5 årsager til, at du ofte er søvnig, selv når du har nok søvn

Jakarta – Efter at have arbejdet hele dagen, vil vi selvfølgelig gerne falde hurtigt i søvn, så vores krop næste dag er i form igen. Når vi taler om søvn, har voksne ifølge National Sleep Foundation brug for mindst 7-9 timers søvn hver nat. Alligevel er det stadig tilladt at sove i seks timer, men det anbefales ikke af eksperter.

Læs også: Ikke søvnig, her er 5 fakta om gaben

Udover problemet med sovetimer, er der også andre problemer vedrørende denne søvn. Føl dig for eksempel altid søvnig, selvom du har fået nok søvn om natten. Hvad tror du årsagen er? Nå, her er årsagerne til ofte søvnig, selvom du har fået nok søvn.

1. Alkoholforbrug

Indtagelse af alkoholholdige drikkevarer før sengetid kan gøre en person ofte søvnig i løbet af dagen. Hvorfor? Denne alkohol vil gøre det svært for os at opnå en dyb søvnfase. Ikke nok med det, alkohol kan også forstyrre en persons søvncyklus. Tror du ikke på det?

Ifølge forskning fra National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism kan det at drikke alkoholiske drikke et par timer før sengetid få en persons søvn til at blive uregelmæssig. Denne vane kan endda have en indvirkning på søvnkvaliteten, du ved. Det er ubrugelig søvn nok, men ikke kvalitet?

2. Depression

Årsagen til ofte søvnig, selvom du har fået nok søvn, kan skyldes dette psykiske problem. Mennesker, der oplever depression, vil føle mindre energi, miste deres entusiasme for livet, miste interessen og interessen for at udføre tidligere aktiviteter, føle angst, indtil de føler sig suicidale.

Læs også: Dette er grunden til at være søvnig efter at have spist

3. Kronisk træthedssyndrom

Dette syndrom er en tilstand, der vil få en person til at føle sig træt, svag, sløv og søvnig. Symptomer på kronisk træthedssyndrom er ikke kun det, det kan også få patienter til at opleve muskelsmerter og koncentrationsbesvær i mindst seks måneder.

Selvom den nøjagtige årsag til dette syndrom ikke er kendt, er der mistanke om det søvnapnø kan udløse det. Kronisk træthedssyndrom er meget forstyrrende for en persons daglige aktiviteter.

4. Søvnapnø

Søvnapnø er en tilstand, hvor vejrtrækningen stopper midlertidigt under søvn. I den medicinske verden skyldes det en blokering i luftvejene, som det kaldes obstruktiv søvnapnø (OSA). Blokering, der opstår i luftvejene, kan få en person til at vågne pludseligt under søvn. Som et resultat vil søvnkvaliteten falde, hvilket gør den syge mindre energisk og mindre produktiv den næste dag.

5. Narkolepsi

Narkolepsi i sig selv er en tilstand, der får en person til at falde i søvn hvor som helst og når som helst ukontrolleret. Normalt sker det, selvom de har fået nok søvn.

Læs også: Søvnig efter træning, hvad forårsager det?

Mennesker med narkolepsi vil have det godt efter at have sovet i 10-15 minutter. Men vil så vågne op et stykke tid, og så falde i søvn igen. Narkolepsi er en kronisk sygdom, som ikke kan behandles. Men korrekt behandling og en sund livsstil menes at være i stand til at kontrollere denne lidelse.

Vil du vide mere om årsagen til ofte søvnig, selvom du har fået nok søvn? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen? . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!