre i kroppen, som ikke bliver brugt.

  • Ingefær. Ingefær har anti-inflammatoriske egenskaber, der kan hjælpe med at forhindre krystaller i at opbygge sig, samt behandle de tegn på gigt, der opstår. Hvis det indtages, når der opstår tegn på gigt, vil indholdet af gingerol og shogaol i ingefær hjælpe med at reducere virkningen af ​​den betændelse, der opstår.

Læs også: Vær opmærksom på 8 symptomer på håndledssmerter, der skal holdes øje med

Selvom det ikke er et vitalt organ, er håndfladen et af de vigtigste organer og er involveret i enhver daglig aktivitet. På grund af dette skal du være opmærksom på hans helbred. Når der opstår tegn på gigt, så glem ikke at håndtere disse trin, OK!

Reference:

NHS. Hentet i 2020. Gigt.

Gigtfond. Hentet i 2020. Gigt.

Cleveland Clinic. Tilgået 2020. Kan du få gigt i hænderne?